Jump to content

Moto Zajednica

z ivan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    117
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: z ivan

  1. Najbolje je da probas... ja vozim 800gs i mogu da kazem da nije pocetnicki motor. Zivahan je na gasu za pocetnika, visoko teziste ima svoje prednosti a za pocetnika uglavnom mane, drugacije se vozi... vuce dobro ako se zavrne gas i brzo se izlozis... sto se tice bmw protiv japanca to je izlizana prica, pogotovu sto se bmw proizvodi u kini a sklapa u nemackoj. Ako imas para kupi ono sto ti je srcu milo pa cak iako to nije nijedan od navedenih.  Probaj i vidi na sta ti srce vise zaigra, to je nas hobi i niko ne moze da ti kaze sta je za tebe. Iz iskustva samo mogu da kazem da je bmw ok motor koji trazi izuzetno odrzavanje koje jako puno kosta. 

    • Sviđa mi se 1
    • Hvala 1
  2. Ja kod poznanika koji mi odrzava motor, ima svoju garazu i radionicu. Samo je prepun pa nista ne stize... ako hoces mogu da posaljem broj.

    Cena i razum ovih dana u jednoj recenici ne moze da se nadje u pozitovnom obliku.

    • Sviđa mi se 2
  3. Dobra tema za nas koji smo ovde blizu.

    Daj opise mesta ili lokacije gde je slikano. 

    Meni najdraža dnevna ruta je ka Mariazell-u, postoje više opcija i svi putevi koji vode do tamo su lepi... tako da uvek mogu da se miksuju, jedan u dolasku, a drugi u povratku. 

     

    Za voznju posle posla ili pre pijace je lokalna kratka Tillnerstrasse.

     

    Pozzzz

    20220430_145542.jpg

    20220430_144632.jpg

    20220430_144415.jpg

    • Sviđa mi se 4
  4. Srecno da ga vozis i da te uvek bezbedno vrati kuci.

    Odrzavanje prati iz uputstva i nemas problema, jako je pouzdan motor i lak za odrzavanje. 

    U temu cena odrzavanja necu da ulazim, posto nisam u srbiji pa cene nisu konkurentne.

    Ako budes imao neka konkretna pitanja slobodno me taguj.

    Sto se tice km - moguce je da ja tacna i lako se proverava. Ja svoj vozim jako malo (porodica je prosirena) a po oglasima ovde vidim da ima raznih primerka.

    Glavna mana mu je mali rezervoar i trazenje pumpe nedeljom u nedodjiji.

    Tehnicki problemi se svi jako lako resavaju - sam svoj majstor ili platis drugog ( sve zavisi od vere u sebe, alata, poznanstva). Bmw je pa su cene delova premijum - kao da vozis nov motor ali je i kvalitet dobar.

    Po prirucniku ulje ae menja na 10 000km ili na godinu dana (sta pre dodje), tecnost za kocenje na 2 godine... 

    Posto je iz uvoza i cene radnog sata u svajcarskoj su prevelike, ja ti savetujem da sve pregledas i promenis sta je potrebno.

     

    • Sviđa mi se 1
    • Hvala 1
  5. Ako je naprso ram na poziciji gde je vareno i dalje bih bio skeptican i pitao za jos misljenja. Ja sam pazario motor sa naprslim ramom zadnjeg sedista(spoj sa nosacima kofera) Sam nov deo je kostao 750e bez zamene. Ram motora je bio u odlicnom stanju. Posle sam imao druge probleme sa agregatom. Vidi na sajtu koliko kostaju novi ramovi. Nisam pristalica budzenja koji direktno uticu na sigurnost vozila.

    Ovo se u inostranstvu vodi kao totalna steta i prodavac se vec naplatio od osiguranja. Ja na ovo ne bih seo u zivotu, legure od kojih je motor napravljen pa cak i delovi agregata znaju da budu toliko mekani da i male deformacije kostaju dosta. 

    Ako si sam majstor ili verujes nekom i ako poznajes fiziku vozila onda se upustu u sve ovo. Ja nisam iz te price i ja bih licno zaobisao. Sila da se polomi ram treba da bude bas velika i otvaranje / pregledanje delova agregata treba da se uzme u obzir.

    • Podržavam 1
  6. Ja sam tako vozio (auto) po sredini puta u okolini Čačka da izbegnem rupe na putu... nikog ni napred ni nazad pa sam se dao u slalom obilazenja oko rupa sa idejom da drzim dobru brzinu. U sekundi me je pretekao lik na par cm od mene na zujki bez kacige sa sve sirenom i turiranjem. Mogao sam da ga odvalim od zivota. Dva bahata mamlaza na jednom ravnom putu se nasla. Od tad u svojoj traci vozim, ako su rupe  na kolovozu ili smanjim brzinu ili dam migavac da obidjem. Ucim na sopstvenim greskama, na srecu nisu tragicne greske.

     

    • Podržavam 3
  7. Jednokratni cepovi u bilo kojoj apoteci...

    Ako ne nosis naocare tokom voznje a trebao bi, moze da dovede do glavobolje. Pogotovu kod otvorenog vizira gde oko uglavnom nije u prirodnom polozaju nego se konstantno stiti od vetra (kao da zmiris).

    Ako nosis naocare mozda te bas to zulja i stvara glavobolju.

    I dalje sam misljenja da ako imas isti problem sa dve razlicite kacige da onda problem mozda i nije u kacigi.

  8. Saučešće porodici i prijateljima.

     

    Sto se tice jurnjave, misljenja sam, i da treba da jure... da je pijani vizac pokosio zenu sa detetom bilo bi pitanje sto ga je pustio.

    Svako radi svoj posao i svestan je odgovornosti i rizika koji taj posao nosi.

    U srbiji vlada kur#obolja za sve pa se ovakve stvari desavaju da neko izleti a da ne gleda. Nije mi jasno kako nije cula sirenu ili motori nisu opremljno sa istom.

    Kazne i sprovodjenje kaznene politike su jedino resenje kao na zapadu.

    • Sviđa mi se 2
    • Podržavam 2
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja