Jump to content

Moto Zajednica

cerklaz

Članovi
  • Broj tema i poruka

    23
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

3 Neutral

O članu cerklaz

  • Rank
    U prolazu

Profile Information

  • Lokacija
    Bihac
  • Motocikl
    Piaggio Beverly 400ie

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

  1. Zadovoljan sam ja startom i medjuubrzanjima. Samo me muci to treskanje i do 40kmh sto mi ne ide bas ugladjeno. Tipa pratim auto sa nekih 30kmh i moram se doslovno boriti sa njim, ko da kvacilo zalijepi za zvono pa odlijepi, ne znam to bas opisati. Stavio sam nov remen, rolnice, klizace (sve original piaggio), pa ne bih bas pokusavao nesto izvoditi, samo sam mislio nove originalne oprugice i feder nabaciti, nije da mi se mjenja kvacilo, mada je na izgled ono oke kad mi je majstor skidao(tako rece).
  2. Inače, šta bih dobio kad bi zamjenio oprugice i centralni ? Koji inače nisu mjenjati, originalno je kvačilo na njemu.
  3. Pozdrav skuterasi, Vozim beverly 400 ie, osjetim vibracije kod kretanja i kao da mi je remen nestabilan, tj nikako da mi se smiri skut kad vozim do 40kmh. Citao sam da bih pomoglo rezanje kvacila, ali ne bih se upustao u to. Da li bi sta pomoglo kad bih stavio nove federe kvacila i onaj veliki feder (centralni)? Da li se to uopsta treba mnjenjati ili samo kad pukne? Na bv je nov remen, rolnice i klizaci.
  4. Upravu ste, problem riješen.Treći CDI stavljen i on radi bez problema.
  5. Nista konkretno nisam nasao za Pirelli Angel, ili ne znam naci..
  6. Da li neko ima iskustva sa Pirelli Angel scooter? Iman sad Pireli gume na svom Beverliju 400, ali je vrijeme za zamjenu. Ili neke druge preporucujete.
  7. Nije imao struje, sad ima na ovom drugom cdi-u, ali se sad ugasi kad se da gas i pukne iz auspuha. Da li bi to moglo biti da je i ovaj cdi neispravan?
  8. Ovaj drugi CDI je identican kao i stari, po broju se podudara. Na tom prvom cdi nismo imali struje na desnoj strani cilindra, sad imamo struju, ali kad upalimo i damo gas on se ugasi. Na leru radi odlicno.
  9. Pozdrav drugari, Stari mi je nedavno uzeo navedeni motor.Cim smo ga kupili zamjenili smo ulje, svjećice, filter ulja, filter zraka i bendix.Sve navedeno smo novo stavili osim bendika.Jucer, 22.07.2020. godina, motor je u voznji jednostavno izgubio snagu, vozi se ali trokira, pali normalno.Nakon hlađenja i ponovnog paljenja ustanovila smo da desna strana motora nije "funkciji" ( skoro hladan asupuh).Pretpostavili smo da je bobina, skinuli smo i vidjeli da ne baca nikako iskru na tu stranu, dok lijeva strana uredno radi i uredno ima struju i varnicu.Premjestili smo lijevu bobinu na desnu stranu (lijeva radi) i na desnoj strani opet nemamo varnice, sto znaci da nije do bobine.Provjerili smo sve kablove i lule i sve je uredu, mjenjali svjećice, karburatore cistitli ( ne prelijevaju), akumulator ima normalnu voltazu, nema nigdje prekida, pipa od goriva uredu. Dosli smo do drugog zakljucka, da bi mozda mogao biti CDI. Narucim drugi CDI, polovan, jer nema novo, jel ? Nakon stavljanja tog CDI motor upali, ali kad damo gas on se jednostavno zaguši i ugasi, struju sad ima na desnoj strani cilindra.Stvarno ne znam sta drugo da probamo.Da li je moguce da je i ovaj CDI neispravan i da mu baca slabiju struju, da li uospte moze davati slabiji u jacu struju.Pomagajte, bez ideje smo. Nemamo bas dijelova za probavati Hvala.
  10. Stavljeno upravo friško ulje motul 5w40,filter ulja, ulje u kočnicama, antifriz, nova svjećka.Jos cu nabaciti u ovo koji dan novi remen i ostalo sta spada u veliki servis.
  11. PROBLEM RIJEŠEN Nazvaću ga problem, jer nije kvar. Nisam sinoć bio kod majstora (nerođeni mi je buraz), ali je uspio riješiti problem.Pumpa je uredu, nije dobro na pocetku izmjerio.Negdje je bilo začepljenje oko nje, rastavio je sve oko rezervoara, unutar, unutar nje i sad radi sve oke.Motor luđe vuče nego sto je vukao.On kaze da pumpa ima konstantan napon i da je uredu ona.Znači bilo je negdje začepljenje, neće ni on da kaže tačno ( samo se smije kako glup problem ) Motor je duže vrijeme stojao, sigurno se je gorivo "nataložilo". Hvala svima na pomoći, pogotovo Majesty 250DX <3
  12. Ventil upravo gledao kaze dobar, instalacije su dobre.Sve smo žice provjerili i džekove.Hmm jedino sta mi pada na pamet prao sam ga koji dan prije, da se nije voda zavukla u koji džek.Mada je od toga prosla par dana i svaki se čini suh.Prao sam na samouslužnoj odmaknutig pritiska nekih cca 1m.
  13. Opet ja..skopcali smo pumpu direkt I pokazuje malo ispod 3 bara, ovo je postalo zbunjuce.
  14. Na pocetku je palio sa gasom, jucer i danas nikako ne moze upaliti.Izmjerio je malo preko 0 ode kazaljka.Na 2 nema teoretske šanse da ode.
  15. Ovako, nisam gore vidio komentare. Ne znam video zakačiti gdje pokazuje 0 i malo preko nule na barometru.Zaboravio sam reći da neće sad nikako da upali, sto mi daje do znanja da je otisla pumpa.Reću ću mu da provjeri ventil.Curenja nigdje nema, sve je suho oko barut, oko rezervoara, po motoru.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja