Jump to content

Moto Zajednica

Ilika

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Ilika

  • Rođendan 25.03.1987.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Vranje
  • Motocikl
    BMW R 1100 RT

Poslednji posetioci profila

428 profile views

Ilika's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

6

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav svima, Posle Sprint Challenger-a , sa kojim sam se lepo vozilo i koji me super služio, nakon godinu pauze, došlo vreme da se ponovim, tačnije pojačam. Od sinoć parkiran BMW R 1100RT, 2000 god Jutros obavio prvu vožnju, za sada utisci fantastični. Javno izvinjenje momcima iz Paraćina koji su doterali motor što nisam vodio na večeru. Blago je reći da sam bio van sebe. Suv put i lepo vreme svima.
  2. Друже, ако нема нико од ових мајстора, онда тражи половно.
  3. Само да јавим, некоме може да значи: проблем био у неком црном, пљоснатом, четвороугаоном делу који регулише струју, налази се са леве стране мотора, негде испод седишта и близу браве. Сума новца, 3300, са заменом
  4. Поздрав, Надам се да свима лепо време доноси доста километара и уживања. Треба ми мала помоћ. Да ли је неко имао случај да му се мотор гаси у вожњи? Дешавало ми се то већ последња дана. Када га упалим сада, док је избачен из брзине, нормално прима гас, небитно да ли је на ногару-ћопавој или не. Ионако је откачен онај сензор за положај ножице. Чим убацим и брзину, почне да трокира и гуши се. Јутрос, на око 80 на сат при стабилном гасу, почео да трокира о сецка, као да прима гас па одузме сам од себе. Стари сам, угасио, упалио и нормално наставио вожњу. Поподне, да се вратим са посла, ни да чује. Чим убацим и брзину, крене да умире и после пар секунди се угаси, небитно да ли дајем гас или не. Када је мењач у брзини, неће ни да завергла уопште. Искључен сензор на ћопавој, преспојио сам оне жице где је квачило, проверавао сам обе свећице и струју до њих - ради како треба. Када ради у леру, са или без квачила после интервенције на жицама, ради релативно пристојно. Има ли неко идеју или слична искуства?
  5. Поздрав, Мислим да си описао мој проблем. Задњи ланчаник има слободан ход у свим правцима, али то сам видео тек кад сам скинуо точак. Пре скидања сам уочио фантомски "вишак део". Може помоћ или савет на основу слике, који део да поручим или шта да поправљам?
  6. Поздрав, Код мене на задњем ланчанику има ознака 16/45, и ништа више. За предњи тренутно не могу да ти кажем. Корак за ланац је 530, 130 карика ако се добро сећам. Ако мењаш и ланчанике и ланац, види можда има јефтинија варијанта од неког другог мотора, а да паше. Где си био прошле године, платио сам ланац 10.000... :-)
  7. Pozdrav, Evo jedna situacija, cisto da pomognem, mozda se nekom dogodi, pa da ne luta kao ja. Spao mi lanac pre par meseci, i iskrivio se. Elem, nije strasno, vidljivo je okom. Javio se drugi problem a to je da motor nije hteo da startuje. Napunjen akumulator, proveren, stavljan drugi... Nije akumulator. Menjan onaj tci, dci, kako se vec zove, nije ni on... Zamenjene svecice, ciscen karburator, jebavani kablovi itd.. E, tokom jebavanja kablova, ustnovi se da je lanac, kad je spao, pokidao neke zice sto su kod prednjeg zupcanika, te zbog toga motor nije imao struju, tj struja nije dolazila do svecica. Uglavnom, velika glavobolja za nigde nista. Nakon toga, prvi vikend slobodan upalio masinu i pravac Vranje-Smederevo magistralnim putevima preko Vrnjacke Banje (mora da se svrati na pecenje). U povratku ista trasa. Put trajao 7 sati u jednom i 11 u drugom pravcu (vise stajanja, nije bilo problema). Prosecna potrosnja 4 l /100km. Definitivno je krajnja brzina problem na otvorenomo putu i autoputu, ali mozda je i dobra stvar sto ne ide brze. 105 km/h maksimalano, ali na 80 je najlepsa voznja. Od problema tehnicke prirode je samo far, koji svetli kao fenjer... E sad, jedno zapazanje sa puta. Poslednjih 150km, kao da se negde nesto otkacilo, drugacije se cuje moto. Cuje se jace, kao da mu negde busan auspuh. Stisnem kvacilo a cuje se na leru kao da ima bar 500cm3. :-) Ostalo sve motocikl izneo bez problema. sve u svemu, ako neko ima cimanja sa elektronikom, valjalo bi pogledati i ove kablove, nekano su mi potpuno nezasticeni, na bas glupom mestu.
  8. Швабо, јави шта си направио. Имам сличан проблем, само никако да посетим мајстора. Светла раде, али нема струје на свећицама. А, а што се тиче ланаца и ланчаника, дефинитивно нема оригиналних. Звао сам, брат брату, бар 30 продавница. На крају, лик у Врању монтира ланчаника од Вирага, уз малу прераду задњег.
  9. Питање за оне који још прате форум. Треба ми иоле пристојан мајстор у Врању, зна ли ико којим случајем? Данас ми спао ланац, ја наместио, и на путу до куће спао опет али се искривио, и мотор неће да упали. Можда је и влажно време вечерас узело данка, ко ће га знати. Шта ли је све преје*ано, сазнаћемо код мајстора. И још нешто, има ли где у Србији ланац и ланчаници за нашу машину, ја бих узео оригинал, да се не упуштам у преправке?
  10. Znaci li ti sta ovaj link? Lextek Brake Pads FA135 FDB497 DP411 SBS611 VD-340 7.5mm - BP075K | CMPO | Chinese Motorcycle Parts Online WWW.CHINESEMOTORCYCLEPARTSONLINE.CO.UK Brake pads are an essential part of any motorcycle or scooter and these high-performance brake pads improve your bikes stopping power in all weather conditions. Made with a long... ne razumem se mnogo oko delova, ali kontam da ti ovo treba. ako nije to, probaj ovde, svasta ima. samo kucaj za jinlun spartan 250
  11. E, samo da javim, kome se desi sličan problem da ne luta. Brava je koštala oko 40 funti, da se poruči iz Engleske, nova ceo set. Sa ključevima i svim bravama za motor (korman, rezervoar, kontakt i koferi) sajt valjda chinesemotoparts , tako nešto, prva opcija na Guglu. Ključ narezan u Kraljevu za 1500 dinara.
  12. Pozdrav svima. Ima li neko da prodaje bravu za ovaj motor. Treba mi glavna, ona gde se daje kontakt. Izgubio sam ključeve, što ne može svako al jbg, dešava se. Hvala unapred.
  13. Поздрав свима. Има ли неко упутство за Челенџер? Нашао сам на сајту, али стара објава. И још једно питање. На сајту спринта има листа продавница резервних делова. Зна ли неко да ли је могуће купити оригиналне резервне делове код њих? Хвала унапред
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja