Jump to content

Moto Zajednica

Millos

Članovi
  • Broj tema i poruka

    8
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Millos

  1. Pozdrav kolegama:jee1:

     

    Imam problema sa elektricnim podizanjem centralnog stendera, da li neko ima iskustva i moze li mi  pomoci ?

     

    Nekad radi sve normalno ali nekad ne reaguje. Prvo sam mislio da je zbog loseg akumulatora pa posle krace  voznje on radi ali sada sam zamenio akumulator i on opet ne radi. Onda sam sumnjao na 2 mikroprekidaca na samom stenderu , proverio buxne , spajao ih direktno ali opet nista ne reaguje. Znam da ima i centralna jedinica koja bi trebalo da je pozadi sa leve strane kod reglera , pa jedino kontakti na njoj ako su slabi . Primetio sam da posle vožnje kada se zagreje motor i ako je toplo napolju onda sve radi normalno, zato mislim da su neki kontakti u pitanju.

     

    Sta jos ima u tom strujnom kolu i sta bi mogao da bude uzrok? Ima li kontakte dole na el. motoru i gde se nalaze ili mozda imaju negde jos   neki releji ?

    Hvala

  2. Pozdrav kolegama.

    Da li je neko imao slican problem sa zmigavcima, u pitanju je x9 i stavljene led sijalice za poziciona svetla i za zmigavce. Posle zamene desni zmigavac radi za nijansu brze( veca frekvencija), a levi dosta sporije svakih 5 sekundi . Kada se ukljuce sva 4 zmigavca onda radi normalno . Da li se to moze resiti i na koji nacin ?

    @satelis 

    Hvala na odgovoru.

    Zna li neko kako izgleda taj automat migavca i gde se tacno nalazi i gde mogu da nadjem taj elektronski i zamenim ?Da li je to neko direktno radio i ima iskustva ?

     

     

  3. Pozdrav kolegama.

    Da li je neko imao slican problem sa zmigavcima, u pitanju je x9 i stavljene led sijalice za poziciona svetla i za zmigavce. Posle zamene desni zmigavac radi za nijansu brze( veca frekvencija), a levi dosta sporije svakih 5 sekundi . Kada se ukljuce sva 4 zmigavca onda radi normalno . Da li se to moze resiti i na koji nacin ?

  4. Pozdrav svima.

    Malo sam lutao po forumu ali mislim da sam sada na pravom mestu:jee1:

    1.   Vozim x9 500ccm evolution. Imam problem sa daljinskim otvaranjem sedista. Poskidao sam sve prednje plastike i jedva dosao do centrale (napred-desno -gore). Skinuo sam dzek i primetio jedan los kontakt terminal 6 (korodirao).Naprskao sam kontakt sprej ali opet ne radi.Proverio sam osigurace. Pokusavao sam i sa ponovnim programiranjem (uzemljenje pa "on" (3s) pa "off" ali nista . Da li je neko imao istih problema. Kako da proverim da li centrala radi pa onda dalje da trazim problem ?

    Da napomenem ceo ovaj deo je zasticen debelim slojem plastike i ne mogu da doprem do ploce i zalemim taj kontakt . 

    2.   Kada sam sve rasturio napred razmisljam da stavim prekidac za oborena i poziciona svetla kao i to da istovremeno rade i oboreno i dugo svetlo (kao na starijim modelima).Kako to da uradim i koji releji mi trebaju. Moze li to u sopstvenoj reziji ili mora strucna pomoc ?

    Hvala na savetima i pomoci ☺

    20190509_142845.jpg

    20190511_122212.jpg

    20190511_122152.jpg

  5. Pozdrav svima.

    Vozim x9 500ccm evolution. Imam problem sa daljinskim otvaranjem sedista. Poskidao sam sve prednje plastike i jedva dosao do centrale (napred-desno -gore). Skinuo sam dzek i primetio jedan los kontakt terminal 6 (korodirao).Naprskao sam kontakt sprej ali opet ne radi.Proverio sam osigurace. Pokusavao sam i sa ponovnim programiranjem(uzemljenje pa "on" (3s) pa "off" ali nista .Da li je neko imao istih problema. Kako da proverim da li centrala radi pa onda dalje da trazim problem ?

    Kada sam sve rasturio napred razmisljam da stavim prekidac za oborena i poziciona svetla kao i to da istovremeno rade i oboreno i dugo svetlo (kao na starijim modelima).Kako to da uradim i koji releji mi trebaju.

    Hvala na savetima i pomoci ☺

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja