Jump to content

Moto Zajednica

by ElliT

Članovi
  • Broj tema i poruka

    19
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: by ElliT

  1. Poz drustvo, imam konkretno pitanje... radim neku prepravku motora (java) u bobber i hteo bi da zamenim njeno paljenje za novo (elektronsko 12v) . interesuje me sledece ko to moze da uradi i koliko bi kostalo. Pozzz i hvala.

  2. masina ce biti... samo da se organizujem. imam 70% stvari. boricu se kao i uvek probacu da izguram pricu do kraja... .

     

    Dragi prijatelji i dobronamerni ljudi hvala Vam. Hteo sam da pokupim vise iskustva i smernica oko izrade. Hteo sam da vise razmenim iskustva i da vise komentarisemo preradu i da na neki nacin nekim novim inovatorima damo vise uputstva i smernica oko prerade jer ovakvih tema nena uopste. Volim kreativnost i inovaciju i porzavam to maksimalno...

    prestajem da pisem ulazim u radionicu ....

     

    javljajte se sa novim informacijama...

    • Podržavam 1
  3. Radio sm dosta prepravki u zivotu i danas vozim prepravljen motor. Moras voditi racuna o nekoliko stvari: moras imati svu signalizaciju,kocnice,oba retrovizora, prednji blatobran, auspuh da zadovoljava propise (posle se moze i skinuti taj, ako je mnogo tih), savetujem da za registraciju stavis sediste za dvoje jer bi to bila promena u saobracajnoj sto bi morala da konstatuje komisija. . . U principu treba da ta rukotvorina lepo izgleda, da se na prvi pogled ne stice utisak da ce to u voznji da se prelomi i ugrozi i tebe i druge. Ako ovako uradis nece biti problema, bar za sad. U EU, konkretno u Hrvatskoj ne mozes registrovati motor ako stavis profil gume koja nije za njega, a o prepravkama da ne govorimo. Samo napred i srecno

     

     

    Ma to sam odlucio radicu jos jednu dilemu imam. da li posle 5 godina ili vec kad donesu odluku da ne moze da se takav motor radi a ha ga imam registrovanog nekoliko godina da li cu imati problema? odnosno da li cu moci da ga registrujem. kako je u ostalim zemljama? Da li neko to zna. da ne ulozim trud, rad i jos mnogo toga pa dobijem "vaznu"

    Ovo pitam jer hocu za sebe da uradim jedinstven primerak i da ga promenim na svoj nacin. A da u celom svetu je dozvoljen tjuning za aute da li bi i ovo moglo da se svrsta pod neku takvu kategoriju?

     

    uf koliko pitanja. Hvala svima koji ucestvujete u ovome...

  4. Ovako... mozda bi promenio ugao prednjeg tocka zbog vece gume odnosno felne... e sad taj ram koji ima jawa je od cevi sto bi samo nesto dodao ili oduzeo ... Najveca prepravka bi bila zadnji deo odnosno da skinem amortizere i da sve to vezem direktno na tocak... zbog linije obrade.

     

    Jos uvek trazim pravi dizajn da znam sta cu da radim tacno da ne lutam jer od toga nema gore u vom poslu imam 2-3 modela kako bi to da izvedem ali ne resavam se jos uvek...

  5. Dustvo, otvorio sam novu temu u nadi da cu naci odgovore na neka pitanja. U slobodno vreme bavim se nekim prepravkama i modifikacijama pa mislim da je vreme za jedan bobber. Interesuju me neke stvari:

     

    - Kako ide sa registracijom (posto taj motor ne lici na onaj koji je bio)

     

    - Sta je sa ramom (posto se prepravlja odnosno modifikuje)

     

    - Sta ne sme da se radi odnosno dira

    - Sta sam propustio odnosno (sta jos fali 0zbunjen.gif)

     

    Dajte neke komentare, smernice ili bilo sta od cega da pocnem. Da napomenem da sam radio vec prepravke i modifikacije ali ne ovog tipa.

     

    Nadam se da cu uz Vasu pomoc ili uraditi nesto ili odustati PozZz...

  6. Pozdrav drustvo, Interesujem se da krenem u neki projekat BOBBER. Interesuje me koja je procedura oko papirologije za prepravku rama odnosno da li je i sta potrebno.? Da li se sve to smatra manjanjem delova odnosno popravkom motocikla ili mora atest. Nisam puno toga nasao na netu pa bi ako neko ima voljan i zna kako stoje stvari da mi to malo pojasni...

    Hvala unapred.

  7. Pozdrav, Do skoro sam radio Trike a sad me interesuju BOBBER masine. Trazio sam po netu pisu sve i svasta pa reko da pokusam na forumu. Interesuje me sledece zelim da pravim bobber sa (hard tail) mislim da se tako kaze - odnosno bez amortizera. Koja je procedura tu oko prepravke rama mislim na papirolosku jer ne bi sa motora dirao plocicu vec samo skinuo amortizere i dodao onaj fkisni deo? Mada je moguce da dodam jedan amortizer izmedju rama i zadnjeg tocka koji ce biti skriven ispod rama a da i dalje zadrzi oblik.

    Da ne duzim...

    Koja je procedura oko papira, i sta ne bi smeo da radim?

    Hvala 0zbunjen.gif

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja