Jump to content

Moto Zajednica

dusantomic

Članovi
  • Broj tema i poruka

    186
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: dusantomic

  1. Pre sat vremena, dragan_alumiroi je napisao:

    @dusantomic moj predlog je posle granice Oravica - Bozovici do E70. Onda ako je dobar put Banja Herkulana - 67D - Targu Jiu a ako nije Oršava - Turnu - Targu Jiu gde ako si umoran možeš da prespavaš u Hotel Anna Junior i klopaš u Super Bistro by Anna. Ja bih nastavio putem 67 - 67C - Novaci do odmarališta Ranka. Spavanje i večera u Taverna Olteanului je bilo super. Planinski vazduh, klopa i pogled su fenomenalni.

    Nastavak Transalpine do Sebeša pa Sibinj pa na Transfagarašan. Posle tunela ima lepih hotela do i pored jezera. Ako ne nađeš mesto ili ti je blizu, nasavi do Ramnicu Valcea gde je preporučujem Hotel Miraj gde je i dobra klopa i lepe sobe. Pogled nije neki 🙂 

    Treći dan preko Targu Jiu do Turnu pa pored dunava. Rumunska strana je bezveze. Nije neki interesantan put a svo vreme si na suncu. Naša strana je sto puta bolja ali ako hoćeš jednom da vidiš onda razumem. 

    Hvala, probaću da nacrtam danas tu rutu, nisam znao da je RO strana uz Dunav loša, naša mi je skroz ok, kapiram onda od Kladova pa ka Gradištu.

  2. Ćao momci, 

     

    Planiram neku vožnju u Julu sad Transalpina -Transfagarasan, ali nemam neko baš poznavanje rute pa ako može neko od iskusnih da mi da predlog neke standardne rute da prodjem glavne puteve koji su vredni voziti u tom opsegu bio bih vam zahvalan. 

    Ja sam mislio da polazak bude od BG ka Beleoj crkvi  sl, a povratak pored Dunava sa Rumunske strane, sem toga još nisam razradio putanju, a planiram neka 4 noćenja da mi bude lagana vožnja.

     

    Hvala unapred i ko pomogne ima ladno pivo od mene ❤️

     

    Dule

  3. 20 minutes ago, gajdar said:

    Zdravo, imam broj od decka sa Novog Bg koji u bloku 65 otvara neki servis za motore. Poslacu ti pp sa njegovim brojem. Znam da je u razgovoru spominjao da ce biti dijagnostika za BMW jer i ja vozim F 650 GS (800) pa mi je ta informacija zapala za uvo.

    Ne znam jos sta ce tacno servis obuhvatati, mislim vulkanizer, dijagnostika i sitnije popravke, ali mozes proveriti…

    Super, hvala.

    Elem Delta kaze mogu da urade dijagnostiku, ali oni ne mogu da rade update software-a, omg. kao da zivim u Bocvani... 

    • Sviđa mi se 1
  4. Momci, evo da javim ishod pregovora... supruga se slozila da cemo se voziti, ali osecam po glasu i ponasanju da mi cini kompromis. Zbog toga sam odlucio da i ja napravim njoj isti pa cu se vratiti na maxi skuter da uzivamo podjednako. Neko ce reci da sam papucar, ali... volim svoju zenu i vodim racuna da kvalitetno provedemo vreme i uzivamo podjednako, a ne samo jedno. Kolega Ivan sa foruma ce doci za par dana da pogleda motor. Svakako sam se cuo i sa Hondom, ako bude teskih i napornih kupaca mogu opet da zamenim po principu "staro za novo", vec smo trgovali ranije tako. Sto napisa neko gore ranije, "I ludje stvari su se radile zbog zena...":moto1:

    Jako je nezgodno to što radiš, ne verujem da će ti neko ceniti motor par stotina evra manje nego nov, uvek se znalo da čim auto ili motor izađe iz salona gubi dosta na ceni. Po meni je bitnije za motor nego za auto kako ga je neko razradjivao prvih par hiljada km, i da li bih verovao da je stvarno tako šta god da kaže, ili da dodam 300e kad već kupujem i da budem ja taj koji će da mudruje oko razrade.
    Uzmi primer honde tenere 700 koju Barel prodaje 10% niže jer je bio probni motor u salonu.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 2
  5. U svetu se točkovi stežu na kilo ključ, a kod nas na vazdušni udarni čekić ili metodom stegni koliko možeš. Priča o metodama iznad je na žalost čista naučna fantastika i većinom se pribegava nekim priručnim metodama, kao i stezanje konusnih ležajeva gde se prvo na određenu kilažu stegne pa se popusti pa se opet stegne ali na manju... niko tako realno ne rade već stegnu i ako nema.lufta na ruku to je to.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. To ja trazio i nisam mogao naci. Nekako sam sklepao ova da mi ne zveckaju, mozda i sad zveckaju al sam oguglao  
     
    a jel imas mozda posudu za kociono ulje? Tamo na tom mora biti i matica za uvrtanje gasa i sam "gas" jel imas?

    To nemam


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Tužan 1
  7. Ležaj u korpi nemaš... korpa treba da se skine i reparira sve ostalo radiš ako je potrebno naravno kod majstora ili u svojoj režiji u zavisnosti dal sam skidaš i vraćaš korpu ili ti to radi neko stručno lice(što toplo preporučujem) znači lamele, potisnu ploču i opruge na istoj kao i ležaj treba neko da pregleda i premeri po specifikaciji i onda zameni ili ne. 

    Sve smo se dogovorili, cim skinem korpu eto mene. :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. 7 minutes ago, Dejan Petrovic said:

    Radio sam sebi i prijatelju korpu... u principu nije mi to poziv od koga se živi ali što da ne;) možeš i sam ukoliko poseduješ alat... u svakom slučaju tu sam za savet ako ništa drugo

    Znas zasto pitam, imam vec dosta ljudi koji su me cimali kad su videli da trazim reparaciju, i svi bi radili da znaju da neko radi ok i kvalitetno i provereno, naravno uz fer cenu.

    Meni nije problem ni da saljem postom, ili da dovezem i td, ono sto me brine je da ne bude nekih posledica po motor i sl.

    Takodje nisam siguran u kom kontekstu se 'radi' lezaj unutar korpe i td.

     

  9. Sve zavisi od dosta faktora... menjanje opruga samo ukoliko je neophodno, a centriranje korpe je bukvalno izmišljena terminologija! Korpa ti je već bila na motoru i sigurno da proizvodjač nije stavio korpu koja nije centrirana... priča je slična kao i obrada diskova kočionih!? Ukoliko se rade iz jedne pozicije i na pravoj mašini nema greške. Mnogi strugari stave disk, obrade jednu stranu pa isti skinu okrenu pa opletu po drugoj i tu se javljaju problemi. Daj neke slike ako može pa će dalje da vidimo:2kolce:

    Proizvodjac jeste centrirao korpu, ali ako ti poremetis tezine stavljanjem različitih ploca da nadomestis sabijanje opruge onda više nije balansirana zar ne?
    Evo primera:



    Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja