Jump to content

Moto Zajednica

Cgorac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Motocikl
    Aprilia Scarabeo 250 ie

Cgorac's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Hvala @boky327 za dodatu nepoznatu u jednacini Salim se - iskreno ne bih se sjetio, hvala puno za upozorenje! Nisam se onda usudio da eksperimentisem sa strujom - znam da sam vratio plasticni poklopac, i cini mi se da sam zapamtio da je i inace sa svake strane plastika u tom lezistu akumulatora, ali ajde ti sad reskiraj... Tako da je preostao plan D, prema staroj sugestiji na temi koju je dao @Zeljkamp. Pa: skinuo stop-svijetlo, i zaista ima poveca rupa pozadi kroz koju idu kablovi, ali se vidi i sajla na gornjoj strani rupe, lagano se pridje onom uzom i duzom varijantom kombinirki da se cimne, i sjediste se otvori Puno hvala svima koji su se sada i ranije potrudili da napisu sugestiju! Pitanje za @Satelis: Ovaj akumulator koji stoji kod mene u skuteru je FTX9-BS. Ti si pak na prethodnoj strani napisao da na njega ide YTX12-BS, i zaista ovaj moj je manji i djeluje da ostavlja lufta. Nadam se da preguram do kraja sezone sa njim, a za sledecu stavljam novi, je li definitivno mislis da na njega ide YTX12-BS po fabrickoj specifikaciji (nisam nasao podatak u manual-ima)? I jos: ima li neka varijanta da se privremeno iskljuci alarm? Kod mene npr. u zgradi je skuter u haustoru, iza zakljucane ogromne kapije, i vezan lancem za kuku u zidu, nema potrebe da vuce alarm struju kad je tu, ali bih volio da mogu da ga ukljucim kad ga ostavljam po gradu...
  2. Zdravo ljudi, imam isti problem kao @slekic69 svojevremeno: Izvadio akumulator da ga napunim, i mahinalno zatvorio sjediste. Tek kad sam se popeo u stan skapirao sam sta sam uradio, ali nisam brigao jer sam mislio da cu da ga otvorim na prekidac. Kad tamo - cvrc, prekidac landara, nema sajle, valjda pukla, nisam ni provjerio kad sam kupovao motor, niti sam od kupovine probao da ga otvorim na taj nacin. Cackao sam oko sjedista sa strane, tu ima na mjestima i skoro santimetar lufta, ali ja ne mogu unutra nista da napipam. Posto u prednjem pretincu ima i uticnica, valjda za punjac (pise "180W" na poklopcu), sledeca ideja je da se akumulator spoji na taj punjac, ali nisam siguran: cime to spojiti uopste (obicnom zicom? koje debljine?), i kako - ide li "+" akumulatora na dno uticnice, a "-" na zid, ili kako? Za krajnju nuzdu, ako ni ovo ne prodje - ako neko ima preporuku za bravara koji bi znao da otvori sjediste a da ne razvali bravu, molim da posalje.
  3. Hvala @Blaza, i @sale-kum: ekran podešen, rezervoar zaključan kako treba, uspio i volan da zaključavam Samo da malko dodatno preciziram oko podešavanja vremena: Prvi duži pritisak aktivira podešavanje sati, onda se kraćim pritiscima ide ukrug kroz sate, a ako se umjesto toga opet duže pritisne taster, onda se aktivira podešavanje minuta, gdje se opet kraćim pritiscima ide ukrug.
  4. Zdravo drugari, Novopečeni sam vlasnik ovog skutera (2007 god.), to mi je ujedno i prvi skuter tako da nemam nikakvog iskustva, pa imam par pitanja... Ustvari moje osnovno pitanje je da li neko ima možda pointer na manual za ovaj skuter (našao sam neke manual-e za Scarabeo 250 po netu, ali ne za ovaj konkretan model)? Dakle, moja pitanja su sledeća, bez nekog reda: 1. U vožnji po gradu mu se baš često pali hladnjak. Temperatura na instrument tabli je međutim cijelo vrijeme ok, tako da pretpostavljam da je to normalno? Takođe kad ga ostavim preko noći, ponekad bude ujutro malo vlage ispod njega, pretpostavljam da je to od hladnjaka? 2. Kako se podešava vrijeme na instrument tabli, i kako se ista prebacuje sa milja na km? 3. Poklopac od rezervoara za gorivo odjednom neće da se zatvori, ima li nešto što treba da se uradi da bi se zatvorio (npr. da se nešto uradi sa ključem itsl.)? Dosad sam ga zatvarao samo tako što gurnem malo jače plastiku, sad odjednom neće. (Zbog ovakvih stvari mi treba manual, dosta toga je baš neintuitivno. Npr. ovako mi se u vožnji otvarao pretinac na upravljaču, ja ga samo nabijao nazad dok mi poznanik nije pokazao da treba valjda ključ da se okrene ulijevo da bi se zatvorio kako treba. A za zaključavanje kufera sam morao da gledam tutorijal na YouTube-u ) 4. Kako se zaključava upravljač? Probao sam klasično sa okretanjem ključa ulijevo, pa upravljača ulijevo, ali neće da se zaključa. 5. Gdje je kurbla na ovom skuteru? 6. Za ovo je još rano, ali - šta je na kraju savjet u vezi akumulatora preko zime? Moj skuter ima alarm, koji se automatski uključuje nakon 10-15 sekundi. Hvala unaprijed za svaku sugestiju. PS. Da iskoristim priliku za jedno veliko hvala Satelis-u na pomoći oko problema koga sam imao sa upravljačem.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja