Jump to content

Moto Zajednica

Lada68

Članovi
  • Broj tema i poruka

    17
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Lada68

  1. Ma nema potrebe da se izvinjavas ,samo sam hteo da pomognem ,da se bolje vidi tvoja potraznja.
    Veliki pozdrav Seba.

    Mi ćemo se svakako čuti ove godine vezano za tvoje proizvode, samo da dodje na red... ovaj neplanirani atak na budžet će malo odložiti dodatnu zaštitu motora. Pozdrav!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Zdravo.Bolje ti je da prebacis ovaj post u rubriku ,kupujem.Pozdrav Seba.

    Računao sam da je neko ko prati ovu temu imao slična iskustva pa da bi me mogao uputiti na neku adresu. Nije mi bio cilj da na ovom mestu pokrećem priču o samoj trgovini, tako da se izvinjavam ukoliko sam povredio neko od pravila ove teme. Hvala na savetu u svakom slučaju!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Sviđa mi se 1
  3. Kod nas sem ovlascenih ili ti Delta tesko da ces naci potrebno, druga opcija je Aliexpres ili Ebay.

    Na žalost uverio sam se u to... u svakom slučaju hvala!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. Danas sam prvi put na ovaj način zatražio pomoć na ovom forumu, ni na kraj pameti mi nije bilo da ste svi Vi toliko predusretljivi i voljni da pomognete! Svaka Vam čast svima, nemam reči!

    Ma i da ništa ne uradim, vredelo je...:)

    • Sviđa mi se 1
  5. Ta se poluga pegla bez problema. Samo je skini pa na stegu kako rece kolega. A moze i na pod i dobar cekic. Kako se iskrivilo na tamo tako ce i ovamo. 
    Da idemo malo u krajnost...cak i da pukne sve se vari. Par min posla. A poluga radi takav posao da ne trpi nikakve bitne sile pritiska tako da ce to biti ok kako god napravis. Cuj 10k za parce metala  a i ona guma...navuces crevo za zalivanje, biras boju ili skines nekom od kolega sa dct-om na parkingu 

    Svaka čast!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Ma, da je moj motor, ja bi to na licu mesta (to tebe ne savetujem !)  Što veći pajser, ili drvena letva, što duža, neke krpe/sunđeri između da se ne ošteti boja na deklu, i polako, baš polako, da ne strada nešto u menjaču. Osovina menjača prolazi sigurno kroz neku biksnu, ili lager. Zato polako...
    Opet kažem, ne čačkaj ako nisi siguran/ne znaš šta treba, i kako da uradiš.

    Kud nisam na ćaleta povukao, on je vrhunski mašinac bio... ja kakve sam sreće i nakovanj bih iskrivio
    Ovako ću to prepustiti profesionalcu!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Sviđa mi se 1
  7. Kao što ti je kolega iznad rekao, probaj polako da ispeglaš...ti si u startu planirao da kupiš drugu polugu menjača. Ovu ako ispraviš, odlično. Ako ne uspeš, onda druga. Čim ona nije pukla u deliću sekunde, verujem da ćeš uspeti polako, natenane, da je vratiš u normalu.

    Tako će biti... samo će je morati ispravljati neko bolji od mene
    Hvala na savetima!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. 2 minutes ago, Chika Jimi said:

    Moj moped posetio Nacea malopre, kaze nema kod manuelca sta da se zaglupi sem aku, kod DCT-a je druga prica.
    Tako da pasce nov aku.
    @Lada68 da se ja pitam, tu nogicu skines, u strug stegnes iznad vara i lagano, mozda i da zagrejes malo, ispraviti. Da se ja pitam bar bih probao, samo da ne krivis na varu, a var pregledaj, ako je popustio trebalo bi i da se pojavi bar dlaka od linije.

    Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
     

    To će mi biti prvi korak svakako, već sam našao čoveka koji bi to mogao da mi uradi. Što se mehanike tiče priznajem da mi to nije jača strana, tako da se moram pouzdati u ljude kojima moram verovati. 

    Hvala na sugestijama, puno znače... nije čovek sam u ovakvim situacijama... :)

  9. Jesi ti onaj što je pao na snimanju Mudrolija kad ti je istrčalo kuče, beli NC 700X? Voja i Plaki su moji drugari iz kluba, na žalost nisam mogao ići imao sam obaveze.
    Novi migavac je oko 10.000 u Delti, sećam se nakon onog mog popravka. Tada je i poluga zadnje kočnice bila oko 10.000, pa pretpostavljam da će tako biti i sa polugom menjača.
    Dakle, sve što možeš nabaviti jeftinije, uzimaj.
     
    P.S. Tek posle vidim da si se raspitao za cene pa i sam znaš šta ti je činiti. 

    Jeste, taj sam sretnik
    Hvala na pomoći u svakom slučaju. Interesantno je da za naše motore nema dobre ponude rezervnih delova iako ih se sve više vozi. Izgleda da se naši motori ne kvare pa nema interesa za prodaju


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. 58 minutes ago, MF said:

    Jeste, imaš dvojicu za sada koji imaju polovne delove kod nas.
    Eno na njuškalo.hr imaš polugu kvačila za 60€ ako imaš nekoga da ti donese. Nemam predstavu koliko su delovi iz originala, proveri prvo to u ovlašćenom servisu. Mene je samo staklo migavca izašlo oko 2.000 rsd...

    Koliko ti se iskrivila poluga? Meni je Darko moju ispravio, nije bila mnogo kriva....

    Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
     

    Nova poluga menjača je 9.110 dinara kod Stojanova, tako da nije velika razlika u odnosu na polovnu. Na donjoj slici možeš videti kako izgleda trenutna na motoru. 

    Dajem cene iz salona, možda nekom bude od koristi:

    poluga menjača  9110,00
    guma poluge       380,00
    žmigavac P/L       8250,00 
    žmigavac Z/L       9450,00

    139A09A1-FBCB-4FBA-82E5-997ACBF8939A_1_105_c.jpeg

    • Sviđa mi se 1
  11. 15 minutes ago, MF said:

    Pogledaj na KP sajtu, ima par njih koji imaju delove za NC ali nisu baš jeftini. Proveri cene i u Delti za svaki slučaj. Polugu menjača možda možeš da ispraviš...a migavce možda možeš i da uzmeš neke LED...

    Послато са SM-N975F помоћу Тапатока


     

    Pre svega hvala na brzom odgovoru! Pogledao na KP i na žalost jako je slaba ponuda... Razgovarao sam sa majstorom i ne preporučuje mi da ispravljam polugu menjača, kaže da je realno da bi mogla lako da pukne posle toga. Želja mi je da ugradim original delove, tako da ću izgleda zaista morati da kupujem u Delti ili Stojanovu.

     

    Pozdrav!

  12. Pozdrav svima!

    Imao sam pad pre nekih desetak dana sa mojom Hondom NC700X i u klizanju sam pokidao prednji i zadnji levi žmigavac i iskrivio polugu menjača. Da li možda neko sa foruma zna gde bih mogao nabaviti ove delove, osim naravno u ovlašćenim salonima?

    Unapred zahvalan na odgovorima

  13. Pozdrav svima!

    Imao sam pad pre nekih desetak dana sa mojom Hondom NC700X i u klizanju sam pokidao prednji i zadnji levi žmigavac i iskrivio polugu menjača. Da li možda neko sa foruma zna gde bih mogao nabaviti ove delove, osim naravno u ovlašćenim salonima?

    Unapred zahvalan na odgovorima i izvinjavam se ukoliko sam promašio temu, ali na ovoj sam video da ima najviše zaljubljenika i korisnika ovih motora.

  14. Predlog za klopu, u Vrdniku prekoputa bazena Fruškogorski jelen.

    A za rutu preko Sviloša pa grebenom, deo puta od mitrovačke raskrsnice do vrdničke raskrsnice (Zmajevca) je sačuvaj me bože, izbeći. Penjanje Rakovac - Zmajevac je perverzija. Za Bg predlog ako nije žurba, iz Vrdnika se vratite na greben i ispeglate do Banstola, i onda starim putem (Indjija, Pazove) za Bg.

    Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk



    Mislio sam da je taj deo puta bar malo sredjen, nisam se vozio tuda od prošle jeseni. Onda ga svakako treba uzbeći...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. Što se tiče klope ima jedan u jako zanimljivom ambijentu u Maloj Remeti nedaleko od Vrdnika (9 km), a i klopa je dobra. Na cca 100 m od restorana je i manastir Mala Remeta pa možete i njega obići...
     
    AF1QipOyQpj878-ZLqUlCpPtJ6gJU4L-se_qtcCFCvEK=w256-h256-k-no-p GOO.GL
    ★★★★★ · Restaurant · Mala Remeta  

    Vidim ja da nas dva imamo slična razmišljanja...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Sviđa mi se 1
    • Haha 1
  16. Ja bih savetovao da izbegnete skele. Prvo put od NS do Futoga je vrlo nezanimljiv i spor jer se sve vreme ide kroz naselje. Osim toga ako zakasnite na skelu gubite dosta vremena. Put sa sremske strane je puno atraktivniji za vožnju i ne zavisite od skeledžija. Dakle, kada se dođe u NS produži se na most Slobode u Sr. Kamenicu, Ledince i u Rakovcu se skreće levo prema Vrdniku kako vam je savetovao i Lada68...
    Ako budem u NS možda vam se i ja pridružim u jednom delu...:takoje:

    A ako baš imate vremena možete i da produžite uz Dunav do iza Banoštora i da se preko Sviloša popnete na greben i onda lagano do skretanja za Vrdnik. Taj put može da ima deonica sa malo lošijim asfaltom, ali je deonica jako lepa.


    Za klopu predlažem Fruškogorsku lugarnicu u Maloj Remeti


    Sent from my iPhone using TapatalkPNG image.png
    • Sviđa mi se 1
    • Podržavam 1
  17. Nedelja 09.05. Veoma povoljni uslovi za vožnju i druženje
    Kako sa drugarima raspravljasmo, neki plan za vožnju je skupljanje u bgd- na dogovorenom mestu dalje vožnja:

    Titel, Šajlaš, Futog - skelom preko Dunava u Beočin, dalje ka Vrdniku, gde bi pravili veću pauzu, klopa, osvemenje i povrstak kućama u surovu realnost

    Kako smo grupno svi iz različitih mesta u SRB određeno je mesto sastajanja bgd odakle krećemo u vožnju

    Ko je vozio ovim delom, može dati savet,sugestiju o putu i destinacijama, šta obići, posetiti, gde dobro klopati, takođe, društvo je dobrodošlo za vožnje u uooznavanja

    Ukoliko bude zainteresovsnih, neka ostave svoj br. kako bi ih ubacio u Viber grupu zbog lakše komunikacije i realizacije same vožnje u nedelju

    Veliki pozdrav!

    Screenshot_20210506_125629_com.google.android_apps_maps.thumb.jpg.b209f1dad7cd8ef6d5319d075ba1b823.jpg
     

    Poslato sa FIG-LX1 pomoću Tapatoka

    Samo da Vam predložim da se na Frušku Goru penjete preko Rakovca. Prolazite pored rakovačkog manastira i pećine Beli majdan, a put je jako lep pogotovo u završnoj fazi penjanja na greben. Kada se popnete na greben bićete na raskrsnici sa koje put vodi ka Vrdniku.

    Pozdrav i uživajte u vožnji!


    Sent from my iPad using Tapatalk
    • Sviđa mi se 1
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja