Jump to content

Moto Zajednica

Luighi034

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Luighi034

  1. pre 16 minuta, vasa.93 je napisao:

    Nije taj put nikakav bauk, nemoj to da te brine previše. Ni što se udobnosti tiče na tom motoru, ni što se tiče potrebnog vremena i kilometraže. Na svaki put treba da krećeš odmoran i spokojan. Bez žurbe, svakako, i slušaj svoje telo. Kada osetiš umor ili potrebu da zastaneš malo, nemoj da odlažeš previše zaustavljanje i tako forsiraš sebe. Pauza od 15-20min neće napraviti neku veliku razliku, a ceo put će ti pasti mnogo lakše. Vremenom ćeš da se uvežbaš i uhodaš dotle da ovakvu turu možeš maltene u cugu da odvozaš. :) I tada će biti momenata kada će ti neka deonica puta biti lakša, pa makar bila i 300km u cugu, ili teža iako je jedva 50km. Sve je to relativno, i ulogu igra dosta faktora, pa je najpametnije ne kalkulisati previše i jednostavno slušati svoje telo i ne zamarati se previše razmišljanjem i preživljavanjem raznih (obično negativnih) scenarija u svojoj glavi. Na kraju puta se uglavnom uvek ispostavi da je sve prošlo bez problema i samo ti bude krivo što si se toliko opterećivao pre puta. :)

     

    Jedna stvar koja može mnogo dobro da dođe, a na koju ja i danas povremeno zaboravljam - zavsi od kraja kojim se voziš, ali je uvek dobro poneti sa sobom neku tečnost, najbolje vodu i neku sitnicu za grickanje (kikiriki, badem, neki brzi šećer). Uvek je bolje lepše zastati na piće u nekom kafiću/restoranu i lepo odmoriti, ali kada to nije baš blizu a umor je tu to može dobro da te okrepi i podigne. Ja nosim uvek sa sobom i hamock, pa kada se ukaže prilika i poklope se kockice zastanem, zakačim ga između dva stabla i odmorim fino u miru i tišini neke šume...

    Hvala na savjetu.

  2. Pozdrav, 

    volio bi čuti par savjeta od iskusnih po pitanju vožnje na duže staze. Planiram na put od nekih 370km. Navigacija kaze da ce mi trebati nešto malo više od 6h. Putovat ću sam i od opreme imam sve od kacige do kišnog odijela. Moje iskustvo s motorima je ukupno 7000km na maxi skuteru i 3700km na Hondi s kojom sam imao najduzu turu od 170km koja mi nije bila neki problem. E sad mene zanima kakva su vaša iskustva što se tiče umora, koncentracije i ostalog, i postoji li nesto na sto bi trebao posebno obratiti pažnju kad se kreće na takav put.

    243D62C2-AE08-4B19-8EBF-D0CEC3936465.jpeg

  3. Ako ce nekome pomoci, evo dvije “pozerske” slike dok sam isao sjesti na motor prije kupovine. Visok sam 180, 105kg i kazu mi da je kao za mene pravljen.

    ADA439F0-07B4-4CCF-85AD-7EB84CA559E1.jpeg

    3CD22667-A134-4A9C-BE7B-B1057C8CDF30.jpeg

  4. Nije ni meni taj sa spojlerom neka ljepota, al kazu da je jako dobar oni koji ga imaju. Znam da je sve to relativno i da ovisi od covjeka do covjeka. Vidjet cu jos, pa odluciti. Podijeli iskustvo kad ga stavis i provozas.

  5. Tvornicki vizir mi je usmjeravao vjetar direktno na kacigu i buka je bila uzasna.  Onda sam ga skinuo i voznja je bila puno ugodnija, a posto je bez ikakvog vizira izgled motora bez veze, odlucio sam uzeti ovaj mali i prezadovoljan sam. Za sada se uglavnom vozim na kratke relacije, pa me vjetar ne umara toliko, ali imam u planu uzeti isto puigov veliki vizir za duze voznje. Mozda cak sa spojlerom. Vidio sam da na luisu ima. Jesi blatobran isto puig uzeo?

    2DC934A3-B3DE-4F1C-A31D-49AA0715E18C.png

  6. Prvih 900km užitka napravljeno. Uskoro se bliži i prvi servis, a za motor, samo riječi hvale imam. Evo dvije sličice s vožnje proslog vikenda. Prva je iz Parka prirode Papuk, na lokaciji Jankovac, u pozadini se vidi vodopad “Skakavac”, a na drugoj, ako ste malo starija generacija, slika će vam biti poznata iz udžbenika povijesti ili historije.

    4585CE3F-0E23-4FDD-A880-47FE812B14AD.jpeg

    848A7BAB-2A10-4617-9521-A072B8193B67.jpeg

  7. Pre 8 sati, GuMi5 je napisao:

    Hvala svima na lijepim željama... 

    Vidjećemo šta život nosi ali ako Bog da, biće slika biće kilometara... 

     

    Na drugoj strani ove teme sam komentarisao kako mi se ideja DCT-a sviđa i evo, 2 godine kasnije imam jednog. 

    Svi ciljevi se ostvare, nekima samo treba više vremena nego drugima. :)

    Bijela ljepotica! Ja sam je sanjao oko godinu dana i kao sto kazes, svi ciljevi se ostvare. Zelim ti puno sretnih trenutaka i kilometara.

  8. Pre 4 sati, GuMi5 je napisao:

    Čestitke na šopingu... Lijeeeeeep bijeli... :ljubav:

     

    Nego, kupi Akrapoviča. Koliko ja sam shvatio tebi smeta da ne čuješ motor... :lol::neznam:

    Bit će i Akrapovič uskoro, nadam se, ali ona turbulencija me ubi.

  9. Danas sam postao vlasnik nove Honde NC 750X. Odusevljen sam, ali imam mali problem. Tvornicki vizir mi baca vjetar na kacigu i iznad nekih 50km/h buka je tolika da motor uopce ne cujem. E sad, dali je pametnije kupiti poviseni vizir, ili skratiti postojeci, posto mi vjetar kao vjetar nije problem, ali ta buka ubija svaki uzitak u voznji. Usput, visok sam 180cm

    1696DE24-AD2A-42CD-A788-6D75DB01DA4C.jpeg

    • Sviđa mi se 1
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja