Jump to content

Moto Zajednica

Stexman

Članovi
  • Broj tema i poruka

    30
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad - okolina
  • Motocikl
    GSXR-750

Stexman's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Ja koliko znam nemaju svi motori LED u satu, neki imaju i sijalice Izgleda da ne mislimo na istu stvar. Ja sam pogresno protumacio da on zeli da dimuje ceo sat(kilometar, obrtomer). Ako je mislio samo na displej od pokazivaca, opet mislim da nije potreban mikrokontroler.
  2. Moze to da se izvede samo mora da se pored senzora modifikuje i obrtomer. Imas genijalan primer u drugoj temi sto je radio momak pod nadimkom "nesic1"!
  3. Potrebna je jos neka elektronika osim potenciometra. Najbolje je zameniti sijalice le diodama i onda ugraditi elektroniku koja ce da regulise nivo osvetljenja.
  4. Pazi, ja sam zalio displej vrucim lepkom ali ne mogu da garantujem da je vodootporan! Obicno ga svi ugradjuju u sat ili na mesto stare indikacije. Mislim da moze za tdm900 uz modifikaciju postojeceg senzora. @scorpija Moras se raspitati kakav ti je senzor ako je isti kao na slikama sa pocetka teme onda moze ali ako se modifikuje kao po uputstvu takodje sa pocetka teme.
  5. Hvala za preporuku! Sta znaci to "radilo"? Valjda radi jos uvek Ovo je malo drugacija verzija jer je manja ali jednako pouzdana i stabilna. I spakovana u kutijicu od kinder jajeta. Displej je namerno ostavljen samo na kablu da moze da se lakse ubaci u sat ili na neko tesno mesto!
  6. Imam uradjena dva pokazivaca brzine pa ako ima zainteresovanih neka se jave preko poruke! Pokazivac se ugradjuje na postojeci senzor koji je potrebno modifikovati kao sto se u ranijim postovima govorilo. Jedan je sa crvenim displejom a drugi sa zelenim. 1000 din + troskovi transporta pouzecem.
  7. Evo radim punjac, pa sam naisao na jedan otpornik koji se nalazi na plocici displeja a nema ga na shemi? U pitanju je 100 R, vezan za nozicu 11 od 4538N i ide na anodu na displeju? Jel on potreban ili ne? U pitanju je plocica od fibre ona druga verzija!
  8. Uspeo sam!!! Problem je bio u podesavanju IC-Prog-a. Na sajtu su dali pogresne podatke o podesavanju i to mi je pravilo problem. Kad sam podesio kako treba sve je proslo super. Jos malo pa sklapam uredjaj!
  9. Ma dao odneo bih mu ja al nemam kako. Motorizovano sam nesposoban . Nemam ni auta ni motora A i voleo bih da sam to uradim jer drugacije necu nauciti, a bas me zanimaju ti PICovi. Sredio sam programator sa dodatkom baterija ali izgleda da sam zeznuo PIC. Stalno dobijam Failed to verified at "0000" ili tako nekako.
  10. Probao sam da ga programiram i dobio sam poruku "No osccal value found, do you want to use the value from the file instead? (0X3FFF)" E sad ja sam kliknuo na yes i krenuo je da programira ali nije uspelo. E sad vidim da mozda nisam trebao da stisnem to yes posle one poruke!? Da nisam spalio PIC?
  11. Jeste po toj semi sam radio programator. Probacu pa cu videti sta ce biti. Ne isplati mi se da sad pravim drugi. Planiram kasnije da pravim pickit2 clone tako da... Ako je problem samo tih 13 volti resicemo. Mada mi nije jasno kako bi ga programirao neki usb programator, jer tek tamo nema 13 volti.
  12. Trebala bi mi pomoc oko programiranja PIC-a za ovaj punjac. Nisam imao dodira sa programatorima nikad pa mi treba mala pomoc. Posto ne znam nikog ko ima programator za programiranje ovog PIC-a resio sam da napravim jedan. Uradio sam neki MKV programator, koji je ogranicen na 8-pinske i 18-pinske PIC-ove ali podrzava ovaj 12F675 pa mi bolji i ne treba. Medjutim kad sam ga zavrsio i hteo da probam ukapirao sam da na kompu nemam RS232 konektor Ok, osposobljavam stari komp i na njemu cu ga programirati ali podesavanje programa mi je potpuno strano. Program za ovaj MKV programator se zove IC-Prog. Evo slike kako izgleda pokrenut sa ucitanim HEX-om. Da li treba nesto posebno da se podesi za przenje? Nije mi problem sto cu spaliti PIC ako nesto zeznem vec sto sam jedva pronasao taj PIC i to poslednjeg u radnji sam uzeo. Tako da .... Pomagajte
  13. Daj neke fotke ako imas sa cim da slikas? Ako moze i snimak jos bolje
  14. Ne znam gde se nalazi, ali evo kako izgleda. Slika je sa ebay-a a kaze da je za GS500E 93 godiste. Verovatno se nalazi iznad poluge menjaca a unutar leve dekle!? Neka me neko ispravi ako gresim, ni sam nisam siguran!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja