Jump to content

Moto Zajednica

Brzomit

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1 Neutral

O članu Brzomit

  • Rank
    U prolazu

Profile Information

  • Lokacija
    Ruma
  • Motocikl
    Vespa Px150

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

  1. Sa bobine ide jedna zelena žica na bravu, tzv kill switch, preko toga se gasi motor. Da li je dovoljno odspojiti tu žicu sa bobine
  2. Samo se ugasi tj prestane da vuče, nema prethodnih znakova gašenja, trzanja i sl, dakle čist engine stop.
  3. Moja vespa ima elektrostarter, naravno bateriju i prednji disk, jeste noviji model. To oko otpora špulne mi je sumnjivo jer je razlika prilično velika, 565 vs 800+ ohm. Ako treba da ima min. 800 ohma onda je špulna skratila namotaj i indukuje manji napon, što dalje znači da sa manjim naponom napaja cdi koji verovatno radi slabije? U svakom slučaju mislim da prvo treba isterati do kraja to sa otporom špulne, gledao sam na netu, može samo ona da se zameni, oko 25 EUR. Bilo bi odlično ako bi imao priliku da negde posudim i isprobam CDI, da ga ne kupujem pa ustanovim da je stara ispravna, Ako neko sa foruma može da mi je ustupi na 1 dan, bio bi i te kako zahvalan,
  4. Upravo se vratio sa probne vožnje do vrdnika, ukupno oko 35 km i motor mi se ugasio nekoliko puta. Čim se prvi put ugasio, skinuo sam poklopac sa rezervoara da eliminišem problem oduške, međutim gasio se i dalje. Dakle zamena creva za gorivo, kabla svećice, a ni otvaranje poklopca radi oduške nije rešilo problem. Stari kabl i gumena kapa vraćeni nazad. Nastavljam dalje traženje uzroka, u međuvremenu izmerio sam vrednosti na namotajima i one su: Pickup (bela-crvena žica) 94 ohma, Namotaj (bela-zelena žica) 565 ohma. Ono što me buni u ovom slučaju jeste što u nekoj dokumentaciju koju sam našao na netu (u prilogu) piše da pickup treba da je u opsegu 90-140 ohma što i jeste, a namotaj 800-1100 ohma što ovde nije jer sam izmerio 565 ohma. Čemu verovati
  5. Upravo se vratio sa probne vožnje do vrdnika, ukupno oko 35 km i motor mi se ugasio nekoliko puta. Čim se prvi put ugasio, skinuo sam poklopac sa rezervoara da eliminišem problem oduške, međutim gasio se i dalje. Dakle zamena creva za gorivo, kabla svećice, a ni otvaranje poklopca radi oduške nije rešilo problem. Stari kabl i gumena kapa vraćeni nazad. Nastavljam dalje traženje uzroka, u međuvremenu izmerio sam vrednosti na namotajima i one su: Pickup (bela-crvena žica) 94 ohma, Namotaj (bela-zelena žica) 565 ohma. Ono što me buni u ovom slučaju jeste što u nekoj dokumentaciju koju sam našao na netu (u prilogu) piše da pickup treba da je u opsegu 90-140 ohma što i jeste, a namotaj 800-1100 ohma što ovde nije jer sam izmerio 565 ohma. Čemu verovati i kako proveriti? tech_bulletin_vespa_125_150_200_charging_and_ignition_205.pdf
  6. Pozdrav, Danas skinuo rezervoar i zamenio crevo za gorivo Staro je bilo dugačko 62 cm, ono prozirno, dosta kruto. Uzeo metar novog fi8/fi13, ugradio na rezervoar, zategao ga i odsekao višak. Kada sam izmerio ostatak, vidim da je i novo crevo dugo 62 cm. Zatim, zamenio kabal za svećicu, moj motor nema lulu nego neku rasečenu viljušku. Novi kabel sam namotao direktno na svečicu,bez te viljuške. Otišao u probnu vožnju od 20 km i nije se gasila. Sada ću malo dalje pa javljam rezultat.
  7. Hvala Pronto, Sutra ću izmeriti ove vrednosti i napisat ću ovde.
  8. @francuz69, predlog ima smisla, sutra menjam i to. @Čika Zloba, prošle godine sam skidao i rezervoar, sećam se da sam se namučio oko toga, ciljao sam da ima neki filter koji je eventualno zapušen. Nisam našao ništa sumnjivo, ali da budem iskren nisam obraćao pažnju na crevo. I Igor me je pitao za crevo, da li je menjano i koliko je dugačko, navodno vakum. Samo znam da kada skinem crevo sa karba i otvorim slavinu, gorivo curi po meni dobro. Eto mogu sutra i to da ponovo rastavim i eventualno zamenim. Da li neko zna koji prečnik i dužina creva treba da bude?
  9. Pozdrav svim skuterašima, posebno vesparošima. Iz Rume sam, vozim motoriće od mladosti, (APN, automatike) a od nedavno imam i jednu vespicu px150 Od mladosti sam želeo Vespu, pogotovo što ju je moj prvi komšija (komšinica) imala Px200E. Naravno u mojoj skromnoj bravarskoju porodici nisam smeo ni da se našalim kako bi i ja voleo da imam takav motor, tako da je to oduvek bio žal iz mladosti. Igrom slučaja, pre par godina slučajno vidim u oglasu jednu lepu vespu, originalna talijanka, lepog izgleda i relativno nova 2007 godište, Probudi se u meni neka nostalgija, odem da je pogledam, i...vratim se sa kupljenom vespom px150. Malo je vozim, uglavnom vikendom i po lokalu, pričinjava mi veliko zadovoljstvo a privlači i pažnju prolaznika i i nije retkost da je zagledaju parkiranu, ili me pitaju da li bi prodao... Međutim, imam sa njom jedan tehnički problem koji me muči od početka, i koji od sezone do sezone nikako ne uspevam da rešim. Motor se samo iznenada tokom vožnje ugasi u radu, do tada ide sasvim normalno. Nema pravila koliko se vozim dok se to ne desi, ali definitivno se dešava nakon nekog vremena vožnje, dakle dok je topla. Dok ide, radi sasvim lepo, dobro vuče, postiže dobru brzinu, uredno radi u leru, nema trzanja, štucanja, dima i sl, sve savršeno. Zatim tokom vožnje, na sekund pre nego se ugasi, osetim na tren kao da malo izgubi snagu i već sledećeg momenta se ugasi. Dovoljno je da sačekam jedan minut, najnormalnije je upalim i nastavim dalje do sledećeg gašenja. Nekada prođem i 20 km da je sve u redu, a nekada se gasi na svakih par kilometara. Iz toga razloga sa njom ne idem nigde dalje od kuće, što je bezveze jer ipak je to motorić koji može i do NS, BG itd, Pošto sam mašinac po struci, malo se razumem i imam dovoljno alata, sam sam pokušavao da svojim skromnim znanjem pronađem uzrok kvara. - Rastavio sam mašinu, pregledao unutrašnjost, zamenio neke ležajeve, semeringe, krst menjača, očistio, predihtovao i sastavio, zatim, - karburator očistio, zamenio iglu plovka, dihtunge, proverio dizne, sve vratio i sastavio, - zamenio svečicu NGK - pregledao palenje da nema neka licna da dodiruje masu, vizualno nisam ništa primetio. Sve to sastavio, krenuo u probnu vožnju, posle 20 minuta motor se ugasio! Inače motor savršeno pali, kada je hladan uz saug uz sekund verglanja, kada je ugrejan na zadnji zub, Jasno je da je u pitanju ili struja ili dotok goriva. Do sada sam više tražio uzrok oko goriva, karburatora, a ono gde sam tanak je struja, i tu ne znam te finese koji otpor gde itd. Sve dobronamerne i iskusne molim za pomoć, nemam više ideja, trebaju mi konkretni predlozi šta tačno dalje da proverim i kako, Pozdrav iz Rume,
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja