Jump to content

Moto Zajednica

Rock_oN

Članovi
  • Broj tema i poruka

    67
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Rock_oN

  1. @Cane, nisi jedini koji je plakao pod kacigom :takoje:

     

    @Djordjino, mi se ne upoznasmo brate :) Nema veze, ima vremena, bice jos ovako lepih voznji, pa se mozda sretnemo negde :moto3:

     

    P.S.

    Ako se neko pronadje ovde nek vice, ja sam na 2:48 sec. Crni GPz 550, bela kaciga ... :zdravo:
  2. 20. godina, položio za bajk, čekam dozvolu, u novembru kupljena Jawa, na njoj prešao 1km, koliko je trajala test vožnja.

     

    Inače sam celog života zaljubljenik u sve što ima točkove, uglavnom automobile.

    Kod mene je slična situacija kao kod Alekre-a, s' tim što je auto bio moj i uvek sam se stiskao maksimalno da bude u nekom voznom stanju, 'ebiga, škola... Od džeparca sam ga i kupio :)

    Prošlog leta, ortak slavi rođendan, meni auto stoji kod kuće i skuplja prašinu, dolazim peške kad ono... Skoro svi su došli skuterčićima, motorićima. I tad mi nešto kvrcnu u glavi, rekoh sebi "uzećeš motor i vozićeš se, jeftinije je, imaš ekipu, šta ti više treba?" Vremenom sam i ja ušao u ovaj bajkerski svet, zavoleo takav način života, završio školu, odmah počeo da radim i veći deo plate odvajao za motor, polaganje i opremu. Počeo sam drugačije da razmišljam, cenim da sam napredovao u nekom smislu :)

     

    Volim automobile i dalje, ne mogu nikako da ih batalim ali sa motora ne silazim :)

     

    Prosto mi je drago sto si se zarazio kod mene na rodju :moto3:

     

    Poceo od Tomosa Bt50s, sad vozim Kawu GPz 550 uni-trak... Volim motoreee, osecam se toliko mocno i posebno kad je rec o njima! I dalje sam zagrejana glava, al mozak mi je koliko toliko hladan, i nadam se da ce biti sve okej narednih godina :) . Imam 18 god, polozeno za B, polozeni testovi za A, voznja sleduje... Nadam se da cu uzivati sa ekipom u voznji! Svima zelim puno srece na motoru, za*ebana je to stvar :) Zz :)

  3. @Milos_ca,

     

    Ne znam u kakvom si stanju sto se tice finansija, po tome kako si ga opisao, daces vise para za delove, delice, i zafrkancije, nego sto te je motor kostao. Ako imas uslova za rad kao i covek strasilo, vremena, ljubavi, samo napred... Al ja se jos ne bih zezao sa tim stvarima :zdravo: P.S. Ne zelim da te odgovorim, daleko od toga, ako vec imas neki motor svoj, uzmi pa njega rastavi i cackaj, igraj se i na kraju sastavi, vece je zadovoljstvo... :takoje: Al da sljaka :D:P

  4. jeste,al ti vozis suzukija sa 1200cm... taj moze da izdrzi svasta nesto,,i vise od toga...

     

    Tacno je da masine koje veci deo zivota provedu radeci u rezimu relativno niskih pritisaka, temperatura i broja obrtaja teoretski treba da traju duze. To ipak ne znaci da velika kubikaza garantuje dugovecnost ili da mala znaci kratak vek. Dobro pamtim MZ 250 koji su pregurali sest cifara, a na ovom kontinentu su Honda Cub mopedi poznati kao prakticno neunistivi. Sa druge strane, ne znam koliko se ljudi na ovom forumu seca katastrofe koja se zvala Honda 900 Bol D'or...

     

    Ova suzukijeva masina se pokazala neuobicajeno izdrzljiva, cak i za svoju klasu. Nisu je dzabe proizvodili trideset godina prakticno neizmenjenu.

    honda boldor...nevredjaj motor... on isto prelazi dosta,naravno trazi posenu negu ..ali ako vec hoces neki katrastrofalni motor...izaberi nekog kawasakija,,,

    a boldorku nediraj,,,,, svi primerci u srbiji su preko 6 cifri,i rade jos uvek...i boldor je legenda...

     

    On da ne vredja Hodnu, a ti mozes Kawu :) Extra...

    • Podržavam 2
  5. hahahaha jeste da volim svoj motor ali da ga mazem kremom hahaha . . . 1lol.gif I gledam neke snimke na youtube-u npr:

    . . . Vidim da ima da se sipa neki aditiv za gorivo u rezervoar kao neki stabilizator, ne znam koliko je bitno... 0stabre.gif I video sam da je ipak potrebno da se pali motor s vremena na vreme da promesa ulje cisto, jer imaju neki odpaci neka sranja od starog ulja koja mogu da se zalepe u motoru... U svakom slucaju kupicu od Motula ono sredstvo za ciscenje motora i svakog pocetka sezone procistiti motor pre promene ulja, mislim da je korisno...

     

    Lanac sam detaljno ocistio i podmazao, akumulator skinuo napunio vodom malo, motor ceo oprao sa Karcher-om i ispolirao sa Turtle Wax-om... Ostalo je napuniti rezervoar i video sam da treba isprazniti karburator... Sad zbog cega nisam pamet.. 1lud.gif U svakom slucaju obezbedio sam mu lep zimski san 1oda.gif

     

    Pa ja da imam ovaj alat sto on ima, i uslove u kojima je "spremao" motor za zimu, bolje bih odradio posao od njega :D On ga je vise spremio za prodaju koliko vidim ja, i to na prodaju pred pocetak sezone :D hahaha :P Ne znam, al 98% ubacujem motor u sobu, al to tamo posle deda-mraz akcije, posto u supici gde sad stoji, je hladno kao i napolju, i moze da se desi da padne nesto na njega :/ sto ne bih voleo ... Mada, moj mali bt-ac, je stajao 2 zime tako, do duse, palio sam ga, ali nista nisam cackao, pa sta mu fali, dodje sezona, nadrukas gorivo u karb, nagazis kurblu, pali i teraj :D

    • Podržavam 1
  6. 1. FJCharlie + 1

    2. Bandolero + Bandolera

    3. NOTORIOUS +1

    4. Arakis i Goca

    5. SashaP

    6. tomerc

    7. Đunta ˛& Đuntinica

    8. Daki + Natasa

    9. ladacbrpc25

    10. Dejan intruder i Nadja

    11. Nadalina

    12. brm-brm

    13. Severian

    14. spettacollo

    15. Almighty+1

    16. VladaSD

    17. NenadG

    18. Kiro

    19. Popsy

    20. Kanjo+1

    21. Charuga

    22. dr.Bane i Talija

    23. BusMan

    24. Ljadza

    25. Student

    26. Skittles

    27. Nix

    28. MilosSani

    29. OpFor

    30. Vlada#4

    31. Sinclair

    32. Kocha Matori + Kocha Mladja

    33. Kocha Mlađi

    34. Rock_oN + 1... Samo me malo plasi to sto necu imati reg motor... Policija, ovo ono... <_<

    • Podržavam 2
  7. Vrate, nije mi problem da vodim racuna o motoru, to mi je nesto najdraze na svetu... Radim uglavnom da bi se sredio sto se tice, motora, opreme, znaci svega sto se tice motora, pa posle bi bilo voznje samo, i odvajanje kinte za auto... Inace, ne bih sipao nista, al cuo sam da bi trebalo da se sipaju, tj dodaju neki adetivi u gorivo, "ipak su to stare masine, ja im uvek sipam adetive, pravljene su za gorivo sa olovom, sad ga nema, pa dodajem adetiv" (citiram prodavca. Po meni je to veliki znak pitanja, pa ne znam, ako motoru moze da bude samo bolje, odvojio bi mozda i malo kinte da ga obradujem nekad... :zdravo:

  8. Samo me zanima jos nesto, ako pocnem da sipam gorivo sa 98 oktana, dal moze da steti motoru, i dal neko koristi one dodatke u gorivo... Stade mi mozak, ne mogu da se setim kako se zovuuuu ti dodaci... Tj taj dodatak... :stabre: ... -.- Nadam se da cete da me razumete... :gaa:

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja