Jump to content

Moto Zajednica

StefanDura

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: StefanDura

  1. pre 9 minuta, boza_kg je napisao:

    Odlično! Trebalo bi da za XCT ide sve isto kao za Downtown, ali je moguće i da ima nekih odstupanja, nemam direktna iskustva.

    Ne zaboravi samo i na klizače za varijator. Mnogo je bitna stvar da oni budu tip-top. U suprotnom unose vibraciju i štuckanje.

     

    Za DT i moj nekadašnji GTi je bila šifra 22132-PWB1-305, ali proveri sa Dejanom za XCT. Vidim u XCT šifarniku oznaku 22132-PWB1-900. Dal je to sad isto, ne znam. Varijator mora da se poštenski odmasti i očisti, samo nemoj da stavljaš nikakvu mast na klizače i rolnice, jerbo je to katastrofa kad se nalepi prašina i štroka.

    Aham.. vazi videcu onda da porucim i klizace za varijator .. znaci da ih ne podmazuje

    m,oke.. bas sam razmisljao videh da postoji i mast za rolnice.. mada vidim i ove sto mi dao ovaj stare kad sam kupio da su suve, da nisu masne.. 

    to cu sve sa break cleanerom lepo..

    nego malopre kad si mi napisao da se skine sve da se pogleda pa da se poruci, to jeste nego sto ja nemam toliko vremena jer mi treba skuter za posao svaki dan. Nedeljom ne radim i rekoh da nabavim sve sta mi treba da promenim to.. jer ako bih otvorio pa porucio delove pa dok stigne pa dok sklopim,nemam toliko vremena, mada nije ni hitno da moram sve da promenim ovih dana bas.. ulje sam menjao pre 600km optprilie.. 

    plocice su na nekih 30-40% sigurno otkad sam gledao posoednji put ali rekoh dok je lepo vreme da ne cekam ono kisu i to pa zbog toga...

     

    • Sviđa mi se 1
  2. Pre sat vremena, boza_kg je napisao:

    Pa dobro, to se valjda lako izračuna :)  Ako ih ima 8, onda su 15g, ili su bile 15,5 a malo olakšale pri potrošnji.

    Dobre rolnice inače dosta traju, sigurno preko i 20.000 km, ne moraju da se menjaju ako se nisu učetvrstile i potrošile.

    Najbolje da se CVT otvori, pa lepo pregleda. Onda vidiš šta treba da se menja. Verovatno treba menjati i klizače, možda lamele kvačila...

    Kaiš je Kymco 23100-LEA7-E01 OEM, odnosno Mitsuboshi 2774601

     

    zamenski (ista stvar). Filter ulja uzmi Hiflo HF566, filter vazduha Hiflo HFA5011, svećica Denso Iu22 Iridium Power dugi navoj na pr. itd.

    Mhm.. kais sam uzeo taj mitsuboshi vec oko 11 hiljada je bio. Filtere sam uzeo 566.

    jedino filter vazduha nije imao HFA5011, pa sam uzeo 5013,(mislim da moze, kolko vidim na slici a i kad mi stigo kuci isto oblik, srafovi na istom mestu, valjda ce se uhvatiti,jer HFA5011 je za kymka downtown300 kolko sam video.. nadam se da moze a ako ne zamenicu ga naknadno to bar nije tesko da se skine.. 

    IMG_4286.jpeg

    • Sviđa mi se 1
  3. Pre sat vremena, boza_kg je napisao:

    @StefanDura idu rolnice koje sam ti rekao u original varijator. Pretpostavljam da si skuter kupio polovan. Ali, da li si otvarao deklu i pogledao šta je unutra? Kod polovnog svašta može da se desi, recimo da imaš Malossi varijator, u njega idu rolnice skroz drugih dimenzija.

    Bolje ti to proveri, da ne kupuješ na slepo.

     

    Ako je original varijator, imaš i ove zamenske, mada su RMS đubre, to nek ti je poslednja opcija, ako baš baš mora.

    ili ako hoćeš da probaš nešto lakše

    A pre toga imaš opciju Dejana ili https://kymco.rs za original OEM.

     

    Vidi merio sam ove sto mi dao, 120g pokazuje na vagici. A stoje u kesici mi ih dao Bandoo WR 200-120-125-8...

    sad dal je ta jesica od tih sto je promenio pa u njoj stavio te stare sto je meni dao ne znam mada verovatno.. tako da ne znam sta znaci ta oznaka na kesici, ali na vagici 120 pokazuje

  4. Pre sat vremena, boza_kg je napisao:

    @StefanDura idu rolnice koje sam ti rekao u original varijator. Pretpostavljam da si skuter kupio polovan. Ali, da li si otvarao deklu i pogledao šta je unutra? Kod polovnog svašta može da se desi, recimo da imaš Malossi varijator, u njega idu rolnice skroz drugih dimenzija.

    Bolje ti to proveri, da ne kupuješ na slepo.

     

    Ako je original varijator, imaš i ove zamenske, mada su RMS đubre, to nek ti je poslednja opcija, ako baš baš mora.

    ili ako hoćeš da probaš nešto lakše

    A pre toga imaš opciju Dejana ili https://kymco.rs za original OEM.

     

    Vidi motor sam uzeo sad na leto, pd coveka koji je drugi vlasnik bio nada kod njega bio god dana, presao fazon 400km samo,vise stajao. Ja prelazim mesecno po 2000km otprilike , uzeo sam ga sa 20.000 sad evo vec 29 jos malo.. 

    kad sam ga uzeo on mi je pokazao i dao stare rolnice koje su bile u njemu i rekao mi da mu majstor rekao da je stavio nesto lakse malo, sad na starim ne vidim nikakvu oznaku.. jedino da ih stavim na vagicu da vidim koliko su grama.. 

    kais sam kupio da promenim pa rekoh da promenim i rolnice kad vec skidam.. ozbirom eto da su menjane pre nekih 8 hiljada km, sad ne znam u kakvo  su stanju ali ako bih nasao promenio bih pa kakve god da su,posto dosta prelazim pa svakako sad menjam kais pa onda i njih reko...tj sada radim i mali i veliki servis.. i plocice, i ulje motorno i kociono,antifriz, filteri...  ajd sad cu da ih izmerim srecom imam vagicu zbog hrane pa mogu da merim na grame.. pa javlja .. a nije problem i orginal i kakve god da nadjem pare nisu problem.

    onaj danas u ovlascenom mi rece i a mallossi ali 18 g sto mislim da je pretesko za mene ozbirom da si rekao da bi trebalo oko 15.5g

  5. Pre sat vremena, ske je napisao:

    Imas na NBGD servis, covek radi najcesce kymco skutere, radi i ostale ali mislim da mu je kymco specijalnost. nabavlja delove iz orginala, ja sam pre neki dan menjao rolnice i klizace kod njega. Moze i samo prodaja delova a moze i ugradnja. Ako hoces mogu da ti dam broj ?!

    Brate ako moze kontakt od tog coveka posto sam zvao i ovaj ovlasceni servis sto rece Boza ali nemaju ni u originalu ni zamenske. Imaju neke 18g samo ali Boza kaze 15.5g za moj kimco.

    pa da vidim sa tim covekom onda dal ima on..

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja