Jump to content

Moto Zajednica

DzidzaBG

Članovi
  • Broj tema i poruka

    11
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu DzidzaBG

  • Rođendan 22.09.1988.

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Motocikl
    Hyosung GT 250 Comet

DzidzaBG's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. I ja bih hteo da pohvalim kurs. U prvih sat vremena sam naucio neuporedivo vise korisnih stvari za voznju nego tokom dva meseca casova voznje u auto skoli. Jedva cekam prakticni deo.
  2. 1. Vićsa 2. Starijibrat 3. Tibor 4. CrashSM 5. Scorpija 6. randoman 7. Slobba 8. Severac 9. Urban Cruiser (ovaj put dolazim sigurno) 10. Tiamat 11. Bruno 68 12. Dzidza
  3. Ufff 100 ljudi, 100 cudi. Makar sam saznao da ne postoji pravi izbor i da mi treba minimum 3 seta opreme da bih izaso iz kuce (ukljucujuci i japanke / majca set ) Kacigu i rukavice sam nasao koje cu, a cipele relano gledano necu uzimati jer ne mogu u njima na posao, kao ni na trening koji je cesto u prirodi. Posle svih komentara, definitivno bataljujem kornjacu i idem na jaknu (verovatno tekstil sa skidajucom postavom) sa stitnicima, cim ugledam nesto dobro u oglasima. Za par sati ste mi dali mnogo vise i mnogo realnijih saveta i iskustva nego sto bih saznao danima cutajuci po netu. Hvala puno
  4. Hvala na savetima, budzet mi je relativno mali tako da gledam vecinom polovne stvari kada su u pitanju protektori i eventualno jakna. Jer nisam gadljiv, a ako nije padano to je nesto sto traje sto godina, pa mi je bolje da za ograniceni budzet uzmem polovnu full opremu nego trecinu od toga ali novo. Sada ste me zaintrigirali sa tom kozom vs tekstil. Za jos mesec dana dok ne zavrsim casove voznje taman ce krenuti lepo vreme i prvi set opreme bi hteo da mi bude bolji za leto. Tako da sta mi je bolje za relativno toplo vreme, tekstilna jakna, tekstilna jakna sa skidajucim unutrasnjim delovima da mogu i zimi da je nosim ili kozna jakna?? Tj sta je vasa preporuka?
  5. Zdravo svima, Tek sam kupio motor i prvi put sada kupujem zastitnu opremu, pa bi mi znacili saveti i misljenja sta mi je najpraktichnije i najbolje da koristim sto za svaki dan po gradu, i odvojeno za malo veca putovanja. Da li treba kupiti kornjacu, i kako se ona uopste nosi, ispod jakne ili preko?? Isto vazi i za stitnike za kolena, stitnike za laktove i podlaktice i stitnik za ledja, da li je to nesto sto se nosi svaki dan ili samo za rizicnija putovanja? I da li se nosi ispod ili preko jakne, duksa?? Tj da li je bolje, praktichnije koristiti kornjacu i stitnike za kolena ili sve stitnike odvojeno? Vidim na internetu razne modele i cene ali niko ne pise sta je zapravo najpraktichnije uzeti, tako da bi mi svi pa i ona najbanalniji saveti mnogo znacili jet nisam imao nikakva iskustva sa motorima i moto opremom do sada. Vec ste mi na vise pitanja dali korisne odgovore, tako da se nadam da ce te mi i ovde biti od pomoci. Hvala unapred, pozdrav
  6. Zdravo, ne zanima me koju tachno kacigu da uzmem i gde da je kupim, vec za pocetak me zanima sta tachno od opcija koje kacige nude su meni potrebne i korisne. Prvi put kupujem kacigu tako da ne znam sta tachno meni treba, pa me zanimaju misljenja za odredjene opcije poput: Flip up, Pinlock, ugradjene tamne naocare, pumpica za naduvavanje... Kupio sam naked motor od 250cc i vecinom bih ga vozio po gradu ali naravno ponekad i van njega, tako da u obzir dolaze samo full face kacige. Od gore navedenih opcija koje kacige nude sta je od toga stvarno korisno i potrebno a sta je cisto fora koja koristis jednom u sto godina. npr: Pumpica za naduvavanje zvuci super u teoriji ali mi se cini kao preveliko zezanje od 20ak sekundi svaki put kada trebas da je stavis, tako da ce te vremenom i mrzeti to da radis pa ga neces ni koristiti? Flip up, da li mi je to potrebno za grad ili samo bespotrebno imam kacigu koja je za oko 200 - 300gr teza? Ugradjene naocare za sunce, da li imaju nekih prednosti u odnosu na nosenje obicnih naocara ispod kacige ili samo izgledaju vise kul? Kao sto rekoh ovo mi je prva kaciga tako da svaki savet i preporuka ce biti veoma korisne. Hvala unapred svima.
  7. Evo i ja da predlozim jos jeftiniju varijantu, tachnije DZ varijantu. Tek sam uzeo motor pa mi je trebala komunikacija sa ortakom dok ga je on vozio a ja bio u kolima ispred, od mesta gde ga kupujem do mog kraja. Isprobao sam par razlicitih aplikacija za Android, i svidela mi se jedna "BlueFi". Koristili smo je tako sto smo obichne slusalice za telefon imali on ispod kacige a ja u kolima, i preko te aplikacije putem bluetootha razgovarali ceo put za dzabe (nismo koristili kredit). Samo naravno nemas kontrole na dohvat ruke, tako da smo zapoceli razgovor na pocetku putovanja i konstanto pricali ceo put. Domet mu je samo 10ak metara, posle toga prestajemo da se cujemo, ali dobra stvar je sto se veza ne prekine vec samo nastavi da radi cim se ponovo priblizimo. Takodje sam iztestirao koliko crpi bateriju i za 30 minuta je potrosio samo 3%, sto je mnogo manje nego sto sam ocekivao. Siguran sam da kvalitet zvuka i praktichnost upotrebe nije na nivuo komunikatora, ali je super potpuno besplatna alternativa.
  8. Pa i meni je to bio plan, da porucim sa Aliexpressa nov za 17ak evra. Ali posle svih preporuka za Josku, nisam siguran. Ipak Joskini regleri su nahvaljeni i dobijam dve god garanciju... Moracu jos malo da procackam po netu za misljenja, pre nego sto odlucim.
  9. Pa posto je to vec treca preporuka za cuvenog Josku u roku od sat vremena, nisam imao drugog izbor nego da mu odmah pisem Znao sam da je to poprilichno primitivno parche elektronike sa samo par zener dioado, ali mi nije ni palo na pamet da to zapravo neko ruchno pravi i nekako zaliva u hladnjak. U svakom slucaju hvala puno svima na savetima.
  10. Zdravo svima, kupio sam juce svoj prvi motor, i vec na putu do kuce je crkao. Problem i molbu za savet sam postavio ovde: Crknuti regler U svakom slucaju, zovem se Nikola Ilic, iz BGa sam, imam 26 god. i kupio sam juce prvi motor, i to Hyosung-a GT 250 Comet naked, 2005 god. i bas bas mi se svidja motor (ako izuzme sitnu cinjenicu da ne radi ). Zadnjih mesec dana sam gledao po forumu za razne savete oko kupovine i oko konkretnih modela, i stalno se nervirao sto ne mogu da searchujem kada nisam ulogovan , tako da makar tih problema vise necu imati. P.S. Hvala na savetima i komentarima koji su mi pomogli da se odlucim koji cu motor uzeti.
  11. Zdravo svima, Juce sam kupio svoj prvi motor, Hyosung gt 250 naked 2005 god. i na putu od kupca do kuce posle 40ak km, crkne. Da skratim pricu, danas sam istrazivao isprobavao, testirao i merio, i zakljucio da mi ne radi regler odnosno regulator napona. Ne propusta struju uopste a dobija je od alternatora. Vidim da je to vec bilo menjano posto stoji neki drugi koji nije ni mogao da se zasrafi na to mesto. Moje pitanje je da li neko znao sa kojih jos motora bi mu odgovarao regler. Posto je tesko nabaviti original, a skup je i kazu da je los, hteo bih da nabavim sa nekog drugog motora, ali ne znam sa kojih sve odgovara. Da li odgovara sa bilo kog motora koji ima trofazni alternator, ili treba da gledam jos neke stvari? I zasto taj regler koji sam zatekao ima 6 zica, a samo 5 mi je potrebno na mom motoru? znam standardnih 5 cemu sluze ali ne znam za tu 6tu? Hvala puno unapred.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja