Jump to content

Moto Zajednica

univerprof

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Motocikl
    Yamaha Aerox '05

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

univerprof's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Imam problema sa skuterom. U pitanju je Yamaha Aerox 2005. Naime, upalim skuter onako hladan, lepo ide i odlican start ima, medjutim kasnije kada se malo zagreje osecam da slabije vuce, pored toga mu je i start dosta losiji nego kad je hladan. Primetio sam da nekada kad se vozim on stigne do neke brzine od 85-90 km/h medjutim kada predjem preko rupa ili neravnina na putu skuter izgubi gas malo se gusi pa kasnije probije medjutim kada se te rupe dogode, skuter nece da predje 60-65 na istom tom putu. Nevezano za ovo, desava mi se nekad da se krecem po normalnom asfaltu bez rupa , na kojem skuter jedan dan ide 90, drugi dan nece da predje 60 uopste.Ne znam sta se desava sa skuterom, a i nisam nesto strucan za tu mehaniku, pa ako se nadje neko ovde da mi pomogne.
  2. Kilometar sat od kad sam kupio motor je zablokirao na 13999 km. Da li neko zna do cega je problem? Da nije neko pokusao da vrati kilometrazu pa je to nestrucno uradio i sat je stao? Skuter je Yamaha Aerox 2005.
  3. Rolnice je menjao, prethodne rolnice su bile 4,8gr Malossijeve, medjutim sad su 4,7gr RMS. Radilica je bila kriva, ali bukvalno kriva, jedan drugi majstor je ispravio radilicu, zatim je taj prvi majstor sklopio masinu i sve to namestio. Sad jedan caletov drugar, isto mehanicar, seo na skuter provozao ga, oseca vibraciju medjutim kaze da radilica nije sigurno, na moje pitanje po cemu je to zakljucio on kaze, pa prosto ne moze da ovako vibrira radilica.
  4. Pozdrav, vozim Yamaha Aerox 2005. godiste. Kada sam menjao klip, lezajeve radilice, ispravio radilicu na skuteru, razradio sam ga 50 km na pola gasa a zatim sam na pravcima davao pun gas, motor je isao 80 na ravnom, medjutim ovih par dana ga vozim i jedva prelazi 60 na ravnom a kad predje 60 ispod sedista nesto krene da vibrira, ne cuje se to medjutim se oseca kad sedim na skuteru. Zna neko sta bi mogla biti ta vibracija i sto Aerox jedva prelazi 60?
  5. Upravo mi je javio majstor da je ispravio radilicu, tako da nema potrebe da uzimam drugu, sad lezajeve trebam da promenim i klip.
  6. Svakako ću tražiti fiskalni račun, međutim baš sam mu pričao kako 250€ cela generalna treba da me košta on mi pominje da radilica ima garanciju 2 godine, pitao sam ga pa jel zato 3 puta skuplja, međutim promenio je temu. Svakako, da li da uzimam tu radilicu ili neku kinesku ili neku jeftiniju, imate li neke predloge.
  7. Pozdrav ljudi, bio sam danas kod majstora, rastavio je skuter i rekao da mora da se menja radilica jer je kriva. Imam 3 solucije, da ispravim sadasnju radilicu, da kupim kinesku radilicu, ili japansku radilicu sa garancijom. Sta bi mi vi savetovali, pare nisu problem ali sta su prednosti japanske radilice koja kosta 250€(po njegovim recima) a sta su mane kineske radilice? Motor koji vozim je Yamaha Aerox 2005
  8. Pozdrav ljudi, vozim Yamahu Aerox i imam problema sa paljenjem. To se dešava kad ga ne vozim par sati, pa hoću da ga upalim. Probam na kurblu bar 50 puta nista, probam elektricno i posle minut verglanja on upali ali na 2 sekunde i odma se ugasi i tako par puta dok ne upali skroz. Moje mišljenje je da vraca gorivo umesto da ga uvlaci, ali bih zeleo da cujem vasa misljenja i savete.
  9. Rasklapan je, farbane su plastike, vratio je sat na 0, ali opet mator, cena mu je povoljna sudeći po spoljnom izgledu ali ne znam kakav je unutra
  10. Pozdrav ljudi, skoro sam poceo da ulazim u svet skutera. Do pre mesec dana sam vozio Peda Shark, ali sam umoran od kineza pa zelim kupiti Yamaha Aerox. Pretrazivao sam malo oglase i naisao na ovaj Aerox https://i.imgur.com/FJkGEen.jpg , pretrazivao sam malo ove modele i naisao na decka koji prodaje nalepnice za ovaj skuter ali u oglasu stoji "Yamaha Aerox REPLICA", pa me zanima jel ovaj motor replika ili original Aerox?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja