Jump to content

Moto Zajednica

There is no spoon

Članovi
  • Broj tema i poruka

    32
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: There is no spoon

  1. 11 hours ago, Motorcyclist said:

    Dajte koju sliku😁

    Ja se bas nesto ne slikam, nemam naviku. Ovo umetnicko delo pripada @estel, a slikano je na Brankovcu 24.02. ove godine. Desno je cuveni "deda" iliti Kawasaki ZZ-R 1100, a levo je ne tako cuveni SRT 550X sa pridodatom jednom konjskom snagom. 🙂

     

    IMG-8165a1a6056491e873fca190cb51736a-V2(1).thumb.jpg.f88cff281d660ee8e4bcaf60e3463fa6.jpg

    • Sviđa mi se 4
  2. 9 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

    Ne znam, nisam probao QJ, a voleo bi. Versys je od svih motora koje sam do sad imao (ne znam ni dal bi se setio svih) ubedljivo najveće iznenađenje u pozitivnom smislu ikada. Nisam očekivao ništa od njega, nikada mi nije padao na pamet, a oduševljen sam njime. Položaj sedenja, ciklistika, motor zvrk ima snage ne moraš da ga vitlaš (bolji od stroma duplo) a vrti ko lud, kočnice baš nisu sjajne ali videćemo kad zamenim pločice i stavim polu sinter. 

    El neko voljan da mi da QJ da probam? Menjamo se motorina, odemo na piće? 

    Isto vazi kao i kod @BaneNS, kad god.

  3. 12 minutes ago, Andrej_Hotstepper said:

    Jedan 550 žuti u NS je dovatio neki entuzijasta što bi ja kazo, celu zima ga je zemo vitlo, ne hebe vremenske uslove, skoro svako jutro ga srećem kad idem na posao :takoje:

    Opet ja. 🙂

    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 1
  4. pre 17 minuta, severian je napisao:

     

    Al' za malo! :lol3:

     

    Počeli smo na prijatnih 15.5C, završili na 5C. Ovoga puta zima nam je pokazala da je... jesen. :)

     

    Na startu je bilo puno motora, nisam baš brojao ali 30-40-50. Do Kupinova nas je pratilo prilično lepo vreme, a onda je krenulo da kaplje, pa da sipa :D . To je (bar) prepolovilo kolonu, ali bogami hard core :takoje:grupa od 20ak motora držala se do kraja, izazivajući usput oduševljenje vozača i prolaznika.

     

    U svakom slučaju, otvorili smo sezonu kako i treba, vožnjom! Svakome ko je danas bio sa nama bar na minut, hvala. Svima koji su ostali do kraja po "elementima", svaka čast. A. naročito svaka čast kolegama koje su došle iz Novog(a) Sada, Lazarevca i Aranđelovca, ako sam nekog propustio izvinjavam se. Oni su današnji šampioni!

     

    Slika nemam, verovali ili ne, baš ni jednu. Ko ima, neka kači, ne bilo mu teško. :)

     

    U svakom slučaju, svim bajkerima i bajkerkama želim bezbednu sezonu 2024. Prvo to, jer zadovoljstvo je već garantovano za svaki trenutak proveden na motoru! :takoje:

     

    PS: od sledeće godine, uvodimo i kafanu :)

    Novosadjani stigli kuci. Hvala svima na druzenju, bilo je ocekivano dobro, ni kisa nije pokvarila ugodjaj. 

    PS: Podrzavam inicijativu. 😁

    • Sviđa mi se 8
    • Hvala 2
    • Podržavam 1
  5. On 9. 5. 2023. at 11:27, Plavšić je napisao:

    Hteo bih da uzmem zzr 1100 ali je redak motor kod nas, dobro bi mi došao savet u vezi tog motora i ako ga neko poseduje da mi dozvoli da pogledam motor uživo(vožnja naravno ne), Novi sad ili okolina

    Pozdrav. Mozda bi @estel mogao da ti izadje u susret po tom pitanju.

    • Hvala 1
    • Podržavam 1
  6. Uglavnom na tu vrstu putovanja koja podrazumeva auto - put ne idem sam, tako da je gospodja suvozac :) zaduzena za uzimanje kartice i placanje putarine. Uvek ima dovoljno vremena da skine rukavice i uzme karticu/ plati putarinu, a da pri tome ne pravimo nepotrebnu guzvu. Ako se desi da putujem sam, pare su na dohvat ruke (dzep jakne, tank torba...). Sustina je da se ne zardzavam nista duze od automobila koji nema TAG.

  7. Pre 4 sati, severian je napisao:

    Nerealno lepo vreme, ili je ovo ipak nova realnost (?), privuklo je veliki broj motora. Tradicionalno smo 1.1. otvorili sezonu (2023), ali smo dobili i pravu BJB vožnju. Priroda nam je ovog puta to dopustila!

     

    Start još ove godine ispred SteCa, vožnja je porasla i praktično zatvorimo pumpu :D (oko 50-60 motora na startu) -> od sledeće godine verovatno startujemo sa parkinga iza Ikee.

    IMG_20230101_123953.thumb.jpg.1264e8990aff78d7e67afdf9ff24e520.jpg

     

     

    Prvi deo do Tresija protekao je u svojevrsnom defileu u čast novoj sezoni. Dugačka kolona privlačila je pažnju i mamila osmehe pored puta! A bogami, i punila malo po malo usputne kafane :) ...

     

    Drugi deo vožnje, kada je grupa tradicionalno kompaktnija (ovog puta oko 25-30 motora) obeležio je vrlo strm spust na jezero Bela Reka, koji je bio u senci, klizav i ni malo naivan. Svaka čast ekipi koja je i to prošla i izvozala do kraja!!

     

    IMG_20230101_151514.thumb.jpg.9ccf0189009542de14791e342bd79383.jpg

     

     

     

     

    Hvala svima vama koji ste odlučili da počnemo godinu ovom našom divnom moto pasijom. I otvorimo Sezonu 2023 kako dolikuje! Ova vožnja je specifična, treba odvojiti vreme od porodice i naterati se na motor posle dočeka, ali je baš zato nekako posebna i ja sam počeo iskreno da je volim i čekam!! U ovoj zahvalnici sa moje strane svima, za pola oktave posebno se zahvaljujem ekipi iz NS, koja nam se pridružila i tako vožnju učinila "međugradskom". Oni su imali najviše kilometara i odnose prvojanuarskog kviska za zalaganje ove godine!

     

    Srećno svima, puno bezbednih kilometara pre svega, a onda i puno zabave, uživanja i ispunjenja snova u ovom našem najlepšem hobiju na svetu. 

     

    Otvorismo 2023! Srećno nam bilo! :takoje: 

    U ime ekipe iz Novog Sada, hvala na lepom druzenju.

    • Sviđa mi se 7
    • Hvala 2
  8. pre 48 minuta, perone je napisao:

    Dosao bih sa par drugara, nesto pre 11h, na Miseluk. Moj predlog je da podrzimo ovu tradicionalnu Bg voznju i da se licno upoznamo i provozamo nekom njihovom lokalnom destinacijom. Meni je licno Fruske Gore i sremackih puteva preko glave. Ako bi krenuli u 11 i 30h taman tamo stizemo pre 13h.
    P.S. Poneo bih i GoPro kameru da zabelezimo ovu voznju.

    Vidimo se na Miseluku, pa za Beograd (ne firmom Krstic :)).

    • Haha 1
    • Podržavam 1
  9. On 6.11.2022. at 9:43, Kriza je napisao:

    Ljudi, jel ima neko kakvog iskustva sa heidenau k60 ranger gumama? 

    Ja ih imamo od letos na KLE-u. Stavljene su na preporuku majstora i prednja i zadnja. Na zalost, zbog nedostatka vremena nisam ih testirao po nekom ozbiljnijem off-road-u, a taj neki blazi su pregazile bez problema. Na asfaltu nisam imao problema, sem sto su jako bucne. Danas, po ovoj kisi u NS nisam imao proklizavanje, iako je bilo malo agresivnije voznje van naselja. Primetio sam da se zadnja guma prilicno brzo trosi, sto nije slucaj sa prednjom. Nakon 2500 - 3000 km predjenih na navedenim gumama, generalno sam zadovoljan, ali posto se moja voznja sve vise svodi na asfalt, ne verujem da cu ih ponovo stavljati na motor. Za tu vrstu voznje ipak postoje mnogo bolje gume.

  10. U aprilu sam putovao motorom za Makedoniju, Ohrid. Na granicnom prelazu nije bila posebna guzva, cekalo se 10 - 15 minuta, sto sam iskoristio za pus pauzu a supruga da protegne noge. Dolazimo do makedonskog policajca koji me pita: - A sto ti sa motorom cekas u koloni? :neznam: Nije bila vrucina, kisa je stala na 10 minuta pred granicu :lol3:a krenuo sam da uzivam i nisam imao zelju da se raspravljam da li je ok da obilazim kolonu ili ne i na kraju "dobio po nosu" jer nisam to i uradio.

    • Sviđa mi se 2
  11. pre 41 minuta, Tobastal je napisao:

    Odmor.  Plan je  s ekipom   vožnja  kroz Albaniju. Trebali bi krenuti iz HR 15.04. do Mostara.       16.04.  Skadar .       17.04 . provozati se po cesti SH 20, možda dobaciti do Tetha-a isti dan (ukoliko je cesta Ok).          18.04. Skadar-Kruje- Tirana- Drač-Berat.          19.04  Berat -Llogara -Sarande.       20.04.  izlet Gjirokaster i Butrint. 21. 04. Sarande -Ohrid.    22.04. Ohrid-lagano prema Kući. Hvala svima na savjetima za rutu :) !  There is not Spoon ukoliko si u Ohridu kada i mi, predlažem obaveznu kavu/pivu/neštoi unaprijed se veselim istoj  ;) 

    Imam zakazano okupljanje sa drustvom 22.04./ 23.04. na Ohridu, a jedan od prijatelja iz HR dolazi motorom, pa sam pomislio da je on u pitanju. :)

    Svakako se radujem zajednickoj kafi/ pivu/ mastiki (?) :). 

    • Sviđa mi se 1
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja