Jump to content

Moto Zajednica

vedza

Članovi
  • Broj tema i poruka

    36
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: vedza

  1. U afriku da sadimo papriku :D

     

    Kad ti je vec enduro crv proradio,pridruzi se off road ekipi na vikend voznje.Kod iva (DR.Mracni) mozes iznajmit freeride-a,a mozes i probat dr-ove,xt-ove,xr-ove,ttr-ove,tenere,ktm...i jos mnogo toga :D Probas sve,pa vidis kako ti sto lezi,a i prvo upoznas nase krajeve ;)

     

     

    P.S Ni prica po africi,mongoliji...ne fali  :D

    • Podržavam 2
  2. Pozdrav Tenerasi :zdravo:

    Danas sam za Super Teneru napravio Dakar verziju otvorenog auspuha, sa loncem na gore i meni se jako svidja kako mu stoji i dosta je bolji zvuk nego sa fabrickim. Malo mi je previse metalan zvuk na nizim obrtajima ali je u visim bas rezak. Ako nekog zanima da pravi tako nesto mogu okaciti slike da vidite kako bi stajalo :takoje:

    I jedno pitanje, ovih dana planiram da pravim prednje i zadnje crash barove pa ako imate neke skice ili slike izbliza raznih varijanti bilo bi dobro da podelite ovde sa novim clanom :zvizduk:

     

    Naravno,davaj slike :)

  3. Pozdrav

     

     

    Ajde reko da pitam mozda je neko imao slican problem.

     

    Kolega na ST ima problem, motor kao da trokira stuca i to samo uzbrdo.Cudno

     

    Nove su svijece i na starim je isto radio ,filteri zraka novi ,motor se lagano vozi i maximalno odrzava.

     

    Ako je neko imao nesto slicno nek se javne sa prijedlogom kako i sta rijesiti.

     

     

    LP

     

    Preliva gorivo...treba samo nastelovati plovke u karburatorima...

    Nek prsne WD-om kontakte od obrtomjera na instrument tabli,i ima da vrti ko nova :moto3:

    Pozdrav

  4. Ekipo,izabrali ste ekstra rutu,po meni najljepse predjele i puteve za off ucg...ali...preije juna mjeseca,(pa cak i jun moze bit problematican),nemate sto gore kretat.Ovo mislim na put oko hridskog jezera,jer se veci dio puta nalazi iznad 2000 mnm i nije na suncanoj strani.Cak i kad se otope smetovi,"putevima" rijeke teku.

    Put treba malo ozbiljnije shvatiti,ali zato ljepota koja vas ceka,je neiyreciva ;)

     

    NiceGolde,planira se ruta preko albanije za bogicevicu,ocekijemo te :moto3:

     

    A evo par slicica oko Hridskog

     

     

    P7104452.jpg

     

    P7104430.jpg

     

    DSC06145.jpg

     

    DSC06138.jpg

     

    DSC06143.jpg

     

     

    :zdravo: :zdravo: :zdravo:

    • Podržavam 4
  5. Tipujem na nepotpuno sagorevanje gde se nesagoreli benzin sliva u karter jer sam slican problem imao na svom Atlanticu.

     

     

    Mislim da je u toku voznje nemoguce da se benzin sliva kroz cilindar.

    Prije ce biti ta slavinica ili plovak u karb.

  6. pa ništa, od sada ću da zatvaram slavinicu i da promenim ulje. gledaću da kupim taj plinski ventil. ulje koje sam koristio je Bel-Ray Thumper Racing Synthetic 20-50. gde da turnem taj ventil? uglavnom, izgleda da je problem manji nego što sam mislio..hvala svima na pomoći, bokilić posebno..ratboy pozdrav takođe! :takoje:

     

     

    Struju za venti,najlakse ti je dovesti preko sirene,a i tu dolazi napon samo kad je dat kontakt na kljucu...

  7. Posto je rech o lancu,na koliko se menja i kako ustanoviti da ga treba menjati?Kupio skoro Pegasa ali predhodni vlasnik nije menjao,presla 21000.

     

     

    Pa zavisi kako je odrzavan.u prosjeku,25-30 k mogu preci.Pokusaj da nategnes lanac (rukom ga vuces),po sredini zadnjeg zubcanika.Ne bi smjelo da mozes nateci preko visine pola zubca,ukoliko prelazi zreo je za penziju :zdravo: .takodje,dolazi do neravnomjernog istezanja lanca pa ne mozes pravilno ga zateci,pravi buku,lupa dok saltas i sl.

  8. E da,zaboravih da napisem,lanac je bez osiguraca.predpostavljao sam da nije komplikovano,a ne ide mi se kod majstora,bolje da ostane za gorivo ;) Ima li nesto na sta moram obratiti paznju,da sto ne zahebem?

  9. E ugradih i ja ovo cudo i zasada kaplje :takoje: jos nisam probao u voznji,pa ne znam kako temperatura utice na vrijeme kapanja(sada je oko minut ipo),ali u sustini sada sve funkcionise,ventil,protok ventil,VAKUUM!!!e kako me namucio...naime,pri pustanju u rad,koristio sam SAE-90,koje je toliko gusto da mu ni vakum ne moze nista :zbunjen: sve sam provjerio,spojeve,crijeva..sve.skinem crijevo,stavim prst na vrh,ono ulje i dalje kaplje!promijenio sam ulje,ubacio SAE 20w-40,i sad sve funkcionise savrseno :care: je li ok ovo ulje sipati i je li smjesa resenje za SAE-90,posto vidim ljudi ga koriste???

  10. pogled na taj lanac(kad sam mijenjao dihtung glave) bio je...pomalo mracan,ne znam za ostale al na pegasu nisam skapirao kako se skida(jednodjelan je),sta god da se skine,nesto ga blokira.mislim da je brusilica nacin :rat3: .i meni je poceo zveckati,pa me interesuje,jel to koliko opasno(da ne preskoci,pa se mogu hebat)?

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja