Jump to content

Moto Zajednica

slave74

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1319
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: slave74

  1. Na Modrackom jezeru sam se mnogo puta kupao, al pre raspada SFRJ. Vikendica skoro da nije bilo, ni ugostiteljskih objekata. Voda je bila cista, jezero bez trske i trave. Plaza pescana. Mnostvo kupaca, ko na moru u sezoni.

    Tetka mi je zivela u Lukavcu, a imaju vikendicu  na Ozrenu, pa sam prolazio i u skorije vreme. Haos objekata i ekoloski neresena kanalizacija cine svoje.

     

    • Podržavam 1
  2. 1 hour ago, stari roker said:

    Bio je katastrofa. Ja sam pitao u onoj temi kako je sada i reče kolega da je dosta urađeno sa novim asfaltom. Ali onaj deo kad se spušta ka BB je i dalje loš. 

    Nisam prošao tuda tri godine sigurno. 

     

    Taj taj deo. Jesenas prolazio.

  3. 2 hours ago, mick said:

    Takođe put Šabac-Tekeriš je baš loš, loš...ako ideš na Ljuboviju pametnije je da ideš na Valjevo pa preko jezera Rovni da se spustiš dole. A ako ideš baš na Šabac onda klasika prema Loznici pa dole Drinom.

    Taj potez preko Tare je isto u lošijem stanju...moraš oprezno voziti.

    I taj put od Va ka Bajinoj Basti je pun zakrpa, ukoliko ga nisu u zadnjih par meseci preasfaltirali.

  4. Moze preci u BiH na Kotroman pa prema Visegradu par km. Ima skretanje levo za Priboj. Mislim da se mesto zove Prisjek ili Prosijek. Bas kod Dobruna.

    Tu se ide ka Priboju i u Strpcima cca 20km ima skretanje levo za Jablanicu i dalje ka Torniku, kud volis.

    Od Strbaca do Jablanice je makadam, ispocetka uzbrdo, a posle po visoravni/ nema g. prelaza.

    Idu putnicki auti al nije da je pista.

    • Hvala 1
  5. 3 minutes ago, viktor1986 said:

    Nikada nisam prao motocikl u perionici. Isprskam kuci motocikl sa vodom a onda napravim u kofi sapunicu sa nekim samponom( K2 ako se ne varam sa voskom) za auto. Sa sundjerom predjem motor i obda isperem sa vodom( crevo) i to je to.

     

    Pogledacu danas ili sutra u motobike-u taj filter hfa1508 za hondu, mozda i bude odgovarao

    Ma prepravices ako ne odgovara. Kod kineza je dobro, jer su kopirali mnogo stvari, uglavnom od japanaca. Pa ima delova i aftermarket i originalnih.

    Znaci kad se ode na redovnan servis uctc , oni naplate zamenu recimo tog filtra kog nemaju na stanju?

  6. On 5/15/2024 at 11:13 AM, Atorn said:

    Koliko su ti naplatili na 16eur?

    Mogu samo pdv i otvaranje. 

    Ne mogu da verujem da su napisali podleže carinjenju na 16 eur iznos. 

    Ako je to tačno, onda su svesno u prekršaju. 

    Bate, nema carine ispod 50,ako kupuješ iz kine. Samo pdv i otvaranje, ako otvore uoppte. 

     

    Nebitno koliko zaista kosta roba. Carinik odredi carinu i pdv po svom nahodjenju, najcesce manju od realne vrednosti. Zato je iznos toliko mali. Ukoliko je manja vrednost od 50 e, odredjuje se samo placanje pdv.

  7. Danas isao u BiH. Isao u RH na Batrovce sve ukupno 15min na granici. Izasao na Babinu Gredu ka Samcu. Presao u Bosnu za 5 min. 

    Dalje nisam isao ka Doboju vec Gradacac,  Zivinice, Kal sija , Sekovici, gde pojedoh najgore cevape u zivotu, Vlasenica Bratunac I dalje za Valjevo. 

    Dizel je od 2,5 do 2,6 po litri u KM. I BiH mozes uneti robu u vr dnosti od 300e po osobi. Radara ima svidja I svi blicaju, iako postujete brzinu... Valjda snimqju tablice zbog radi provere vaznosti registracije. 

     Na prelazu Bratoljun , nasa strana simpaticni mladi policajci I policajka, koja nosi protezu Ili Kako SE to vec zove?! 

    Dalje od Ljubovije Proslop , Peckq I skraceni put za Valj vo. Neko je pitao skoro, kakav je. Isti ko pre, zakrpe talasi. Al nemasaobracaja. 

     

    IZvinite zbog gresaka u slovima. Kickqm na fonu, slabe naocare I tri cetri rakijice kad Sam dosao na vikendicu za dobrodoslicu. Ispravlqjao Sam kolko Sam mogao....

    • Sviđa mi se 2
  8. Ja cu verovatno za dva tri dana na tu stranu. Ali od Samca prema Tuzli, pa na Bratunac u Srbiju. Ka Valjevu.

    Trebalo bi i u Sekovice da svratim, ako bude  vremena.

    Davno me tamo otac vodio. Nekim  poslom je isao.

    Zapamtio sam onu lepu recicu i ribnjak pastrmke. Ima tome kako sam mu iskukao da me povede skoro pola veka, a mog oca vise od cetvrt veka nema...

    Nekako volim da prodjem gde je on nekada boravio radeci i slicno. Dok sam mladji bio, i kada sam mogao saznati vise o njemu, mene nije zanimalo. Sad vise nema zivih, koji to znaju.

     

    Pa ce biti i neka info, mozda ce znaciti nekom putniku namerniku.

    • Sviđa mi se 2
  9. Ja kad sam vozio sa motoristima, nisam imao opasnih situacija u voznji kvada,  dok od motorista na dva tocka, malo malo neko padne.

    Problem sa kvadovima su vise na asfaltu nego  u terenu. Kramponke gume su problematicne na asfaltu.

    U svakom slucaju to sto volis, vozis, a moze da se desi svakom udes. I tudjom greskom.

     

    Druga stvar je sto kod nas cesto jake kvadove voze oni sto bi samo da budu vidjeni i popularni u svom krugu bitistvovanja.

    Ne znaju da odrzavaju i misle da je slicno automobilu. A kvad ima mnogo vise delova nego motocikli i  svi delovi oko vesanja  i volana , mogu da imaju zazora, koji ce u brzini da iskomplikuje stvar. Dok moticikli odmah ukaze na takve kvarove i brze i lakse se popravlja. I u moto svetu na dva tocka postoje takvi vlasnici tj vozaci.

     

    Uostalom u svakoj kategoriji vozila ima vozaca , koji ne pripadaju nijednoj, i bolje je da nisu za  upravljacem.

    Ne vozi vozilo vozaca, nego obrnuto.

    Neki ovde pomalo lice na negativne komentatore u dnevnoj stampi, koji iskomentarisu udese motociklista na prljav  i zao nacin.

    Koliko je saputnika i saputnica na motociklima nastradalo smrtno dok su vozaci istih preziveli. Nemojmo suditi da nam se ne bi sudilo.

    • Sviđa mi se 3
    • Podržavam 1
  10. Gledam sad kamere na Batrovcima. Guzva. Stvarno je postalo problem uci u ovakvu EU. Cak i samo proci i za par desetina km izaci u BIH.

    Medjutim postoji jedna varijanta ukoliko se guzva zatekne na prelazu Batrovci. 

    Okrenes se i vratis jedno 2km nazad ap i ima jedan izlaz za Morovic Titovu lovacku vilu. Pa selo Morovic.  E tuda se iskombinije puticima i izadje se negde pre Race u selo Bosut. Pa na Racu. Tako da i nije mnogo grdna situacija , za onog ko ne voli da ceka u kolonama.

     

    Nekada , kada sam vozio strance i bila skupa putarina za njih. Tuda sam izbegao naplatnu rampu i ap,  te sremskim selima stizao u BG rodnoj grudi 😀.

    Najsladje mi je bilo kad onako posle skoro 2000km voznje u Morovicu svratim u onu kafanu na centru i roknem veliko pivo. Samo jedno. Inace nisam pivopija, al od umora me onako bas uhvati jedno,taman. Bilo je to devedesetih, pa da ne moralisemo zbog ovoga. Drukcije se zivelo i ponasalo. A tamo starija , a dobra kelnerica. Ne secam se izgleda, al pamtim jos figuru i to da je bila dobra. 😀

    U danasnje vreme , retko je kafani sresti kelnericu, sve muski rade...

     

    • Sviđa mi se 2
  11. 2 hours ago, zaludan said:

    Ako sam dobro razumeo, opšti konsenzus za put od Banja Luke bi bio ovo:

    image.thumb.png.7219fd5b8bd9b3bd99db16ba3bf9f142.png

     

     

     

    Lokal je Limenka :D 

    Živeo sam kao klinac u Priboju kod Lopara, i od tad je pamtim, a bio sam pre 4 godine - i dalje su odlični.

     

     

    Najverovatnije ću ovuda - čak razmišljam i da idem autoputem do prve ili druge izlazne rampe u Hrvatskoj, i da predjem u BiH u Brčko ili Orašje. Do tamo stižem stalno, i znam put i okolinu maltene napamet, pa ću možda gledati da taj deo što brže "preletim" da za ostatak imam vremena da guslam :) 

    Kad idem preko RH onda na Babinu Gredu izlaz sa ap. Ide Samac, Modrica, Doboj. Ali ti skreces pre Doboja. Ja bih bio slobodan da preporucim autoput od DOboja do Banja Luke. Isao sam doduse jedared starim putem. Pamtim ga, nikad stic do BL.

    Limenka da. Odlicni cevapi.

    • Hvala 1
  12. 1 hour ago, zaludan said:

     

    "Kakav put..." kao "lepo, dobro, sjajno", ili "ne d'o bog nikome"? :D 

     

     

    Razumem, ali nikad nisam prošao, pa ono...ajde čisto da prođem.

    Ne znam samo da li od Bijeljine da idem Brčko-Modriča ili preko Tuzle? 

    Ako mislis na put od Bijeljine ka Brckom, Samcu, Modrici i Doboju, bio je to krvavih devedesetih ratni koridor RS , pa mozes proci i tuda.

    Od Bijeljine ka Ugljeviku i Tuzli, je malo interesantnije samo preko planine Majevice. Tuzla je dug grad sa mnogo semafora. Al imaju dobri cevapi , zaboravio sam ime lokala, u parku.  Zatim ka Doboju ide Lukavac, Gracanica dolinom prljave reke Sprece. I to je malo dosadno takodje.  Puno sela , ogranicenja, smorices se dok ne dodjes u planine.

    Banja Luku sam zapamtio kroz guzve u saobracaju, ali kad izadjes i krenes preko Manjace sve ces zaboraviti. Do KLjuca , a posle mozes da svratis u turisticko mesto Ribnik. Naziv po istoimenoj reci . Reka kao mnoge u Bosni , iste sirine je na vrelu kao i na uscu. 😀

    Kad bi imao vremena od Petrovca na Martin Brod ili Drvar itd. Ali mislim da treba malo vise vremena da bi uzivao u svemu tome. BAr ja volim tako , inace ni ne svracam, da ne bih kvario uzivanje jednog lepog dana planiranog za to.

    • Sviđa mi se 2
  13. 1 hour ago, mick said:

    Da li je neko skoro prolazio...put sa Đurđevića Tara-Mijakovići pa potez Mijakovići-Vrulja u CG @otolePG-MNE? Zanima me taj deo puta da li je asfalt ili makadam, da li uopšte može da se vozi. Google me tu konstantno gura umesto kroz Kanjon do Mojkovca.

     

    Drugo pitanje...hteo bih da uđem na Pešter sa Dobrakova ali na GP kod Vrbnice..da li tu može motorom da se pređe i koliko ima makadama u tom delu od Manastira Kumanica?

    Pre dve godine, kada sam poslednji put prosao tim putem , bio je makadam, nekih 6 km. Ali uveliko se radio novi ozbiljan put. Tako da je sigurno zavrsen i asfaltiran.

     

    Drugo pitanje. Pa i to treba da je dosad asfaltirano u potpunosti, a ako nije, onda prvi deo od manastira je nezavrsen.  Mozda 2/3km. Tu je uzbrdica i imaju lakat krivine. Prolaze putnicka vozila.

     

    Kolege su pominjale da preko malogranicnih prelaza nedozvoljavaju svima prelazak. Iskreno ja sam samo jedamput, od desetak, puta imao problem. I to zadnji put , prosle godine, iz pravca Sjenice. Naravno pustili me bez casti, ali bolja je varijanta kad ides od manastira, jer ukoliko ne daju, nisi nista izgubio, otprilike 300m da se vratis na magistralu i nastavis redovno.

     

    Za sve dalje i preciznije info, mozes pozvati policijske stanice u Sjenici i u Pljevljima i raspitati se.

    • Hvala 1
  14. 17 minutes ago, kimi94 said:

    Da li ima kod nas da se kupe ovi šrafovi za prednje diskove ili mora da se naručuje preko neta?

    Screenshot_2024-05-04-20-29-03-287_com.android.chrome-edit.jpg

    Mozda ja imam od kawasakija . Zavisi koliko ti treba vijaka i kolili je fi i duzina.

  15. Juce sam prolazio kroz Gornji Milanovac i svratim u Lidl. Imali su 2 i slovima dve flip up kacige i nekoliko jet kaciga. Ali jetovki ima svuda i to na snizenju za 3900din.

    E i ove flipup su bile za 7500din umesto 9000din. Jedna je imala mrlju na naocarima i nisam uspeo da je izbrisem, ali druga je bila ok.Osim sto je velicina M, i to je zaista preusko, oce glava da prsne. Cak ni dete nece da je nosi, jer steze lubanju.

    Pitanje je, da li da vracam ili da stavim rasponku izmedju bokova da se razgazi.😀

    Svakako je u Lidl GM necu vracati, jer mi je daleko i bas retko idem. Jedino ako prihvati Lidl zamenu  ili povracaj novca u mom gradu.

    Ovako ne izgleda lose, a vidjao sam i losije za slicne novce.

  16. 50 minutes ago, PremieRacing said:

    Uspešno periodično na 1/2 godine registrovao motor. 1203ccm, prva registracija, dakle sa novim tablicama, saobraćajnom i početnim premijskim stepenom, 25.000,- sve ukupno.

     

    Polisa 9.800,- umesto 19.800,- 

    a porez 5.000,- umesto 10.000,-

    sve ostalo kao i za punu godišnju registraciju. 

    Koji OZ? I koja agencija se razume u periodiku u NS?

    • Sviđa mi se 1
    • Podržavam 1
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja