Jump to content

Moto Zajednica

ctxorka

Članovi
  • Broj tema i poruka

    12
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Niš
  • Motocikl
    Honda CB500X 2023.

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

ctxorka's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

6

Reputacija u zajednici

  1. Ista situacija. Zvao sam 10 puta na oba ona broja i ništa. Zvoni neko vreme i prekine se veza. Prošlo sat dva i ponovo sam zvao i ništa. Dobro je samo što sam ja informativno zvao da mi operater ispriča šta me zabimalo ali nikoga nisam dobio. Izgleda da su stvarno pukli.
  2. Ne znam ni ja pošteno pa zato nisam ni vadio. Svi koje sam gledao da su izvadili na YT oštetili su ih tako da nisam smeo. Videću sutra u Barelu šta kažu. SUTRA DAN U Barelu kažu menjamo za šta želite. Nikakav problem nisam imao, stvarno su cool ljudi u Nišu.
  3. Kupio sam u prodavnici direktno u Barelu. Što se montaže tiče, generalno, ja ih nisam ni montirao kompletno. Skinuo sam samo Hondine tegiće i prislonio štitnik da vidim kako izgleda i onda sam primetio da dodiruje polugu kvačila. Nisam vadio iz volana onaj fabrički deo. Stavio sam i distancer sve kako treba ali nije to to…
  4. @RankoBg87 Pa ovo što sam kupio je namenjeno baš za Hondu CB500X u NC750. Tako je i pisalo na sajtu Barela. U kompletu je došlo sve ono što je namenjeno za CB500X. Jedino da je nešto greškom iztumbanon iz kutije u kutiju pa je za neki drugi model greškom spakovano. Stvano mi nije jasno.
  5. Pogledao sam slike i razlikuju se na @Skittles NC750X... Ovi koje sam kupio su malo drugačiji.
  6. Društvo, da li je neko od vas montirao ACERBIS Argon štitnike za ruke Honda CB500/NC750? Na njihomom sajtu piše da su za: HONDA CB 500 X / 2019 / 2020 / 2021 / 2022 / 2023 HONDA NC 750 X / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2022 / 2023 Međutim, kada sam probao da ih postavim na korman primetio sam da su kraći nego što bi trebalo, kao da poluga dodiruje štitnik. Kupio sam ih u Barel prodavnici. Nisam vadio iz kormana onaj deo u koji se šrafi tegić ali ovako kada ih postavim kao da ne pasuju. Plašim se da izvadim taj deo a da posle ne mogu da ga vratim ako nešto ne pasuje.
  7. Kupio sam litar "Hondinog" antifriza i dosipao jedno 200ml otprilike. Sada ću da pratim šta se dešava. Inače, u servisu se isčuđuju i kažu da sam prvi koji je prijavio ovako nešto. Inače, platio sam 850 dinara litar.
  8. Hvala! Sutra zovem servis pa ću videti šta kažu i javljam se ako baš bude trebalo.
  9. Nije mi žao za ulje ono čuva motor i to nije problem, ali me nervira samo to što u zvaničnom ovlašćenom servisu u NI, BG i NS ne važe ista pravila. Kada sam primetio da nema antifriza bio je na zadnjem štenderu, ali sam posle toga motor spustio i izravnao, sačekao neko vreme ali i daklje se ništa u boci nije pojavilo više on onoga što je bilo. I palio sam ga čak na 4-5min ali ništa. Prosto mi je neverovatno da u servisu ovo nisu primetili ili da se meni posle toga nešto desilo. Ne preporučuje se mešanje sa demineralizovanom vodom, barem sam tako pročitao, već da se dosipa original Hondin HP Coolant koji naravno nigde ne mogu da kupim. Ništa, sutra ću da zovem servis pa ću da vidim šta će da kažu. Inače, u mom korisničkom uputstvu pise da je na 6000km provera "Crankcase breather".
  10. Drugari, opet se vraćam na redovne servisne intervale i situacija u Nišu, CarBox ovlašćeni servis, je sledeća. Motor sam kupio pre skoro 4 meseca i prešao sam do sada oko 7600km. Prvi servis sam radio na 1200km i tada su mi u servisu rekli sledeći je na 6000km. Pošto nisam ni gledao u servisnu knjižicu pre toga primio sam tu informaciju i toliko. Međutim, ovde na forumu sam pročitao da je servisni interval 1000km pa na 12000 ili na godinu dana. Nisam nešto razmišljao o tome ali sam na 6500km yvao servis da pitam nešto oko dodatne opreme i u toku razgovora smo se dotakli i servisa. Čovek sa kojim sam se čuo rekao mi je da je obavezna zamena ulja na svakih 6000km bez izuzetaka dok je motor u garanciji. Ne znam šta su vama rekli u servisu ali meni podvukli debelom olovkom da je obavezan servis kako su mi rekli ili gubim garanciju. Taj drugi sam uradio na 7050km i opet su mi rekli, sada u šali, vidimo se novembra na 12 000km. Potreban mi je jedan savet. Prilikom pranja motora video sam da gotovo nemam više antifriza u onoj beloj posudi. NIje mi jasno kako sam servis radio pre nešto više od nedelju dana i da to nisu dopunili? Gledao sam da nisam izbušio negde po šumi ali nema nigde da curi, mada boca je skoro pa prazna. Nego, da li mogu da dosipam neki plavi antifriz pošto sigurno sipaju HP Coolant Homdim ili da idem u servis? Mada kakvi su naplatiće mi ponovo usluge servisa 3000din da mi dosipaju antifriz.
  11. "i prvi servis je na 1000km, onda dalje ide na 12K/jednom godisnje svaki redovni." Pa valjda se radi na 1000km pa na 6000km, tako piše u user manual. Radio sam prvi servis pre dva meseca na 1200km, a evo ja sam sada na 6000km i treba da zakažem ponovo servis. I kada smo kod servisa, meni je prvi naplaćen 13 122din. Klasika, zamenjeno ulje, filter i podloška. Sigurno bi barem 50% bilo jeftinije da sam menjam, ali je motor u garanciji pa ne smem. Sigurno će drugi servis da bude skuplji posto ima dista toga da se proveri.
  12. Visok sam oko 186cm i nepodnosljivo mi je kada podignem vizir. Vozio sam nekih 1000km sa fabričkim setovanjem pa sam hteo da podignem vizir jer, kako si napiso do 80-90km/h je podnošljivo, ali posle toga je stvarno velika buka. Spustio sam ga odmah i vozicu tako. Ono poštarski viziri ne dolaze u obzir i distanceri. Od kupovine motora prešao sam oko 2400km i za sada neću menjati ništa oko vizira. Na auto put ne izlazim tako da, barem meni nije problem. Ali definitivno treba imati čepove za uši.
  13. Došlo je vreme kada Milan sebi može priuštiti motor. Od detinjstva sam gledao kako ih voze, odrzavaju i uzivaju u njima ali ja to nisam mogao. Jednostavno, nisam imao para za motor. Jedan od bajkera koji je često svraćao u moj komšiluk, rekao mi je jednom da nikako ne sedam na tuđi motor i da se ne usuđujem da vozim bez dozvole. Urezalo se to negde u mozgu i evo...posle gotovo tri decenije upisao sam se u auto školu i uveliko spremam testove za A kategoriju. Kupiću motor za sledeću sezonu. I dalje ću se diviti motorima drugih bajkera, ali cu ovaj put imati svoj.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja