Jump to content

Moto Zajednica

SmokeS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    405
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu SmokeS

  • Rođendan 11.03.1990.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd - Vozdovac
  • Interests
    Farbanje, airbrush, motori, kosarka i td.
  • Motocikl
    Africa Twin rd04

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

SmokeS's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

339

Reputacija u zajednici

  1. Pozdrav svima, dugo i nisam bio na forumu. @brdy me je naterao da uradim mali update Kraljica je i dalje samnom. Evo jedna slika kao mali update. Od onda ubrzo je postavljen novi izduv. Takodje sredjeni su satovi. Premestio sam svu elektroniku u originalno AT kuciste sata koje je okruglo. Sad izgleda daleko cistije i urednije. Posto sam bio u Americi 2015te kupio sam tamo jace opruge za vile. Imam planove za nove farove, ali prosto ne stizem ni dan danas. ps. sada sam aktivan na instagramu. Pa ko zeli moze da me prati. Poceo sam da se bavim i fotografijom Instagram: me.ingenieur
  2. Nisam usao na forum, ne pamtim Zbog obaveza itd. I dodjem da vidim sta ima u temi, i eto moje slike Sam sam radio. Tesko ih je otvoriti, ali samo strpljivo i lagano. Ja sam bese koristio par manjih ravnih srafcigera i savijao ivicu malo po malo. Sigurno sam "obisao" 4-5 krugova, dok nisam svukao metalni prsten. Nakon toga, sledeci problem je skinuti kazaljke. Mislim da sam prvo skinuo onaj granicnik, da vidim koliko ce se spustiti jos kazaljka, da bih znao posle da je vratim na isti polozaj. Znaci prvo granicnik pa kazaljka! Mislim da za km/h se ne spusta ispod granicnika, to jest nije nategnuta. Dok za rpm jeste. Kazaljku uhvatiti prstima i vuci na gore. Malo teze silazi. Ali polako samo da ne iskrivite osovinicu. Nakon toga skinete podlogu tako sto odvijete ona dva srafica. Skenirate podlogu. U nekom od programa (ja sam u corelu) nacrtate i sredite novi izgled podloge. I to nosite na stampu. Ja sam stampao laserskim stampacem na providnom papiru koji je od plastike. Ne znam mu tacan naziv. Pokazao se kao dobar. Evo par gorina stoji tako bez deformacija ikakvih. I ako je motor bio na suncu, kisi itd. (Ili jos bolji predolg, sto ja onda nisam znao, jeste da se plastika odnese na lasersko rezanje, ili masinsko rezanje. Neko ko ima graversku radnju. Pa fino ofarbati kanale da bi se videli brojevi i linije.) Podlogu osmirglate celu sa 1200 smirglom. Sve dok ne skintete sve sare. Nakon taga, ja sam airbrushem ofarbao podlogu u belo. Nisam nanosio pun sloj boje. Nego sam ga samo zabelio da bi svetlost mogla da prodje kroz plastiku. Kazaljke mozete ofarbati u zeljenu boju. Ide sklapanje. Posle vracene podloge, stavio sam malo lepka na osovinicu i gurnuo nazad kazaljku. Stim sto ovde morate da pazite da poravnate sve lepo! Ja sam nekim cudom to uspeo. Nakon toga lepite granicnike. Samo nemoj da vam ostane kazaljka ispod granicnika Za kraj, mozete zameniti originalne sijalice LED zamenskim. Ili izbusiti kuciste i dodati samo LED diode kao sto sam ja uradio. Sve to zaliti lepo silikonom i to je to. Pozdrav
  3. Ceo agregat, komplet instalacija sa reglerom, rail, dizne za gorivo. itd.
  4. Ajmo opet gore. Treba nam novi agregat od Yamahe R6. 2007+ god. Trebace i rail uz njega i jos sitnica. Cak mozda uzmemo i dva agregata, ukoliko nadjemo. Ponude na PM.
  5. Haha Lepo ti je rekao Acimo. Bas me zanima sta je ostalo od nje Nema toga kod nas trenutno. Bolje gledaj ebay.de ili onaj link sto sam posalo. Duze vreme nisam trazio delove za AT jer sam je kompletirao. Barem ono sto sam hteo da kupim sam sve nasao. Te bocne plastike sam prodao bese tebi Acimo? Sad mi je ostao samo branik
  6. Ovde ti je otprilike najjeftinije sto mozes da nadjes: http://www.termoli.tv.it/directory/index.htm Nemoj da zoves deltu i slicno ako ne zelis da izdvojis oko 70e koliko se secam.. I ja sam mucio muku sa tim. Na kraju mi je izletela jedna slupana AT sa koje sam poskidao sve sta mi je trebalo od sitnica.
  7. Evo jos neki primer http://suchen.mobile.de/motorrad-inserat/honda-xrv-750-rd-07a-africa-twin-namborn/187890806.html?lang=en&pageNumber=4&__lp=4&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelDescription=africa&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT U svakom slucaju, rekao sam.. Prodam prodam, ne ne.. Imam cime da se vozim. Ne prodajem ga po svaku cenu, pa sad da ga parcam - samo komplet.. Sledeci motor koji bih uzeo, ako se sklope kockice je jedan gs1200, ako ne uzeo bih nekog gs1150 adventure. I to je to.. Neko ko zeli slicnu konfiguraciju da pravi, stavice sam na papir realne cene pa ce sam shvatiti sta i kako.. Greska mi je bila sto nisam odmah zakljucao temu.. Zaboravio sam da to postoji..
  8. Hvala bmwADV. Samo cu navesti dve stavke preko, bez dovlacenja itd itd: Wilbers: 1000e WP vile: min 600e na ebay-u uz mnogo srece da se pronadju..
  9. Evo, prvi primer zasto ne zelim da stavim cifru ovde Jer ce tema preci u neko prepucavanje itd itd.. Neko ko je ozbiljan on ce pustiti neku svoju ponudu na pm. Pa cemo se i dogovoriti Cim uhvatim malo vremena ide na strane oglase..
  10. Druze, nije me zabola u glavu Sala, onako kad te neko osamari iz zajebancije?!
  11. Evo ukratko da opisem kako se sad vozi motor.. Pre WP vila i Wilbers amortizera, u krivini spustao sam motor do tada meni ne zamisivih granica! ali imalo je jos prostora, na prednjoj gumi je ostalo da se olize jos nekih 4mm do kraja ivice. Kada dodjem do te granice osecao sam neku vrstu nesigurnosti. Sada, primer kad sam se vracao iz CG, zlatibor. Spustao sam ga toliko da sam dobio samar preko kacige od moje suvozacice uz pitanje da li sam normalan! Pravdao sam se da ga spustam kao svaki put do sad. Pauza na zlatiboru, pogledam prednju gumu, olizana do kraja, do same ivice! A uz to osecao sam se maksimalno sigurno! Jos natovaren sa svim koferima, suvozacem itd.. Ne znam da li moze vise od ovog Samo parkirao sam na neku prasinu pa sam zaprljao gume koje su bile crne kao ugalj Prednja: Zadnja:
  12. Razmisljao sam o tome Da uzmem jedan ceo drugi agregat, i da krenem lagano da ga pakujem. Da izvucem neki maksimum ali da ne poiskacu klipovi posle 1000km Prvo sam postavio ovde, da vidim ima li ozbiljnijih kupaca, nikad se ne zna.. Ako ne, ide na oglase preko.. Ne mislim da zaradim na njemu, daleko od toga. Niti da izvucem ulozen novac. Ali ne zelim ni da ga poklonim, nemam razloga za tako nesto. Zanimljiva recenica koju do sad nisam cuo
  13. Sledeci motor bi bio GS 1200... Ne bih sad ulazio u detalje vezano za taj motor.. @Djunta, i ti si kriv nisi trebao da mi das da probam tvoj gs Samo kad bi africa imala jedno 80 konjica.... Malo mi je slabasna..
  14. Hvala! Jeste Kod drugarice sam bio. E jbg.. Trebao si da sednes, da ti razbijem glavu saksijom pa da idemo na pivo Da si seo, samo bi vristao alarm, i vec bih trcao sa saksijom Dobio sam malo nezgodan parking, nije mi se svidelo sto je stajao onako na ulici. Ranijih godina sam parkirao tamo iza u dvoristu. Ali sad im se to nesto nije svidelo... Inace nisam napomenuo, oglas je samo na BJB-u..
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja