Jump to content

Moto Zajednica

luka891

Članovi
  • Broj tema i poruka

    23
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: luka891

  1. On 26. 5. 2024. at 16:30, Krokodilo je napisao:

    Ланац иде у пакет са ланчаницима, ту нема дилеме.

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     

    Da li se sme cistiti lanac sa brake cleanerom? Kaze mi drug da ne bi smelo i da je verovatno zbog toga plus zbog stsrih lancanima lanac sjeban

  2. pre 20 minuta, Krokodilo je napisao:

    Pro Honda 10 - 30, Ништа испод 10 - 40 па и 10 - 50. Та пакована уља за одреџени бренд су највече срање, од уља за BMV које је скупље и од 300V, мотори доџу до предремонтно стање. Доџе муштерија и каже на свако паљење из ауспуха облак плави дим а још у гарантни рок. Има клијенте које на свој ризик прихватају Силколен про 4, сада један прави туру од 5000 километара преко Турске и редовно пише: Како ми нисте раније "заушку ударили," нисам гас одврнуо а агрегат на ове вручине спава.

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     

    Mislis da prpbam da vratim na motorex pa da vidim da li se opet cuje?

  3. pre 30 minuta, Krokodilo je napisao:

    Које си уље ставио и са којим си га купио(ако се може веровати)?
    Мислим на густину.

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk


     

    Ne znam sa kojim sam ga kupio ali cim sam ga uzeo promenio sam ulje i sipao motorex 10w30 sintetika i onda sam sipao 2 godine za redom to ulje, pa sam ove godine na pocetku sezone sipao hondino ulje ( u intercarsu uzeto pise honda genuine oil mogu da slikam posle )  isto 10w30 sintetika. Hteo sam motorex ali vamo je drugar u intercarsu imao popust i ja reko ajde da probam

  4. pre 5 minuta, Krokodilo je napisao:

    Како се десило, коко је почео звук?

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     

    Pa čini mi se da sam ga otkrio sada na pocetku sezone tamo u februaru martu i bio je onako tiši i u pocetku je bilo samo na trecoj brzini sada se cuje i u cetvrtoj i petoj itd sve na istim obrtajima i samo kad se drzi konstantno jedan isti gas

  5. pre 15 minuta, Krokodilo je napisao:

    Проблем је мењач, нисам сигуран да знаш тачну историју мотора. Могуче да је агрегат отваран и санирано нешто око мењача.

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     

    Pa istoriju ne znam uzeo sam ga od lika koji gs je uvezao iz ch a kod mene je vec 3 god ja msm i do sad se nije desavalo nista cudno ali eto sad ovo...

     

    Da li mozda znas koliko idu te popravke tih menjaca i toga da znam koliko ce me kostati ta muka :)

  6. Podigao sam motor na stender i probao u brzinama da ga doteram do tih 4 5 i 6 hiljada obrtja ai nista se ne cuje...

     

    Primetio sam da kad pustim kvacilo i u bilo kojoj sam brzini bez ikakvog dodavanja gasa lanac malo poskakuje ne znam da li je to normalno verovatno ne?

     

    Ne znam sta vise da gledam 

     

     

  7. pre 1 minut, bajker71 je napisao:

    Pogledaj pogonski lančanik, da nema lufta. Dešava se da nije dotegnuta matica koja ga osigurava pa radi u nutovima...

    Pogledacu to sledece mada kada sam menjao prosle godine lanac majstor mi nije menjao lancanike to znam rekao mi je da nema potrebe jos sezonu sigurno da menjam 

    • Haha 1
  8. pre 8 minuta, Krokodilo je napisao:

    Само у вожњи? У коју брзину? И дали има и у месту кад држиш гас на тај обртај?

    Sent from my SM-G998B using Tapatalk
     

    Nisam siguran za u mestu evo to ću danas probati nije mi palo na pamet...

     

    U vožnji da otprilike kreće na trećoj pa ide na sve ostale nagore brzine i tipa nekih 4500 obrtaja 5000, 5500.. u petoj brzini npr zvrji na 6000 obrtaja i tako 

     

     

     

  9. Pozdrav ljudi,

     

    vozim Hondu CB500F 2005to godište već treću sezonu ja mislim i od ove godine mi se pojavio neki čudan zvuk kada vozim motor tipa u trećoj brzini konstantnim gasom i negde otprilike na oko 4000 do 5000 obrtaja. Zvuk je onako ne znam kako da objasnim kao da zuji ( zvrji ) i čim pustim gas on prestane ili kad stisnem kvačilo on prestane. Skidao sam i plastike i retrovizore svašta nešto gledao ništa nije od toga. Jedino mi ostaje da skinem prednji disk ako nije ni to nemam onda rešenja. Ja se samo bojim i čini mi se kao da je taj zvuk iz menjača?

     

    Da li je neko imao slično iskustvo.

     

    zvuk je toliko jako da ga čujem dok vozim motor pritom auspuh mi je izuzetno glasan i puštena mi je muzika na cardu.

     

     

    Hvala

  10. pre 19 minuta, Libero je napisao:

    Žao mi je što imate ovu vrstu problema koja može bitno da utiče na način same vožnje, odabir destinacija i ko zna šta još.

    Kao dugogodišnji vozač tandema, voleo bih da vam pomognem, ali na žalost za motocikl nemam recept, na sreću, nismo imali ovakvih problema.

    Ono što znam iz iskustva vožnje automobila i dece je da je mojim dečacima svojevremeno pomagalo da pogledom prate isključivo dešavanja ispred automobila, sam put kojim se krećemo i dolazeći saobraćaj. Izbegavali su gledanje sa strane vozila i to je bilo od pomoći.

    Koristili smo i lekove protiv mučnie u vožnji (ima ih više) ali od lekova ti ne smem preporučiti ništa jer nisam stručan. Na tvom mestu pomoć potražio od farmaceuta u apoteci, oni sigurno znaju koji od postojećih lekova bi bio odgovarajući.

    Pokušajte sa češćim pauzama, što tečnijim stilom vožnje i eventualnom tabletom.

    Ako ništa od ovoga ne pomogne, razmotrite ovo što je Arakis napisao, medicina i farmacija napreduju...

     

     

      

    Pa razmišljali smo o lekovima ali ne znam baš što se tiče dužih vožnji da joj se ne prispava imamo komunikaciju i sve ali opet nije baš za zezanje :)

     

    ali što kažeš prqti put i to sve po psu samo jebiga takva je :)

  11. Poštovane kolege, 

    nisam znao gde drugo da otvorim ovu temu ako grešim izbrisaću je. 

     

    Naime treba mi pomoć imam suvozača koji ima mučninu dok se vozi. Nema nagon za povraćanje ali posle sat dva vožnje vrtoglavo itd itd..

     

    Da li je neko imao iskustva, šta vaši partneri piju? 

     

    Hvala unapred

  12. pozdrav ljudi imam jedno pitanje. Imam hondu cbf500 i ne mogu da pronadjem lezajeve za prednji tocak on je neke cudne dimenzije koja je 20x45x12 zanima me da li jos neko ima takav slucaj ili je meni nesto karabudzeno na motoru 

  13. Hvala pitao sam ga upravo nesto sam gledao po ebayu ima ovih rucki ali su strasno skupe tipa 35e po jednoj da li je to realna cena sta mislite?

  14. Pozdrav svima imam jedno pitanje. Skoro sam pazario hondu cb 500 - 2005 i fale mi pozadi oni drzaci za saputnika za ruke sto idu pored dupeta evo i slika da bi znali o cemu govorim. Da li mozda neko zna nekog da prodaje delov ehondine gde mogu naci ovo ili neku alternativu? 

    53CE1215-9CE2-49CB-A40B-1D2F5F044695.jpeg

  15. Da li znate bekog da ima polovne delove za hondu ili otpad kako god sta god? U sustini trazim drzace za saputnika u pitanju je honda cbf 500 - 2004to godiste. Hvala

  16. Pozdrav svima,

     

    nov sam u moto svetu kupio sam pre 2 nedelje svoj prvi motor (honda cb500f-2005 god) i zanima me da li neko zna gde mogu da nabavim fabricke drzace za saputnika za moju hondu. Imam hondin kofer sa nosicma za njega i on je okej ima drzace za saputnika ali nekako mi je lepse bez toga uglavnom vozim po gradu tako da mi kofer nije potreban. :) Hvala unapred!

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja