Jump to content

Moto Zajednica

bgboki

Članovi
  • Broj tema i poruka

    366
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: bgboki

  1. Zdravo svima, evo malo da iskazem svoje utiske o predmetnom motoru. 

    Naime, motor je kod mene od Aprila 2018., kupljen nov i do danas sam presao cca 32000km, vozeci ga po putevima, magistalama i stazama, u svim meteo uslovima, sem snega. Tu meteo pojavu sam probao sa prethodnim motorom.

    Pre XR sam vozio KTM 1190adv i to 5 godina, tako da nervoza na gasu i imanje dovoljno snage za sve situacije su mi odlicno poznate. 

    BMW S1000XR je , kao sto je vec receno ovde, pravi muski motor, koji voli da se odlucno, sa voljom i zeljom tera. Motor pruza toliko sigurnosti u voznji i moze da isteruje sve moguce zahteve.

    Voznja po putevima ili magistralam, ovde pre svega mislim na Jadransku, je takva da od tacke A do tacke B stizete za vreme koje niko nije mislio da cete dostici. Voznja je vise nego sigurna i zabavna, jer el.pomagala na motoru omogucavaju da sve ide tako i lako fluidno. 

    Sam agregat je ektremno snazan i u kombinaciji sa menjacem i shifterom, koji je neverovatno precizan , omogucava voznju iz snova. Takvo ispucavanje sa motorom zajedno sa ciklistikom, omogucuje voznju na stazi bez ikakvih problema ili rezerve u odnosu na R-ove.

    Kocnice , fabricki Brembo na prednjem i BMW na zdanjem tocku , vrse posao toliko dobro da retko koji motor ima takvo zaustavljanje, sto vam daje veliku dozu sigurnosti kad je najpotrebnije. Modovi voznje Rain, Road, Dynamic i Dynamic Pro, u kombinaciji sa Dyn Esom, daju siroku primenu motora , a samim tim omogucuju da se bilo kakve situacije ili pojave na putu unapred nivelisu i ucine voznju atraktivnom. Tempomat je extremno potreban na autoputevima i odlicno sto ga poseduje. 

    Motor je po nomenklaturi BMW u segmentu adventure, sto znaci da moze i da ide off road. Ako nekog to zanima. Ja nisam taj tip vozaca , pa nisam ni isprobavao niti mu stavljao takve pneumatike. Kad smo kod pneumatika, posle fabrike, sam presao na Dunlop Sportmaxx mk3 i samo te gume trosim, jer imaju odlican grip i ulivaju extremnu sigurnost.

    Sto se tice potrosnje goriva, s obzirom na samu snagu i odvrtanje gasa, ona se krece u rasponu od 6.2 do 8.5 lit/100 km. Ovde su navedeni podaci o voznji na regionalnom putu, u mirnijoj voznji i voznji na stazi.

    Sto se tice ergonomije, da napomenem da je kod mene voznja u solo opciji, bez kofera sa strane, samo mekana bmw torba kao top case i na putu jos jedna koja se veze na zadnjem sedistu.

    U poredjenju sa novim XR, koji sam vozio nakon sto je otkljucan i skinuta blokada, moram da istaknem da je novi ostavio jako los ili bolje receno razocaravajuci utisak. Nema vise ni priblizno one eksplozivnosti i ispucavanja, 4., 5. i 6. brzina su produzene pa je tim i mirniji.  Moze da se vozi, ali nije onako agilan. Kocnice su sad BMW i prednjei zadnje, ali su sasvim dobre, Zvuk sa fabrickim topom ne postoji, ali uopste. TFT monitor je OK , kao i LED farovi.

    Toliko od mene za sad. Ako neko zeli jos neke informacije ili utiske , pisite.

    Veliki pozdrav

     

     

    • Sviđa mi se 4
    • Hvala 2
  2. On 5/1/2020 at 8:57 AM, Pablo said:

    Testirano je sve na računarima i telefonima, provereno sve radi. Ali, ne mogu da tvrdim da nema problema. Zato,  pokušajte da obrišete kukije iz browser-a na telefonu. To je mogući uzrok problema koje imate.

     

    Molim da pokušate, pa javite ako i dalje ne uspevate, da bismo onda pojedinačno rešavali. 

     

     

    I pored saveta da se obrisu ''kolacici'' iz pretrazivaca, na zalost i dalje ne mogu da se ulogujem na trackday, ni preko kompa ni preko mob.telefona. 

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja