Jump to content

Moto Zajednica

drakar_BMW

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

drakar_BMW's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

9

Reputacija u zajednici

  1. Đunta, sve tačno opisano i poklapa se potpuno sa stranim BMW forumima koji masivno konstatuju taj problem sobzirom da je mnogo veći broj GSova u cirkulaciji nego u Srbiji. Radi se očito o konstrukcionoj grešci a koja se nastavlja izgleda i na GS 1250. BMW za sada ne pokazuje nameru da pravi opoziv verovatno zato što se radi se o preko 170 hiljada proizvedenih GSova od 2013. A i pitanje je šta bi trebalo menjati na sistemu zadnje kočnice da nestane efekat propadanja zadnje kočnice posle par hiljada km? Koje su moguce opcije resavanja tog problema?
  2. Neko je ovde vec pisao o problemu propadanja zadnje kočnice na BMW 1200 LC GS pa me interesuju skustva drugih vlasnika LC GSova u Srbiji. Kupio sam u maju 2018. 1200 LC GS u Delti u Bg. Motor je perfektan ( to svi znamo) , jos je u garantnom roku i redovno ga servisiram kod prodavca, ažurno i ljubazno. Često putujem pa , kad meteo dozvoljava odmah sedam na motor, tako da sam napravio vec mnogo hiljada kilometara i to uz veliko zadovoljstvoi bez ikakvih problema. Međutim na svakih 3-5000 km posle servisa dolazi do postepenog propadanja zadnje kočnice. Motor koči preko prednje i dalje efikasno. Tada dođem u Deltu, urade "ozračivanje" i sve je ok sledećih par hiljada kilometra. Na BMW forumima se zna za taj problem kod LC i sam BMW ga svestan ali za sada nema opoziva za tu konstrukcionu grešku. Napolju tu pojavu u kočionoj tečnosti zovu " vapor lock", nisam stručnjak pa ne znam kako se kod nas to prevodi ali se radi o ključanju i stvaranju mehurića zbog hidroskopske osobine kočione tečnosti. Imteresuje me koja su iskustva i kako to resavaju kolege sa LC GS ovim u Srbiji.
  3. BMW 1200 GS je odlican motor i za grad i za put i to je razlog, mislim, sto je toliko cenjen. To je moje iskustvo i zakljucak posle godinu dana i pređenih 20.000 km po ovom delu Evrope tako da taj motor preporucujujem svima koji vec imaju iskustva sa velikim motorima. Naravno, zadovoljan sam i sa mojim drugim motorom Yamahom 750 XTZ Supertenerom sa kojom sam presao 120.000km bez problema uz redovno odrzavanje i koji se i dalje vozi jer motor ne sme da stoji. I ranije sam imao bmvejce samo vazdusare pa mogu reci da je ovaj GS LC potpuno pogođena mašina kako za svaki dan tako i za duza putovanja. Ustalom od 2013. je prodato preko 150.000 GS ova sto je najbolji dokaz kvaliteta i poverenja kupaca. Moj utisak o ovlascenom servisu u Bg je dobar, sve poslovno i na vreme. Uz redovno odrzavanje mislim da nece biti nikakvih problema, uostalom tu je i garancija koju BMW sa dve sada produzava na pet godina. Malo slike: servis na 20.000 km podrazumeva i kontrolu ventila pa me je ljubazni mehanicar tokom nedavnog servisa pozvao u radionicu da mi pokaze da su zazori ventila u standardnim granicama. Ukratko, moj savet za Bakira je da pocne sa polako i oprezno nekom manjom kubikazom motora a onda kad se uhoda da pređe na BMW GS jer je to i jak i udoban i siguran motor sa kojim ce imati mnogo zadovoljstva.
  4. Da se vratimo na funkcionisanje BMW Motorrada jer je to tema. Evo podataka koje je BMW Motorrad pre par dana objavio: Oboren rekord u prodaji dvotockasa u 2018.god. jer je prodato 165 566 vozila što je za 0,9% vise nego u 2017.god. u skladu sa planom prodaje od 200.000 vozila narednih godina Od toga je prodato 84.500 modela R a vodeci model R 1200/1250 GS i GS Adventure prodati u preko 51.000 primeraka. Vise podataka o prodaji drugih modela i geografskoj distribuciji se mogu naci na linku Marché - BMW : record de vente en 2018 WWW.CARADISIAC.COM BMW Motorrad poursuit sa croissance. Les chiffres enregistrés en 2018 ont marqué le plus haut niveau de ventes de tous les temps avec 165 566 machines livrées depuis décembre. Le... Marché - BMW : record de vente en 2018 WWW.CARADISIAC.COM BMW Motorrad poursuit sa croissance. Les chiffres enregistrés en 2018 ont marqué le plus haut niveau de ventes de tous les temps avec 165 566 machines livrées depuis décembre. Le... I da dodam, mislim da se cela nasa zajednica BMW motorasa u Srbiji oseca frustriranom kada procita za probleme koje ima Sase P sa svojim GSom. Stoga ocekujem i nadam se da ce se postici razuman i kvalitetan dogovor izmedu Sase i zastupnika Delte kako bi se otklonila sva sporna pitanja...jer, tu se svi slazemo, motor je za nas zadovoljstvo i relaksacija a ne povod za ljutnju i bes.
  5. i umalo da zaboravim na korisno iskustvo koje ovde verovatno delim sa svima koji vole da se voze bez komplikacija. Nikada ne kupujum nov motor čim se taj model pojavi na tržištu, prvo sačekam kako se kaze kolokvijalno da "sazri". Ovaj model GS LC je imao poslednji opoziv, mislim da je bilo nesto oko viljuske, u proleće 2017.god.. Ja sam moj porucio u februaru 2018. a preuzeo u Delti u maju mesecu sto znaci da je za tih recimo godinu dana napravljeno i prodato po svetu oko 30.000 GSova a da nije bilo opoziva što govori da su dečije bolesti preležane. To sam uradio u svoje vreme i sa Yamahom ST 750 koju i danas pazim i vozim.
  6. Citam muke Sashe P i zbilja mi je zao coveka. Pitam se kako je moguce da mu se sve to zalomilo sa dva nova BMW-a? A BMV GS LC je prodat od 2013. u preko 140.000 komada sirom sveta pa su svi ostali iz te klase motora daleko ispod po prodaji tako da mi je prosto neverovatan maler kod Sashe P. Moje iskustvo sa BMW je sledece: Pocetkom maja ove godine mi je stigao nov 1200 GS kupljen u Delti. Trazio sam samo standardnu opremu sa minimumom elektronike, staromodan i nepoverljiv sam motorista, jer znam po automobilima da je elektronika uvek rizik i problem. Inace motor pre GSa je bila Yamaha SuperTenere 750 koju sam kao prvi vlasnik kupio 1995. i sa kojom sam presao 120.000 km bez ikakvih problema uz redovno odrzavanje kod ovlascenih majstora. Naravno da sam ovaj motor zadrzao jer je deo moje biografije. Pre toga sam imao Honde, Yamahe, BMWejce... Sa novim GSom sam do danas presao 15500 km bez ikakvih problema i sa velikim uzivanjem. Redovan servis na 1000 km pa onaj na 10000km su urađeni u Delti. Dva puta je dosipano po 2 deci ulja jer se palila lampica a znam da je moglo i bez dopune ali kad sam vec bio u Bg onda bih svratio u Deltu gde su to obavljali vrlo ljubazno i promptno dok bih popio macchiato u njihovom salonu. Kako sam i ranije imao BMW motore znam da je normalno da trose ulje pa me to ne uzbuđuje. Mislim 2-3 deci ulja na 10000 km nije neki problem. Uglavnom kad sam video kako mi ovaj motor lezi ovih nekoliko meseci sam bas bio odbacio auto i sve obaveze i putovanja sam obavljao sa GSom. Sad je motor u garazi, prikljucen na BMW punjac za akumulatore i gledam da ga bar malo provozam svih onih dana kad je suvo. Ukratko, GS je super motor i za grad i za putovanja i jasno mi je sto ga toliko hvale i kupuju. Eto to je moje kratko iskustvo sa ovim motorom i ovlasćenim servisom u Srbiji.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja