Jump to content

Moto Zajednica

atari

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Paracin
  • Motocikl
    dr350

Poslednji posetioci profila

332 profile views

atari's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. dobro izgleda probacu ga i hvala
  2. pre godinu ipo boginje su mi skenjale imunitet pa sam to dobio posle toga istu dijagnozu, ovio sad je izgleda bakterijska varjanta od bronkitis sika, bez ikakvih simtoma kasljanja tem ili slicno samo postepeno se brzo zamarao i kad poce gusenje 5 dana ja prvo uzimao nesto za smirenje mislio od stresa pa aspirin koji je malo pomogao ali gusenje tahikardija su se samo pojacavale. Imao sam tu nesrecu da me opet maltretiraju po bilnici prepisivajucii mi nesto protiv bolova kao prosli put misleci da i je to od polomljenih rebara. Odradio sam kod privatnika na kraju analizu krvi leukocitarnu formulu sedimentaciju i crp i na zalost bio i pravu sto je potvrdio privatni kariolog na kraju zavrsio u bolnici u drugom gradu jbg.
  3. jesam, priznajem da kad sam bio u zadnjoj voznji jos nisam nabacio na jaknu postavu a ni na pantalonama ali imao sam i ranije takav problem kad je dosta hladno a vracam se znojav nazad prebacujem kornjacu napred pa me stipa dole a gledam u nebo na horizontu vidim put ili da kupim neku malu kornjacu za napred, mada nekad i neke masne novine pomognu ako se setim da stavim u ranac.
  4. atari

    Enduro 2t ili 4t?

    Kod kupovine polovnog motora to je uvek macka u dzaku moras znati sta su najcesce mane tog motora pa prvo to proceslajti pre kupovine. Meni je uvek izbor na 4t jesu mozda skuplji generalno ako nije napusten, manje ulaganja zahteva i opeustenija voznja i pre svega za mene lepsi zvuk dok se vozi. Moj izbor dr350 ili drz400. Dvotaktni se ipak drugacije voze vise trose vise habaju ali je u slucaju radjenja generalke jeftiniji. Za sumu motor 80-150kg ne preko jer brzo raste zelja za teze terene. Mnogo je bolja varjanta sa lakseg na tezi motor cak i za probu bar po meni obrnutno nije to taj osecaj vise.
  5. Po mom misljenju ako zaista volis hard enduro kupi laksi motor jer ja sa dr350 kad uzmem neki lak ktm za probu shvatim da je hard enduro ipak za motore od 100kg a da moja enduro voznja sa takvnog letenja izgleda kao kad vozim leteci tenk mada sam ja mator sa taj hard enduro, ako probas imaces utisak da vozis biciklu doduse letecu bar sam ja takav utisak imao. Za mene i moje godine dr sa kojim idem 100-150km po sumi vozeci sam za 2-3h voznje 2-3x u nedelju dana je dovoljno. Za neko cepanje gasa po terenu savetujem ipak lagani prelazak iz sporije voznje da se ligamenti pripreme na istezanje i u toku cepanja praviti pauze u vidu malo sporije vozne ili pauze za hidrataciju sto je mnogo teze zbog pojacanog dejstva lucenja adrenalina ali se sve to uci jbg uglavnom kad nadrljas, a umor posle voznje dan ili nedelju dana je normalan i obavezno zameni cizme. Inace ti istegniti ligamenti ili jos gore iskidani meni su veci problem od nekog loma kostju. Jer mnogo duze traje operavak i prave smetnju povremenu i kad prodju. Ne znam da li za tvoju visinu ti imas skladnu kilazu ali i to bi definitivno mogao da bude probem ako odstupas za vise od 10kg ako je salo u pitanju.
  6. Potreban mi je prsluk koji ne probija vetar eventualno postavlen sa vunom a obavezno zakopcavanje levo ili desno u visini ruku.Da li tako nesto postoji ili da ne gubim vreme nego da nadjem da mi neko skroji rucno? Trenuto sam zakovan za krevet sa dijagnozom bronhitis i perikarditis sika, problem je sto nisam mogao da disem 5 dana sa tahikadijom i presakanjem srca dok nisam naso lekara da mi da tacnu dijagnozu. To je do sada najgore oboljenje koje sam zaradio vozeci motor. Inace prosle godine sam imao isto oboljenje ali bez bronhitisa i gusenja pa gledam da ga vise ne zaradim jer moze da bude fatalno ako is ovog stadijuma predje sledeci put u nesto hronicno ili vodeniju fazu gde vrse punkciju srca... Posto vozim motor zadnjih par godina sa predjenih 10000km godisnje po terenu prosao sam svasta od kvarova na motoru uglavnom pogabanih diskova lanaca zupcanika lagera rucica sajli i mojih lomljenja 2xrebara nogu infecija dislokacija i slicno. Znaci imam par dobrih jakni kornjacu sa pojasom i uvek idem totalno spreman za voznju jer vozim bez obzira na godisnje doba i vremenske uslove i da li je dan ili noc. Samo mi je neko pravilo da bude bar 7-8 stepeni u gradu jer po Kucaju kad vozim uvek je za toliko stepeni manje. Najveci mi je problem kad se vracam sa terena pa zbog raznih razloga ne idem offroad nazad celim putem nego se zeznem i skratim asfaltom i tu obicno najebem. ps nadam se da moterator nece pomeriti pitanje na neko drugo mesto jer sam namerno ovde stavio sa dodatnim razlaganjem jer mislim da neko u enduro grupi moze da mi pomogne oko problema jer smo ipak malo specificniji u odnosu na druge vozace.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja