Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha fzr 600

Članovi
  • Broj tema i poruka

    45
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Yamaha fzr 600

  1. Papirni filter se ne cisti i produvava , on se menja kad se zaprlja , koliko ja znam. Ciste se samo oni K&N , sa aktivnim ugljem i sl.

     

    da, ali moj nije bio prljav izgledao kao da sam ga juce postavio , nego cisto onako da ga malo produvam..1staa.gif

     

    Aha , ja sam mislio da je bio prljav i za zamenu , a da si ga ti samo produvao .

     

    :) kada je prljav mesto mu je u kontejneru..1moto3.gif

     

     

    Danas pre nego sto da poskidam svecice, provozao sam ga jos jednom kad ono vuce kao lud ne zastaje , gas prima super ..

    Valjda se uplasio sto sam hteo da ga rastavim pa je proradio..hahah1moto3.gif

     

     

     

  2. Javice se neko i ovde da ti pomogne ali ne zuri sa rasturanjem, postoji mogucnost da ti zbog nekog kabla ili svecice jedna svecica ne radi ispod 5000 pa kada proradi upali benzin koji se nakupi u grani, pa proveri prvo da li rade sve svecice. Mada takodje moze da bude i dihtum glave pa da 'kvasi' neku svecicu. Ja bi krenuo od provere svecica.

     

    ae pogledacu prvo svecice , da ih ocistim pa cu videti dalje sta je u pitanju, da krenemo bolje redom1hmm.gif

  3. Nemash tu shta, to se nakupi preko nochi tj kad ne vozish (zavisno od vremena) svi zhivimo sa tim ;)

    Ima da se kupi buttplug tj jedan gumeni chep koji se stavlja u otvor auspuha, al to je vishe za duzhi period tipa zima..

     

    onda moracu tako da ga vozim :) a i primetio sam da su ova dva zadnja nooca bas ladna, valjda je zbog toga..Ja sam prosle godine promenio ulje i sve je bilo ok nije dimio ne znam da li da sada promenim..

  4. Belichast dim je kondenz, voda. Plavi ulje (karike gumice ventila..) i crni je gorivo.

    Niko ti preko foruma ne mozhe rechi shta je tachno jer ne vidi. Ako dimi par minuta to belichasto dok se ugreje mashina pa prestane to je kondenz u granama..

     

    Onda mislim da je voda ,jer dimi dok se ne ugreje kako sam moogao da primetim..I sta sad da radim sa tom vodom, i zbog cega se to desilo?

  5. Zdravo svima! Sinoc sam primetio da pocinje da dimi na alspuhu, mislio sam da je zbog pada temperature ali ne..Ujutru sam upalio motor i o5 poceo da dimi sto vise dajem gas sve se vise dimi..ostavio sam ga da tako radi 10 min i ugasio i nakon pola sata sam otisao da se malo provozam , nije dimio na svu srecu ali primecujem da i slabo vuce , ono 5-6 obrtaja ne pokazuje mi snage kao ranije.Tako sam imao problem prosle godine i samo sam zamenio ulje i vise se to nije desilo, sve do sada..

    Dim je kako da ga definisem sive-bele boje ne znam ni ja bas koje je tacno boje (nisam daltonista) ali takvu boju ne mogu da registrujem nikako.:)

    Citao sam na pojedinim forumima gde se spominje karike, gumice na ventilima..Da li od navedenog nesto je tacno ili neko mozda imao slicniih problema, ae da sredimo to na brzinu pa da se provozamo jos koji dan dok je vreme lepo..:)

  6. Pa u Nisu imas jako dobro snabdevanu Yamaha prodavnicu

     

    Yamaha ovlašćeni diler - Barel d.o.o - Niš

     

     

    Vojvode Gojka 62

    018/512-792

    063402545 Mane

    A ako dodjes u Leskovac imamo majstora koji pravi sajle vrlo profesionalno

    E hvala na odgovoru, ma kupicu ako ima u ovoj prodavnici sutra cu zvati..hvala

  7. Nadji neku duzu, skrati je na odgovarajucu duzinu, provuci kroz luster klemu, stegni srafic dobro (mozes krajeve sajlice malo da iskrivis, napravis palmicu :) da se slucajno ne izvuce ili zalemis ako sajla primi kalaj) podmazi je pre vracanja na motor i :moto3:

     

    Pokusao sam sa luster klemom , vozio sam par dana i o5 se izvukla..Ne mogu naci neku sajlu slicnu..ali pokusacu o5 pa nek traje dok traje 1zvizduk.gif

    Hvala na pomoci

  8. mozeli mi neko reci dali na aprilia sr 50 ditech mozeli neki sportski auspuh...

     

    Baki mozda volis sportski alspuh ali to ti ne znaci nista mala kubikaza nece imati nikakvog efekta da ga postavis0namigivanje.gif

  9. Ako kazes da iz rezervoara izlazi hrdja...moze biti da je opet isti problem u pitanju. Da komadi opet smetaju corbi da prodje.

    Znaci prva stvar je da se resi rezervoar.

    Skidanje i ciscenje ocigledno nije dovoljno. To je star motor, koji je sigurno cesto i dugo stajao sa prilicno praznim rezervoarom, tako da je vremenom zardjao. To je boljka svih starijih sprava, pa i novijih kada se ne vodi racuna...ili kad se nema para za pun rezervoar. Postoje sada neke smole kojima moze da se produzi vek istog rezervoara i da se ova situacija bitno popravi.

     

    Da, isti je problem u slavini rezervoara o5 u slavini ima sitni komadici gvozdja, mislim da bi trebali da sredimo rezervoar kao sto si rekao,.\

    Znas gde te smole mogu se kupiti i njihov nacin koriscenja..

     

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja