Jump to content

Moto Zajednica

Jelena599

Članovi
  • Broj tema i poruka

    283
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Jelena599

  1. I još evo nešto za autora teme, pošto sam ovde potpuno zalutala.. Prvo, druže ti si napisao da ideš sa porodicom, dakle, ženom i decom u Grčku na more, plaćaš zeleni karton za auto i prikolicu, i zbog 2 hiljade dinara rizikovaćeš da te neko na granici vrati jer nemaš zeleni karton za motor? Otvorio si temu sa najboljom namerom da saznaš da li da "pucaš" 2 soma za zeleni karton i na 3 strane ti niko nije odgovrio konkretno da iz sopstvenog iskustva: vožnje registrovanog motora na prikolici prilikom ulaska u Makedoniju treba ili ne zeleni karton?! Nisi dodbio odgovor, ali si zaključio da nećeš uzeti ZK i da zbog 2 hiljade dinara rizikuješ maltret svoje porodice? Ajde baš javi kad se vratiš šta kažu na granici... Da bi drugi znali, mene ne zanima, ja znam sta treba. Srećan put i lep odmor. Pozdrav svima iz teme...
  2. Ko si ti da me javno prozivaš i iznosiš ovakve kometare? Koje je tvoje iskustvo tačno i kad sam se ja tebi obratila?
  3. Izvini o čemu ti pričaš? Kad sam to rekla i gde? Citiraj, slobodno. "Diskredituje me u razgovoru" ?! Bože, bože...
  4. GhostMile, to je pitanje za Udruženje osiguravača Srbije http://uos.rs/zelena-karta/ Kad su nam podigli cene obavezne autoodgovornosti za 40%, niko nije mogao ništa! Samo kažeš "ciu", platiš i trudiš se da što pre zaboraviš koliko si love dao za osiguranje...
  5. Ahahahh... Pa zaboravila sam čim si pitao... Tebi i mnogima ovde je čista frustracija samo to što vam odgovara žena. Trebao je moj momak da ti odgovori, imao bi više pouzdanja.. Strahota
  6. Pa za transport u Grcku. Pa poštovani Mile, u Grčku se ide i preko Makedonije i preko Bugarske. Ne znam na šta ste tačno mislili.
  7. Pa naravno da ne može. A za koju situaciju je ta opcija?
  8. Pa naravno da ne može. A za koju situaciju je ta opcija?
  9. Ti, očigledno, nisi putovao nigde. Prvo, ako ti je motor registrovan, tj. ima saobraćajnu koju će ti sigurno tražiti na granici, moraš da imaš i zeleni karton za BiH i MCD. Ukoliko ti je motor samo za stazu i imaš ATA karnet, ne moraš da imaš zeleni karton jer je vozilo samo za stazu! Vozio ga na prikolici, leđima, pod sobom..
  10. Pa možeš. Ali moraš imati saobraćajnu i zeleni karton! To što tebi, možda, nisu tražili nije pravilo!
  11. Danas je tačno pet godina od nesreće u kojoj je moj prijatelj, nečiji otac, sin, brat.. izgubio život na moje oči, na putu Kraljevo - Raška. Vreme nije uradilo ništa da zaboravim ovaj stravičan događaj! Boban je bio retka vrsta pozitivaca, strašno je voleo motore, više od polovine života proveo je na dva točka a brzina ga je odnela prerano... U srcima mnogih, svakako i mom, ostaće dok trajemo i mi sami! U želji da se ne zaboravi, posvećujem mu ovaj post!
  12. Dobrodošao na Forum! A šta se podrazumeva pod Yamahom?!
  13. Kad ulaziš u MCD ili BiH , zeleni karton ti traže pre pasoša! Oni koji nisu izašli iz SRB a ovde pretpostavljaju i vode se nekim logikama, samo stvaraju zabune...
  14. Pa da! To ti je međunarodna polisa osiguranja..
  15. Kad ulaziš u Makedoniju i na granici kažeš da ideš za Grčku a ti , na primer, ostaneš u Gostivaru, i što bi ti Makedonac na granici verovao da ideš za Grčku!? Nagađaš i lupetaš.
  16. Guliver, aj baš dokaži da ne treba zeleni karton na granici! Kad već pričaš da je iz ličnog iskustva. A šta traže na granici BiH i Mcd kad dolaziš sa prikolicom na kom je registrovan motor? Jesi ovo pod tačkom 3. si sam nešto interpretirao zakon?
  17. Izvini, jel ti to pričaš iz nekog svog iskustva da je motor na prikolici " teret, prtljag, roba.."? Prvo što ti na granici traže jesu saobraćajne dozvole za taj "teret".. I ja ovde ne nagađam nego sam išla preko s motorom na prikolici pa znam. Logika da motor na prikolici nije u saobraćaju ne pije vodu, jer vozač može odmah po ulasku u Mcd ili BiH da stane, skine motor sa prikolice i da bude u saobraćaju. Zar ne?
  18. Treba ti zeleni karton i za motor! Svi koji idu na stazu u Grčku, voze motore na prikolici i idu preko Bugarske baš zbog toga... A realno, i putevi su bolji.
  19. Pablo, jel može update uplata? Ja sam plaćala nešto sinoć, nešto jutros za nas troje.
  20. sudeci po znaku to je pješacka zona i ako je onda je zaslužio kaznu. po znaku ispod je mogao shvatiti šta mu se može desiti ako parkira. tu je i promet biciklama zabranjem što znaci stroga pješacka zona. Sudeći po vašem zapažanju, pogrešno ste protumačili fotografiju. Osim toga, možda se vama iz daljine čini da je kazna zaslužena, dok sam ja iz neposredne blizine stekla utisak da je ovu kaznu napisao bilmez nesposoban da uoči i jedan teži slučaj za kažnjavanje od ovog motocikliste koji je trebao da ostavi motor 3,5 km dalje da bi prišao jednoj od plaža i koji je pri tome do tog mesta došao kolskim putem a ne stazom za pešake. Daj bože da nam je sve tako uređeno pa je još ovaj slučaj ostao za kažnjavanje, ali nije. Ovde se radi o punjenju budžeta i o lenčugi kojoj je bilo lakše da kazni nekoga ko se parkirao nigde, nego nekoga iz XY bahatih slučajeva i situacija.
  21. Savan, možda bi bila veća gužva da nisu radni dani u pitanju. Ovako, ako se skupi 30 ljudi dnevno, skidam kapu. Meni, na žalost, radni dani nikako ne odgovaraju, možda bih nekom teškom gimnastikom izvela 2/6, ali je odlično ako ovakvi događaji postanu trend pa čovek može da ih uplanira u svoj godišnji odmor. U svakom slučaju, pozdravljam ideju! Stvari sa NAVAK-om svake godine bivaju sve bolje..
  22. Znam, to je kod Vela luke. Imaš vile na samoj obali koje gledaju na otvoreno more... I to je to.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja