Jump to content

Moto Zajednica

dziber

Članovi
  • Broj tema i poruka

    14
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: dziber

  1. On 17.6.2011. at 21:26, KOSOVSKI VITEZ je napisao:

    E pa ovako dragi moji BMW-asi....... Provalim ja slucajno da mi curka ulje izmedji kardana i diska i pomislim da je otisla bakarna podloska na srafu gde se ispusta ulje iz kardana! Zamenim je ja ali ulje nije prestajalo da curka. Cujem se sa Danetom i on mi kaze da je problem u kardanu, crko lezaj i semering :(((( Znam da sam citao nesto na ovom forumu da je to JAKO STRASNA STVAR I DA JE TO NEMOGUCE SAM ZAMENITI i userem se od straha posto se ne preporucuje da se vozi sa takvim kvarom a prvi majstor koji se razume u takve stvari je na nekih 130km od mesta gde ja zivim-Kosovske Mitrovice. Posalje mi on lezaj i semering, odem do svog ortaka koji ima malo vise alata od mene :))) i pocnemo zamenu vec pomenutog. Naravno prvo smo skinuli tocak i naisli na disk koji je pricvrscen sa dva srafa, skinuli klesta sa zadnjeg diska i poceli da zagrevamo let lampom vec pomenuta dva srafa dok nisu pocela da puckaju. Prvo zagrevanje nam nije uspelo ali smo mi bili uporni i posle drugog zagrevanja srafovi su se odvili bas lagano. Kada smo skinuli disk, ugledali smo vec crkli semering i ostalo nam je jos osam srafa da odvijemo koji otvaraju ceo kardan. Ti srafovi se ne moraju grejati i bas smo ih brzo odvili :))))) posle osam odvijena srafa nailazimo na osovinu, tanjirasti zupcanik i VELIKI LEZAJ KOJI JE CRKO. Nismo imali odgovarajuci radajpciger pa je vesta ruka mog ortaka morala da upotrebi brusilicu(brus li-jevu zenu) i prereze taj veliki lezaj, jedino ga je tako moguce skinuti ako nemate radajpciger!!!! Isekli lezaj, zamenili semering, ocistili kardan od opiljaka koje je prouzrokovao raspali lezaj i sve spakovali nazad u kardan mog RT-a :))))

    JAKO MI JE ZAO STO SVE NISAM MOGAO DA SLIKAM JER SAM JAKO ZURIO NA MOTO SKUP U LAZAREVAC ALI VERUJTE MI DA OVO NIJE NIKAKAV PROBLEM ZAMENITI I UOPSTE VAM NIJE POTREBAN POSEBAN ALAT KAO STO SU NEKI PISALI KADA JE KOLAGA SA GS-om IMAO ISTI PROBLEM!!!!! OSTAVICU VAM MOJ BROJ PA ME MOZETE KONTAKTIRATI ZA SVAKI SAVET KOJI VAM BUDE BIO POTREBAN U VEZI OVOG PROBLEMA A I ZNAM GDE MOZEMO NACI TE LEZAJEVE I SEMERINGE ;)))

    Petar 064 070 93 72 pozzzzzzz

     

  2. Jeste bila kupovina u pola dva ujutru sto ne bi nikom savetovao al je kupljen odlican motor mene je doticni motor vise nego odlicno sluzio 10god.nadam se da ce i tebe. Milane zelim ti svu srecu  u saobracaju  i sa motorom.

    • Sviđa mi se 1
  3. Svaka cast majstore na putopisu vratio si me u doba srednje skole kad su se kod moje kuce skupljali lokalni bajkeri i kretali za Grobnik natovareni kao da ce na kraj sveta uglavnom su to bili MTZ 250 al se nalazio i po neki Japanac a ja ih ispracao pogledom i cekajuci dan kad cu i ja snjima na to sveto mesto .

    • Podržavam 1
  4. Odlican putopis lak za citanje zanimljiv stil pisanja koji lose putovanje pretvori u lepu avanturu.Nadam se da se vise nece ponoviti ovako kisna godina koja je mnogima zagorcala putovanja.Zeljno ocekujemo sledece

    Vase putovanje, sad imas pravu makinu za putovanja.

  5. Polemika oko dvoktatola, ja sam u APN 4 i Tomosov automatik sipao sve sto mi je palo saka od motornog ulja svakojakog sa kojim je najvise presao pa do ulja za hidrauliku sve je to lepo islo nikad nisam imao problema nekad stavim malo vise ulja ako mi je sumnjivo i teraj malko vise dimi i to je to.Isao je i na nitro razredjivac dodam malo vise ulja i ide al do benziske pa ga onda natocim sa mesavinom.Mislim da se previse daje znacaj ulju treba da ga ima dovoljno to je najvaznije ako je gusce treba ga malo vise muckati u kanisteru da se sjedini po tom pitanju je dvoktaktol mnogo bolji nemoras ga muckati odmah se rastvori u benzinu jel je redji od motornog.Naravno to ne bi smelo da se radi sa novijom generacijom dvotaktnih motora sto imaju svoj mesac, treba ispostovati preporuke fabrike al sto se tice starih masina oni gutaju sve ako nema pravog.

  6. Bajkeri jedno upozorenje za odlazak na moto skup u istocno Sarajevo u vezi smestaja u hotelu Beograd. Nas nemili dogadjaj se dogodio prilikom dolaska u hotel Beograd koji smo rezervisali( tri sobe ) mesec dana ranije i potvrdili rezervaciju dva dana pred dolazak sa upravom hotela.Kakav osecaj covek da ima kad predje 300km i ocekuje lep provod i zezanje i doceka vas neprijatno iznenadjenje da su nase sobe izdate,nismo mogli da verujemo sta cujemo posle duge rasprave i pokusaja da resimo problem koji se zbog njih desio jednostavno nije ih bilo briga u fazonu snalazite se kako znate. Pokusali smo naci smestaj u drugim hotelima, sto je bilo nemoguce na dan skupa naci sobe za nas 12 pa smo se obratili organizatoru moto skupa Paradiso tacnije Relji Kovacu, covek je potegao sve svoje veze i kontakte da nam nadje smestaj sto je na kraju uz tesku muku i uspeo.Ovim putem se zahvaljujem organizatorima moto skupa a najvise Relji Kovacu i obecavamo da ce BP BIKERSI iz Backe Palanke nastaviti dolaziti svake godine (sto su i ranije cinili) ali NIKAD VISE U HOTEL BEOGRAD.

    • Podržavam 2
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja