Jump to content

Moto Zajednica

corvin

Članovi
  • Broj tema i poruka

    33
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu corvin

  • Rođendan 05.02.1979.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Itebej
  • Interests
    Airbrush
  • Motocikl
    Honda VT 500C

corvin's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. A to je Joe-ov motor. Agregat je od Tomo Vinkovića. Toliko znam,motor je prava aždaja.
  2. corvin

    Moj motor

  3. Ako se čuje relej paljenja da škljoca,ili je loš kontakt na akumulatoru,prazan akumulator,ne puni dovoljno. Stavi akumulator da se napuni,proveri kontakte,probaj ga startovati. Ako upali izmeri napon na akumulatoru dok radi. trebalo bi da je od 13.8 Vdo 14.9V. Ako je ispod toga problem sa punjenjem (stator,regler,loš spoj na relaciji regler-stator)
  4. Evo i slike generatora. Možda su smešne slike,zbog ovih dasaka za kuhinju,ali to meni ne smeta,važno mi je da je funkcionalno,štaviše sam oblik je omogućio lakše pričvršćavanje za ram. Primarni bubbler je imao jednu naprslinu koju sam kasnije primetio(zamenjeno novom posudom) evo PWM sa hladnjakom(naglašavam sa hladnjakom,jer kod prvog priključivanja,zaboravih da stavim hladnjak na IRF pa je riknuo) Sekundarni bubbler Možda ovako izgleda ružno ali preko toga idu bisage pa se vidi samo donji deo generatora. Meni je ok,kome se ne sviđa nek ne gleda.
  5. Tražili ste shemu PWM a. Ovo je moj prijatelj nešto prepravljao,ubacio dva potenciometra,toliko se ne razumem u električne sheme. Proelektronic tu sam uzeo potrebne delove.
  6. Ja završih moju skalameriju. Sve postavljeno,priključeno....pa još i radi. Elem slike još nemogu postaviti. Ovako motor je Honda VT500C,od 1mm prohromskog lima sam napravio 100X100 generator sa 10 ćelija. Gornja rupa 10mm srednje6mm cik cak donja rupa 6 mm cik cak,uvodnice od pvc(od glavnog kočionog cilindra Z-101) 2kom. Koncentracija elektrolita 10procenata. Pwm koji je sklopio moj prijatelj(shema sa neta pa je on još nešto menjao,mogućnost menjanja amperaže i frekvencije) Glavni bubbler je od posude glavnog kočionog cilindra Z101.Jedino sam dodao uvodnicu na čep,koji odvodi HHO u drugi bubbler koji je od posude kočionog cilindra za neki motor,dodata uvodnica na čep. Uključenje automatsko sa automata lampice za pritisak ulja(moraću nešto drugo da smislim jer mi ovako žmirka svetlo pritiska ulja i kad radi motor),preko releja. Testirao sam ga samo jednom,išli sa prijateljem Fisher om do Pančeva da kupi Klementinu(KLE).Dosad izmerena potrošnja BEZ generatora za tu vrstu vožnje(umereno,do 110km/h)je od 4,3- 4,8l/100km. kada smo se vraćali iz Pančeva u Zrenjaninu sam napunio rezervoar i izračunao prosek oko3,9 l/100km +u povratku smo bili malo teži na gasu,čisto da vidi šta može Klemenitna... A da amperaža je 2.5 A na oko 1KHz. Švrćkam se po okolini ali nije pogodno za tačno merenje potrošnje. Videću još da odem na neku turu (otvoren put pa da potvrdim ove rezultate) Eto neću više da gnjavim
  7. Ako se dobro sećam,ta dva plastična zupčanika pokreću pumpu za ulje i pumpu za vodu. Popravka ne gine.
  8. Nažalost koliko vidim ova tema je otišla u off. Niko ne postavlja svoja iskustva i saznanja nego se nadmudruju ko pravi bolji generator. Uglavnom ko prati ovu temu,pokušava da "napravi" svoj generator a ne da kupi. I ja sam u fazi sklapanja ali ovi poslednji postovi su me malko zbunili. Nisam hemičar ali dosad je rečeno da je NaOH najbolji za elektrolit,a sad se pojavljuje KOH. Šta je bolje??? U svakom slučaju pratim temu pa da vidim šta će biti......
  9. Da se i ja priključim. Pripremam delove,u međuvremenu sam tražio sigurnosni ventil,našao sam one za akvarijum,ali teško se otvaraju(potreban je pritisak u crevu da se aktivira tj.otvori)to sam odbacio kao mogućnost pa sam naišao na ovo:jednosmerni ventil Nije suviše komplikovano . nedostaje mi nekoliko stvarčica i malko vremena da sve to sklopim i oprobam. gde se mogu kupiti uvodnici i od kog materijala su najbolji? Plastika ili mesing?
  10. POzdrav Imam ja dva komada od AF 1 125 Evo link : http://www.kupindo.com/Do-250ccm/9709874_Aprilia-AF-1-125-usisnik
  11. Pozdrav Probaj na cmsnl.com. sajt na kome se prodaju delovi.Imaju moto kataloge sa slikama i sklopovima sa fabričkim šiframa.Jako je koristan sajt a i delovi jeftini.Jedino je poštarina i carina problem. Nadam se da sam pomogao.
  12. corvin

    Gume za kros

    Imam jednu prednju gumu samo offroad sa kramponima Bridgestone 80/100-21 nova nije koriscena
  13. Baždar , Miletićva preko puta Noleta
  14. Kod mene Exide odradjuje posao.Motor je u mom vlasnistvu 2.5 godine i vec je bio koriscen.Zimi se skida i dopunjuje leti se proverava redovno nivio elektrolita i klemne i to je sve.Ja zadovoljan..... motor pali... ;D
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja