Jump to content

Moto Zajednica

Vladimir KLE

Članovi
  • Broj tema i poruka

    88
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Vladimir KLE

  1. Znam da je dugo vremena prošlo, ali ako pamtiš, napiši mi kako si rešio ovaj "klik-klik" kvar(kako ti pišeš - kuckanje), pri paljenju. Imam isti :/

    Hvala drugar :)

     

    ajde neko da da neku preporuku.

     

    kleo mi je 2007 presao 14000km, i poceo je povremeno da zajebava kod paljenja

    stisnem start dugme i ne vergla ,samo se cuje kuckanje pozadi sa desne strane

    kad ga ubacim u brzinu i malo ga gurnem,pali kao mina

    izgleda da je anlaser

     

    sa arakisom sam kontrolisao akumulator je ok, lepo puni kad radi,

     

    jel imate nekog za preporuku da remontuje anlaser ili vec sta treba...savet, iskustvo..

     

     

     

  2. Pa ako sad prijavi,onda je i on saučesnik....Zasto uopste o tome sada pricati? Za mene su to samo troškovi puta, kao i hrana i smještaj,amortizacija,.. Na kraju, platio njemu, ili državi, po pitanju sume - isto mu dodje. Ovako bi se vukao (mozda) kod sudije za prekršaje,pa prevodioc, pa.... Ja to dobro znam, jer sam "stranac" u Srbiji i uvek sam za varijantu "da se dogovorim" sa saobraćajnom milicijom, ako je moguće? I manje nervoze, i manje potrošenog vremena. Malo li je??....

    Nego, daj ti nama Seve listing troškova, da porazmislimo da krenemo tvojim stopama ;)

  3. Seve, hvala ti sto si mi dozvolio da budem tvoji saputnik na ovom licnom, velikom i intimnom putovanju. Hvala i Violeti za podrsku i izvestavanje takodje.

    Zao mi je sto nisam na granici da ti stisnem ruku, zagrlim te i pozelim dobrodoslicu. Neka Bog blagoslovi tebe i porodicu tvoju.....

    Mozda te negdje u gradu prepoznam i kazem - " Dje si Seve-Majstore!" :)

    Aj sad na tortu i u topao kucni zagrljaj najdrazih......Pozdrav s mora ;)

    • Podržavam 1
  4. Ajd' sad ti sa devojkom iz Kijeva - šta sam propustio? Daj dopunu...

     

    Ima tome vremena,davno. Sad mi je ozbiljna veza, moskovljanka, tako da, ako te put dovede do Tverskaje(ulice), Patrijarsiskih prudah, Aleksandrovskog sada, Vorobljevih gora, VDNH, mozda te i licno docekam, a rusku podrsku vec sad ti obecavam, na poverenje i ovako na prvu loptu!

    • Podržavam 1
  5. Drugari, čini mi se da mi je lanac malo vise labav nego kako pise u servis manuelu. Lancanici su skoro menjani(pre cca2000km) kad i lanac. E sad, u manuelu pise da rastojanje izmedju donjeg-donjeg i donjeg-gornjeg polozaja lanca je u granicnim vrednostima medju 35 i 45mm. Meni je vece(provericu i napisati sutra tacno koliko je. Drugar i bivsi vlasnik mi kaze da se provera vrsi dok na motoru neko sedi? Dok mi u manuelu pise pod naslovom Drive Chain Slack Inspection(strana 2-25):

    "Note, Check the slack with the motorcycle setting on its side stand"

    Sto bih ja preveo - proverite otklon lanca dok vam motor stoji na bocnoj čopi.

     

    Daj te mi upustvo, ko je vec to radio na Kleu.

    Hvala vam unapred!1care.gif

  6. Vlado bice prilika jos Boze zdravlja pa nam se mozes pridruziti. To sto mi vozimo 200 cm nema nikakve veze. Putuju ljudi i sa 50 cm.

     

    Napisao si u jednom trenutku da vam je putna brzina 80-90km/h. Meni je, kad sam sam 70-80km/h u "mojoj zoni komfora".

    90km/h mi se cini da je malo "boli na duže" (vespu) i nisam onda mnogo u "prirodi". Koncentracija mi je onda prvenstveno na vožnju i put.

    Volim da vozim u grupi. Poseban je ugodjaj...1moto3.gif

  7. VAŽNO !

     

    Mislim da je vreme da počnemo planiranje Stanimirovog dočeka. Neki okviran plan je da on dodje kući za nekih 10-15 dana. Bilo bi lepo da ga dočekamo već na granici i vozimo sa njim do Beograda. U slučaju lošeg vremena, dočekali bi ga u Beogradu na nekoj prihvatljivoj lokaciji.

     

    Znate da je Stanimir nepredvidiv ponekad, tako da ne mogu tačno da kažem kada planira povratak ali znaćemo 3-4 dana unapred pa ko može bilo bi lepo.

     

    Zainteresovani ?

     

    Sa koje strane ulazi(š) u zemlju?

  8. Divan putopis! Bravo Igore za opise i docaravanje atmosfere :) Zao mi(ali samo malo) sto vas onomade ne vratise na zacelje kolone, pa da ste se zaleteli do Dubrovnika, pa mozda i do Crne nam Gore, pa i da kafu srknemo svi zajedno, recimo na Pržnu ;)

    Dace Bog, biće još prilika...Momci, svaka čast i na kilometraži i na prolaznim vremenima...

    Na fotki mi je Kle, ali imam ja i moju Italijanku(Igor će da potvrdi), člana familijice - T5 125 '85.

    p.s.

    Pitao sam se u jednom trenutku, da li bih vas usporavao? Ipak ste vi svi 200taši, sem komšije mi, Pljevljaka(mada je on malo budzio, koliko sam shvatio?)

  9. Jedinstvena avantura, kao si svi clanovi nase bande, ja uzivam u svakoj reci i slici!

    Da ti ne dajem savete, znas i sam, u "zoni svog komfora", krenuo si ka kuci, uzivaj u preostalom putu, a ja se nadam da cemo se organizovati da te, svi mi koji citamo sve ovo vreme, docekamo ovde!

    Svaka ti cast!

     

    Odličan predlog! Da ga dočekamo, ali ipak posle Violete. Nekako mi ne ide da ga izgrlimo pre žene, ili barem da bude na čelu kolone...???Seve, reći ti, a i Violeta, oglasi se.....

  10. Veceras sam na drumu upoznao Mikela(BMW R1100GS) i Lawrensa(KTM Adventure) i svratili na vecernju kafu u Pržno i naravno prenosio utiske i dozivljaje (sa ponosom) nasega Severiana i bas se lepo ispricasmo. Ovo je Mikelov sajt. Bacite oko. Ima sta da se vidi.Stvarno je pravi bajker,, a ja se raspricao, pa nisam stao - UMESTO ON! Tek sad, doma, kad dodjoh , a kako razmenismo na papircetu kontakte, otvorih mu sajt i imadoh sta videti! (a ja - frajer na baterije1zvizduk.gif, drz'o banku ko ovi po skupstinama)

    http://motoglobo.com/

  11. Neverovatan putpopis!!! Hvala ti na ovako divnom pisanju i fotografijama!! Svaki put kad bih nastavio sa citanjem, citav bi se najezio od uzbudjenja i radosti!

    Bicu iskren - od tvog pisanja o Iranu i ljudima, od novembra, ako Bog da, naci cu u gradu negde da upisem kurs iranskog jezika(ruski znam,engleski, italijanski).....

    Hvala ti jos jednom sto delis sve ovo sa nama :)

  12. Ivane, odlična je cirada!

    Ja ću ipak poći tvojim stopama. Cirada mi treba za letnje vreme, ali neka ga i zakači neki letnji pljusak i prašina u dvorištu.. Uživam da ga perem, a sa korozijom bi mi srce svislo 0tuzan.gif . Hvala ti na fotkama i trudu...Ako si ljetos do mora i Budve, javi se da se provozamo i kafu popijemo.

     

    Boro, uzmi je, ja odustajem....

  13. Ne odgovara. Sad gledam u servisnom manjuelu, KLE je dugacak 2215mm, a cerada je 2150mm (A dimenzija na deklaraciji Luisove cerade). Hvala ti svakako1zdravo.gif

     

    Pa dobro, nije cerada sanduk, savija se. Osim toga, dimenzija 2215mm je sa ravnim volanom, a tako svakako ne parkiraš nego iskrećeš volan da bi zaključao pa se i dužina nešto smanji, možda baš za tih spornih 65mm, proveriću sutra.

     

    Mislim da si u pravu, drug..0takoje.gif

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja