Jump to content

Moto Zajednica

Ćole

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Ćole

  • Rođendan 21.04.1966.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Velika Drenova , Krusevac
  • Motocikl
    Yamaha FZS Fazer 600 , 2002

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Ćole's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. N.F.S. , druze , struje ima na pretek , nije potrebno prespajanje. Peka92 , druze, postoji slavina ali se nalazi ispod rezervoara tako da uopste nije pristupacna osim kad se skine rezervoar. Inace, u loncicima karburatora postoje ventilici koje zatvaraju plovci kda se u loncetu napuni odredjeni nivo goriva. Postoji mogucnost da ti ventilici ne zatvaraju dobro. Inace, poslednjih dana sam ga 2-3 puta provozao po 50-tak-100 km gde sam na nekim deonicama dostizao oko 200 km/h i interesantno , posle tih voznji sam primetio da bolje pali ...Videcemo ovih dana sta se desava , kad pocnem malo aktivnije da ga vozim . Hvala svima na dobronamernim savetima .
  2. Da li je moguce da te svecice koje sam kupio nove i zamenio nisu dobre ali samo pri paljenju a da posle kad upali rade dobro ? Jer stalno imam utisak kad pali da se cuje tako kao da pali sa jednom svecicom manje, tzv.trokiranje. uz blago dodati gas ( 2-3 mm ) . Kada sam navrtao vise gas ( do polovine ) desilo mi se 2-3 puta da je pukao u auspuhu( ne bas mnogo jako ali se culo solidno ) . Ako nema kompresiju valjda ne bi vukao dobro , mada je onaj majstor merio ( gledao sam ) . A izgleda mi logicno i da ti loncici mozda prelivaju...Ovaj majstor sto je skidao karburator, merio kompresiju, stelovao ventile ( sada mi se cuje neki ventil da zvrcka po malo dok je hladan a ranije se nije cuo ) je i polirao te ventilice za plovke koji zatvaraju dovod goriva u lonce. Medjutim , ja sam negde citao da se ti ventilici nabijaju u kuciste i tamo dihtuju preko oringa izmedju kucista i sedista ventilica . Mozda ventilic zatvara dobro na konus a sta ako gorivo pod pritiskom prolazi pored tih oringa i zato preliva ?!
  3. Da je imalo necega u rezervoaru imalo bi i u karburatoru a on je cist kao sunce, ( 3 puta skidan na moje oci , jednom sam ga sam skidao ), a i kad bi imalo prljavstine u gorivu ( rezervoaru, slavini, crevima, filteru ...) uz nedostatak goriva motor ne bi vukao dobro a on samo ima problem sa prvim paljenjem a vuce odlicno. Inace kad se skine crevo sa slavine i otvori slavina ide gorivo normalno. Pumpe napumpaju gorivo i iskljuce se . Jedino tada postoji mogucnost da pretera i predje potreban nivo goriva u loncicima, ako ne zatvaraju dobro oni ventilici iznad plovka.E , to ne znam kako bih proverio nivo goriva u loncicima kada je gorivo pod pritiskom pumpi ( proveravao sam na slobodnom padu goriva i nivo je otprilike onako kako pise( nacrtano) u Servisnom uputstvu za rad ) .
  4. Gagi iz Balosave mi tvrdi da prelivaju karburatori i da treba da se zamene dizne u loncicima ali nesto nije bas zainteresovan za posao( sve nesto moram da ga molim a izgleda da mozda nije bas ni on siguran 100% sta je) . A ovaj Sale iz Trstenika je merio kompresiju i kaze da kompresija na srednjim cilindrima nije bas dobra ( na jednom cini mi se oko 8 a na drugom oko 10 , na spoljnjim je oko 12 ) . Gagi kaze da je losa kompresija to bi uticalo i na snagu motora sto je i meni logicno ( on ga je probao i kaze da ide dobro ) Sada kada je hladno vreme, povucem sauh i upali bez problema ( mada ga osecam da to nije ono pravo , jednostavno mi se ne svidja taj zvuk , nije isti kao sto je bio kada sam ga kupio ) . Kada se posle voznje malo ohladi. mozda ne vise ni od par minuta opet nece da upali bez gasa. Opet se cuje pum,pum, prm, prm ...kao da mu ne radi neka svecica. Inace ide kao metak ( bar za mene ) , dobro ubrzava, brzo ide , jedino me nervira to paljenje i bas me nervira . Ranije je palio na dugme bez gasa , samo stisnes sekundu i odmah prihvata . Sada imam dve opcije ili da idem kod Gagija i da ispljunem mozda oko 200 evra ( mozda i vise ) za te dizne u loncicima ( a moze da se ispostavi da je i nesto drugo pa da kosta jos vise ) ili da idem kod Saleta u Trstenik i da platim 170 evra za rasturanje glave i slajfovanje sedista i ventila ( 50 dihtung + 120 ruka ) . U oba slucaja nemam nikakvu garanciju da ce na tome da se zavrsi ( kao sto nisam imao ni prvih puta, Ks i Ts ) . U medjuvremenu sam potrosio jedno 2-3 boce WINS spreja za ventile ( skinem rezervoar, okrenem ga u stranu , upalim motor i uspricavam direktno u karburator , posao za tri coveka ) . Jesenas sam isao do Sofije i nazad ( oko 500 km u jednom danu ) i cini mi se da je posle te voznje ili posle tih sprejeva malo bolje palio ali ne za dugo ...Ovaj Sasa iz Ts me je poducio da ga palim samo sa 2-3 mm gasa ( ja sam mu ranije davao jaci gas pa se cak po neki put culo i da pukne iz auspuha ) , e , sada da li je to sve zbog prelivanja goriva ili zbog ventila jbm li ga....tek , razocaran sam prilicno , sto motorom , sto majstorima ali ga ipak teram , sve vise ... ) . U svakom slucaju , hvala svima na predlozima i komentarima .
  5. Bio sam kod tog Saleta iz Trstenika , pljunuo sam 100 evrica a nisam dobio nista , osim objasnjenja da sve to sto se desava nije zbog onoga sto je on radio nego zbog zaprljanih usisnih ventila,tj.sedista i da to treba da se dodatno plati 170 evra ( 50 evra dihtung glave i 120 evra ruka ) .On je naplatio svoj "rad"a ja ne dobih nista tj.izgubih 100 evra , ko' u bunar da sam bacio ...
  6. Iskopirah pitanje iz postavljene teme , iz nekoliko puta...:-) Nadam se da ćete moći da se snađete...

  7. Plasim se da odem negde dalje da me ne zajebe nesto i nece da upali uopste ... Hvala unapred !

  8. Zamenio sam mu filter za vazduh, stavio nove svecice.Motor , inace, dobro vuce, ne trosi mnogo ( oko 5,7 l ) . Kada upali samo na gas , ako pokusam da mu povucem sauh odmah se ugasi ( normalno , povlacim ga postepeno ) . Znaci , isto pali sa sauhom i bez. Ako ga upalim sa povucenim sauhom ( uz pomoc gasa ) poveca broj obrtaja i radi normalno . Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju ? Pla...

  9. upali uz drzanje gasa radi lepo ( cini mi se ) . Ako ga ugasim posle 10 sekundi rada bez problema upali samo na dugme i bez gasa . Ako postoji dvadesetak minuta opet ista prica . Bio sam kod nekog Saleta u Ks , skidao mi je karburatore , ocistio ih , produvao dizne ( mada , kaze da nije bilo nista ni zaprljano ) , sinhronizovao je karburatore i opet nista . Prvo paljenje nikako nece bez gasa. Z...

  10. evo pitanja :

    Postovani drugari,

    hteo bih ovom prilikom da Vam se obratim za pomoc . Naime , imam Yamahu FZS 600 Fazer , 2002 godiste. Od nedavno mi pravi probleme prilikom hladnog starta. Pokusavao sam da je palim sa i bez sauha i isto je , vergla u prazno, nikako da "zahvati". Uz pomoc gasa upali ali tesko , cuje se malo prm,prm, pu, pu ...( ne jako ) i kad upali uz dr...

  11. koje pitanje

  12. Jel zna neko da mi odgovori na postavljeno pitanje ?!

    1. AIeksandar

      AIeksandar

      ne zna niko!

    2. milomir22

      milomir22

      a pitanje je...

    3. Ćole

      Ćole

      Поставио сам га као тему. Имам проблем са паљењем мотора... Не знам баш како функционише овај форум , објављивање и тако то. Да ли да ископирам овде оно што сам написао тамо,пошто тамо нисам добио никакав одговор ?

  13. Postovani drugari, hteo bih ovom prilikom da Vam se obratim za pomoc . Naime , imam Yamahu FZS 600 Fazer , 2002 godiste. Od nedavno mi pravi probleme prilikom hladnog starta. Pokusavao sam da je palim sa i bez sauha i isto je , vergla u prazno, nikako da "zahvati". Uz pomoc gasa upali ali tesko , cuje se malo prm,prm, pu, pu ...( ne jako ) i kad upali uz drzanje gasa radi lepo ( cini mi se ) . Ako ga ugasim posle 10 sekundi rada bez problema upali samo na dugme i bez gasa . Ako postoji dvadesetak minuta opet ista prica . Bio sam kod nekog Saleta u Ks , skidao mi je karburatore , ocistio ih , produvao dizne ( mada , kaze da nije bilo nista ni zaprljano ) , sinhronizovao je karburatore i opet nista . Prvo paljenje nikako nece bez gasa. Zamenio sam mu filter za vazduh, stavio nove svecice.Motor , inace, dobro vuce, ne trosi mnogo ( oko 5,7 l ) . Kada upali samo na gas , ako pokusam da mu povucem sauh odmah se ugasi ( normalno , povlacim ga postepeno ) . Znaci , isto pali sa sauhom i bez. Ako ga upalim sa povucenim sauhom ( uz pomoc gasa ) poveca broj obrtaja i radi normalno . Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju ? Plasim se da odem negde dalje da me ne zajebe nesto i nece da upali uopste ... Hvala unapred !
  14. Zdravo motoristi ! JA sam od skoro novi motorista . Malo sam zakasnio , recice neki...ali , kazu "Nikad nije kasno da se ....vozi strasno"
  15. Zdravo motoristi ! :) JA sam od skoro novi motorista . Malo sam zakasnio , recice neki...ali , kazu "Nikad nije kasno da se ....vozi strasno" ;)

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja