Jump to content

Moto Zajednica

gavragavra

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: gavragavra

  1. 1. Godište motocikla koji ste vozili:[

     

    . 1998.

     

    2. Vreme provedeno na motociklu:

     

    . 3 meseca

     

    3. Šta mi se dopada:

     

    .  udobnost , upravljivost , kočnice

     

    4. Šta je moglo biti bolje:

     

    .  zadnje svetlo ili pozicija 

     

    5. Moj utisak:

    -  odličan putni motor pogotovo ako je dobro održavan ima da traje. Nema puno elektronike i raznih senzora kao novi modeli , tako da ko se imalo razume u mehaniku mnogo toga može sam da uradi, naravno uz pravi alat .

    • Sviđa mi se 1
    • Podržavam 1
  2. On 13. 1. 2023. at 7:33, Disko Nindža je napisao:

    Grčka-Tasos kad se ide preko Bugarske ti je super opcija, za vožnju motora pogotovo.

    Hrvatska je takođe do jaja za vožnju motora, vožnja Jadranskom magistralom je nezaboravna.

    Idem 16.06  za Tasos preko Bugarske  , da li imaš neki savet na šta da obratim pažnju .

    Hvala 

  3. On 3/19/2013 at 9:21 AM, palomas said:

    Evo ja sam taj Palomas s podosta iskustva s Hyosungom... Ne znam što ova tema radi među kineskim motorima, jer Hyosung je doslovno korejski brend koji je proizašao iz bivšeg Suzukijevog pogona - tvornice u Južnoj Koreji. Znači, oni su proizvodili motore več i ranije, samo pod imenom Suzuki, pa je onda velika korejska kompanija Hyosung kupila taj pogon, i tako je nastao brend Hyosung Motors.

     

    Što se nabavke dijelova tiče, teško da uopće postoji neka druga marka motora, za koju se tako lako i jednostavno mogu nabavljati originalni dielovi, po povoljnim cijenama direktno iz Koreje. Jedini je uvijet da imate PayPal, tj. da možete vršiti online uplate za ono što ste upravo naručili.

     

    http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=index&cPath=70&sort=20a

     

    Sa svojom Aquilom (2003.) ja sam se stvarno navozio i naputovao, prodao sam je sa 47.000 km, i još danas taj motor je u pogonu. Pisao sam o Amerima i nekim drugim vlasnicima, koji su prošli preko 100.000 km, bez nekih značajnijih problema.

     

    Pošto su dijelovi iz Koreje bili vrlo povoljni, čitajući razne savjete po forumima, ja sam se odlučio zamijeniti razvodne lance (koji pokreću bregaste osovine) u mašini, i rekao sam serviseru nek usput još malo zaviri u mašinu, pa ćemo usput promijeniti sve što treba, jer sam planirao taj motor još i dalje koristiti. Čovjek je nakon pregleda rekao doslovno: "klipovi i cilindri izgledaju kao novi, kao da nisu ni korišteni". Stvarno sam ostao iznenađen, ali naručio sam razvodne lance, i još neke dijelove (novu uljnu pumpu, karike), mada u biti za to uopće nije bilo potrebe. Na kraju se pojavio kupac za moj motor, tako da sam ga ipak prodao, teškog srca...

     

    Ne želim omalovažavati kineske motore, samo mogu reći da sam presretan što sam odabrao Aquilu. Agregat za taj motor razvijen je u Japanu, dakle ne radi se o reciklaži nekog zastarjelog modela, a svi noviji modeli Aquile imaju i elektronsko ubrizgavanje goriva.

     

    Sve u svemu odličan i zabavni motor, koji ne traži puno održavanja, i s kojim se može putovati nadaleko. Ja sam ga prodao najviše iz razloga što puno koristim autoceste, i tu sam ga ganjao po 500 km u jednom smjeru na samoj granici njegovih mogućnosti (130-140 kmh. Pošto ni to nije bilo dovoljno da se lagano otarasim ljetnih turista u autima, kupio sam Versysa s kojim ih se lakše rješavam. Jednostavno nemam više dovoljno živaca voziti se u društvu na pr. sa Česima, i gledati njihove "bravure" po autocestama. radije odvrnem malo gas, i pobjegnem od njih.

    Molim te za pomoc

    Naime meni je na mom Hyosungu Ga125 cruise II , ostecena uljna pumpa i malo koči pa gde da nadjem novu 

    Nemogu da je nadjem na korejskom sajtu

    Hvala unapred 

    15325303340712136993399.jpg

  4. Novi sam bajker i nisam  našao nekog vlasnika ovog koreanca. Voleo bi da čujem neka iskustva kao i gde mogu da nadjem delove za njega . Inače ovo mi je prvi motor i za prvih mesec dana prešao sam oko 350 km , naravno za sada promenio sam ulje i filter ulja i stavio nov akumulator (prethodni vlasnik slabo vozio i bio loš akumulator).

    Pozdrav 

    20180409_164959.jpg

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja