Jump to content

Moto Zajednica

ZoranP

Članovi
  • Broj tema i poruka

    161
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: ZoranP

  1. Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao:

    Vozio sam jednom motor sa kormanom, nedavno i posle 5 minuta bole me ruke od sirokog hvata :) Vozio samo heble.

     

    Koliko pomazu oni mali viziri na nejkedu?

    Ova sva iskustva su individualana. Imam mali vizir i on malo pomaže, ali mislim da ako je kaciga loša nikakav vizir to neće nadomestiti. 

    Moraš jednostavno probati SV-a.

    • Sviđa mi se 2
  2. On 18. 3. 2024. at 21:17, Motorcyclist je napisao:

    Ja sam navikao saltati i cesto kočiti/usporavati kvacilom na 2 cilindra. Spustim u nizu, otpustam kvacilo. Ne znam koliko zabada motorno kada se tako vozi, kontam da nije bas da blokira tocak osim ako se nesto ne ludirate i preterujete.

    Meni je trebalo malo vremena da se naviknem na motorno kočenje. Mislim da ti to nije nikakav problem. 

    Da li neko ima SV 1000 da čujemo kakva su iskustva?

     

    • Sviđa mi se 1
  3. Pre 5 sati, Motorcyclist je napisao:

     

     

     

    Zato što mu je na 150  duša u nosu. I zamisli sad da te u kafani pitaju koliko ide? I ti moraš da kažeš manje od 200. 

    • Haha 2
  4. 10 hours ago, bojanh said:

    Ja sam u februaru 2022 prodao GSXR 750 K3 sa oko 110.000km na satu, a kupio sam ga sa 65.000 u julu 2016 , od clana sa foruma.
    Motor je i sa 110.000km radio skoro isto kao i sa 65.000, iako je bilo vreme da se odradi veliki servis cisto radi kontrole i preventive (ciscenje dizni, provera i stelovanje ventila, lanac bregaste itd) i verujem da bi jos bolje radio.
    Zavrsio je negde u okolini NS, neko manje mesto, kupio ga je covek starosti oko 50-ak godina, pre kupovine kad je probao motor, bio je veoma iznenadjen kako motor vuce.
    Doduse i ja sam ga vozio vise kao baba, saltanje na 6000obr, uz povremeno potezanje do 10-11 hiljada, tako da je i bio ocuvan motor, nije turiran, dizan, njakan itd.

    Bas me zanima ako neko vidi taj motor u NS ili okolini, u fabrickoj je boji (barem bio kod mene) i ima udubljenje malo na levoj strani rezervoara na natpisu "Suzuki", i ima stop svetlo stavljeno od K3-K4 1000 (dioda).
    Ovo je slika sa neta cisto radi ilustracije, ali je ta kolor sema.
    20321.jpg

    Da nije lik koji je kupio motor možda ćelav?

    • Haha 1
  5. On 4/20/2023 at 9:40 PM, npetrovic1 said:

    motor dobro pali ,vuce ,prima gas ne guši se čak i ne curi kad je vruć ,pocne da kaplje kad je ugasen i kad se ohladi, ne bezim ja od skidanja ali zašto ici id najgore varijante ,da ste procitali post pisao sam da se to desilo i kod kupovine i par godina nije bilo problema nakon skidanja i vraćanja šrafa stalo je i pojavilo se pre dan dva ponovo

    Mislim da plovak počinje da zeza polako. U vožnji se ne primeti zato što pušta jako malo a i curi na vruću mašinu. Na taj otvor curi i kada preliva karb. Meni se to desilo na kinezu.

  6. 10 hours ago, stari roker said:

    Da, ima samo jedan grebenasti prekidač. Ali džabe kad se ne razumem. Probao sam nesto da spojim, ali neće. Ili ne radi ili izbije osigurač. 

    Ne mogu da nadjem na netu ni približno neku šemu na osnovu koje bi mogao povežem bar jednu amprlerazu. 

    Nemoj napamet spajati.

    Ovo može da poveže neki lokalni električar koji se razume u el motore.

  7. On 3/21/2023 at 2:37 PM, stari roker said:

    Da li neko zna kako da povežem žice od trafoa, primarni i sekundarni da dobijem barem jednu amperazu za varenje? 

    Aparat je sa dva namotaja, max 140A, ima devet podeoka na prekidaču. Problem je što se prekidač raspao na sto delova. Esab je, ali džabe kad ne mogu nigde da nadjem šemu povezivanja. Bitno mi je da povežem da mogu da varim obične cevi, a ne bih bas da eksperimentisem. Mozda neko zna sta da merim, kako i šta da povežem. Ako nema nade, kupicu neki inverter za 50-60 evra. 

    Ako se dobro sećam: grebenasti dodaje jedan po jedan deo namotaja u kolo. Kada su svi namotaji spojeni, to bi trebao da bude max. Ako imaš samo jedan grebenjak nije komplikovano.

    Mada kontam da bakar iz esaba vredi kao nov kineski inverter.

  8. Prodajem Cycle Spirit Airvent pantalone. Pantalone nemaju zimski uložak, imaju protektore.

    Pantalone su kao nove. 

    Širina struka je 45cm, ali može da se podešava. Spoljašnja dužina nogavice je 100cm, unutrašnja dužina nogavica je 75 cm. Sirina nogavice u predelu butine je oko 30 cm.

    Cena je 5500, mogu se probati u NS

    20221113_160017.jpg

    20221113_160105.jpg

  9. On 8/30/2022 at 5:33 AM, Jupiter said:

    Zamoliću bilo koga ko pročita ovu poruku, a zna lično nekoga kome su ukrali motor (ili se to njemu desilo), i policija ga našla i vratila, da se oglasi.

    Kod mene u selu našli auto vrednosti ispod 1000e za dan, baš preko kamere koja se nalazi u centru sela. Prepoznali su vozača.

    Na žalost auto je već bio u delovima.

  10. On 8/15/2022 at 10:22 AM, aleksuzuki 650sv said:

    Pozdrav kolege nedavno sam kupio keweeay speed 150 u korektnom stanju od prvog vlasnika ,da bi necim se zabavio preko leta ,stojao je dosta dugo ima 13000 na satu,karb ociscen filter ulje radim za koji dan ali me ubi zadnji kocioni cilinder dali iko zna gde mogu naci nov polovan nebitno.

    Cilindar je verovatno dobar, samo je jako teško da se lepo izluftira. Treba strpljenja i iskustva. Na svom kinezu nisam mogao da ga lepo napunim uljem i izluftiram dva dana. Na kraju mi to majistor završio.

  11. Imao sam slican problem, samo sto sam ja imao i sobracajnu.

    Kupio sam skuter koji se vidio na coveka iz Bg. Iako sam imao saobracajnu nisam mogao da pronadjem vlasnika da napravimo kupoprodajni ugovor. 

    Prodao sam skuter ispod svake cene, zato sto nisam mogao da ga registrujem po novom.  Kupca ponudim kafom i on na moje oci obavi par poziva i nadje vlasnika iz saobracajne. 

  12. Mislim da kompresovanje na 200 bara povecava jako cenu vodonika i da je to najveci problem trenutno. Videcemo kako ce se stvari razvijati, ali ocigledno je da se povecava broj stanica za punjenje vodonikom. Mislim da ih u Japanu trenutno ima oko 50-ak. Iako meni ta prica oko vodonika zvuci realno skroz, svaki dan se pojavi nesto novo, tako da sve je moguce.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja