Jump to content

Moto Zajednica

Phobos

Članovi
  • Broj tema i poruka

    79
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Phobos

  1. Kineski koferi mogu da se stave i sa strane i kao top kejs, samo što je ovaj na slici baš top kejs - ima naslon za suvozača !

     

    Moji koferi nemaju ovaj naslon, slika je sa net-a, isti su ovakvi samo bez naslona

  2. Normalno je da je vruć ali ne baš vreo da ispečeš prste :) I na mom motoru takav ventil radi više od dve godine i ništa mu ne fali.

     

    Generalno postoji mali problem sa grejanjem elektroventila zato što su namenjeni protoku benzina koji ih ujedno hladi. Mi ga koristimo za veoma spori protok ulja koje ne stiže da ohladi elektromagnetni ventil ali lično ne znam da je bilo kome crk'o ventil od pregrevanja?

    Meni su crkla dva za redom, sada imam obicnu slavinicu i prekidam protok rucno spremam se za eksperiment sa vakum ventilom

  3. I ja da se upisem ovde pre neki dan sam uradio ceo sistem stim sto imam problem da mi negde vuce vazduh posel el mag ventila za plin pa ulje curi i kad stoju u mestu iako je zatvoren ventil :( to moram da sredim inace kapanje sam uspeo da spustim na 1min i nesto posle pola sata mucenja u garazi sad cekam da sklopim ostatak pa da ga isprobam po snegu ;)

    Ako neko ima predlog zasto mi vuce taj fals vazduh iako sam ga zatego zicama na svim spojevima ne pomaze ;)

     

    Stavi slavinicu u polozaj zatvoreno.

  4. kupujem filter za vazduh za apriliju pegaso 650, model 2, proizvodio se od 1992-1996. filter je sunđerasti, četvrtastog oblika, pljosnat. da li to može da se nađe u ovoj zemlji..? :stabre:

    Imas sredstva za pranje filtera. Ne moras kupiti nov ako stari nije unisten.

  5. ...samo da označimo stvari pravim imenom, nije "roll bar" već "crash bar". Rol bar više odgovara automobilima kao zaštita vozača pri prevrtanju ;)

     

    Kod TDM-a stvarno postoji problem pri učvršćivanju donjeg kraja kreš bara, prosto nema "pametnog" mesta nego pričvrstiti ga na donji deo motora. Što kaže Phobos, pri padu u mestu verovatno se neće ništa desiti ako se tako pričvrsti ali kod malo jačih udara sila se prenosi i na gornje držače i na donji deo motora koji je od aluminijuma. Viđao sam TDM-ove sa polomljenim blokom baš od kreš bara ;)

     

    Uvek je najbolje kreš barove učvrstiti na ram motora i napraviti ih tako da budu dovoljno masivni da zaštite motor pri padu u mestu i pri klizanju po asfaltu ali ipak dovoljno elastični da ne iskrive ram.

    Izmenio. Lapsus, hvala.

  6. hoze,jako zanimljivo i lepo su cucnuli na TDM-a i svidjaju mi se i uradio bih iste,ali me jedna stvar kopka KACENJE NA MOTOR kako bi se to odrazilo pri padu??

    Paaa.... promenis masinu :)

    ajd objasnite mi kako to mislite???

    Pa evo ovako, problem je sta se desava prilikom udarca u celicni crash bar koji je zakacen za aluminijumski blok motora? Po svakoj logici puci ce slabiji materijal tj aluminijum.

  7. U martu ove godine namontirah na mog TDM-a Continental Conti Force, 20000 km ove sezone, cena za 2 gume bila oko 16000 rsd. Gume nisu upropascene i vozicu ih sigurno jos toliko.

    Mislim da za ovaj tip motora i neku touring voznju zadovoljava odnos cena-kvalitet.

    Na suvom solidna kao i na kisi, nista ekstra ali kao i TDM nigde najbolji ali svuda dobar.

    P.S. Kupljene u Moto-box-u prosle zime na snizenju.

  8. Da ne otvaram novu temu, dali neko ima mape balkanskih zemalja tj. Hrvatska, Madjarska, Rumunija, Bugarska, Albanija, Makedonija, Grcka za iGO My Way 2006 Plus

  9. Ako neko hoce bisage mozemo da se udruzimo posto meni treba tank torba.

    Koliko litara je tank torba.

     

    Meni trebaju bočne torbe, ako ima neko zainteresovan da delimo, tu sam.

     

    Imam na prodaju iste takve Louis bocne torbe, 30 EUR i saljem ti o svom trosku.

  10. 1.  KochaMatori

    2.  Loshmi Capo

    3.  Daki

    4.  Arakis

    5.  severian

    6.  tomerc

    7.  zika56 (prikljucuje se na teritoriji opst. Aleksinac)

    8.  Duki (prikljucuje se u Jagodini ili tu negde)

    9.  Popsy

    10. Pit (prikljucuje se u Tesici)

    11. Pablo

    12. Dzambo

    13. Caponord

    14 Turbopedja Molim?

    15. Phobos (sa Pitom se prikljucuje u Tesici)

     

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja