Jump to content

Moto Zajednica

Honda_Ipone

Članovi
  • Broj tema i poruka

    25
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Al
  • Motocikl
    NSR 125R 91

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Honda_Ipone's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Da javim, cisto ako neko bude imao istih problema kao i ja. Motor trenutno na niskim obrtajima ide onako ne primecuje se neka razlika ali u visokim obrtajima kida bas je velika razlika kao da je drugi motor. E sada, Sto se usisne gume tice ona je porucena i zahvalan sam na linku kao i svima koji su ostavili poruku u temi. Sto se tice dizne i ona je porucena zamenska. Svecica je vracena stara sa podesenim zazorom dok ne stigne nova posle vikenda. Stara usisna guma je premazana u vise slojeva silikonom do 300c a dizna je trenutno stavljena nesto veca. Motor sam vozio 20tak minuta gasio palio,polako brzo i za sada se nije desilo da je izgubio snagu kao sto mi se to ranije desavalo. Za par dana cu ostaviti komentar ali za sada je to to. Rezime: Ociscen dovod goriva ( rezervar,creva nova,filteri,karb) Usisna guma Svecica Rc valve podesen
  2. Uz pomoc manuela sam nasao da dizna koja je odvaljena i zavijena jedva krug ipo, prema manuelu nosi naziv "slow jet", na samom vrhu pise 40 da li to znaci da je dizna 0.40mm?, Jer najmanju koju sam uspeo da nadjem na internetu ( u Srbiji ) je 0.51mm za dellorto. Da li neko mozda ima podatke o svim diznama u karb dellorto PHBH28FS, kada je vec rastureno da se vidi da nisu menjane na namanje..
  3. Meni je crevo do filtera dobro, lose mi je izmedju agregata i karburatora. Karburator je rastavljen i za sada ociscen medjutim jedna od dizni blizu plovka je odvaljena a navoj je ostao unutra na internetu sam pronasao info da se radi o dizni 40 tako da i nju moram da nabavim. Jos nesto sto me buni na karb postoje 4 slobodna ulaza odnosno prelivno, za ulje koje je zatvoreno i jos 2 jedan sa leve strane karb a drugi sa desne, plasticni ulazi. Pitacu i tamo sta i kako moze jer u srb jos uvek nisam nasao a tragam vec par dana. Iskreno vise mi nije bitno samo da ga resim jer se motor na ova nacin samo muci a i ja pored njega. Da sam hteo voznju kao sa apn kupio bih tomosa. Videcu da nekako to privremeno resim dok ne pronadjem zamensku dace bog novu.
  4. Ne planiram da sastavljam dok sve ne nadjem. Usisna svakako mora nova ili polovna posto nigde novu ne mogu da nadjem na internetu ni u par prodamnica u kojima sam zvao. Unutrasnjost rezervara je sada ok, nije se oljustio niti pordjao predpostavljam da je sipano neprocedjeno gorivo. Ako neko mozda zna gde mogu pronaci usisnu gumu neka mi javi ovde ili na pp.
  5. Dovod goriva zavrsen, karb u loncetu imao malo mulja isprano, svecica sutra ili u utorak stize NGK BR10ES W31ESR-U zazor ide na 0.7 do 0.8 kao sto i pise u manuelu. Jedino usisnu gumu ne mogu nigde da nadjem , takodje i filter vazduha postavicu oglas i ovde na forumu mozda se neko javi. Kada sve sastavim javljam rezultate. Jedino mi je zao sto nisam snimio voznju pre i posle. Za sada hvala svima na pomoci.
  6. Hvala svaka poruka mi znaci i od pomoci je. Kada sam skinuo filter vazduha na ulazu gde ulazi crevo je postojao trag smese kao i u crevu filtera vazduha. Dok sam vadio karb primetio sam da je usisna guma sva ispucala. Sito iznad slavine za gorivo je bilo svo zaprljano.
  7. To je prvo sto sam i ja primetio s obzirom da u manuelu pise zazor od 0.7 do 0.8 sa novom svecicom ce biti i takav zazor. Da li je boja svecice ok?
  8. Svecica koja je bila na motoru je model NGK R BR9ES, sada sam porucio NGK BR10ES jer prema podacima sa interneta pospesuje sagorevanje.
  9. Motor svakako mora kod majstora, medjutim pokusavam na ovaj nacin da ustanovim kvar jer ne zelim da me neko zavlaci, posto sam vec imao neprijatna iskustva sa majstorima iz moje okoline. E sada, Posto se vec rastura pola motora da bi se doslo do karburatora planirao sam da promenim sajlu gasa ( dobra je ali kada se vec dolazi do nje ), da promenim usisnu gumu, da zamenim ulje u menjacu, da promenim svecicu... Od svega navedenog u prodamnici u kojoj sam prvobitno porucio delove su mi danas javili da preko dobavljaca mogu jedino svecicu da dobiju model: NGK BR10ES, Da li neko zna gde bih mogao da nadjem i usisnu gumu i sajlu gasa i ostale zamenske delove za hondu nsr 125r?, ako je moguce negde pronaci nove delove posto ja nisam uspeo naci u domacim radnjama na internetu.
  10. Nisam do sada imao problema sa strujom, motor dopunjava bateriju, svetla su jaka i bela. Sto se cdi tice, ni sa njim nije bilo problema, startuje kako vruc tako hladan sto bi se reklo na kokavac Koristim ovo ulje za smesu (slika), na motoru je otkacen mesac tako da sam pravim mesavinu. Da li je potrebno izvaditi karb da bi se pojacao dotok goriva ili je moguce povecati na srafic kao i ler gas. Ukoliko je manjak smese u pitanju to bi objasnilo i puckanje zbog viska vazduha. A i moguce je da motor kada odstoji dopuni karb i ide kako treba, kasnije opadne nivo goriva i onda je i manja snaga dok ponovo napuni, da li ovo ima logike ili cu vas samo dobro nasmejati?
  11. @Petre, Slazem se da je takav osecaj, da motor bukvalno poleti. Ponovo sam pregledao rc ventil i stoji u polozaju u kojem pise i u uputstvu za nsr 125r - Ostavicu sliku i video, jedino da mu se nesto u toku voznje dogodi ali ovako u mestu deluje da je ok. Motor u oba slucajeva i sa 1/2 snage i sa punom snagom prima obrtaje do blokade u neutral i u nizim brzinama, jedina je razlika sto kada motor koristi punu snagu, onda je na neki nacin pun zivota to bih najblize poredio sa motornom testerom kako se pipne gas tako poleti u obrtaje, dok kada koristi 1/2 snage je sve to nesto mlitavo i prelazak iz niske u visoke obrtaje se oseti ali je to sve jedva primetno. Juce, umalo nisam pao sa motora kada mu je od jednom dosla snaga na visokim obrtajima izmedju 1-2 brzine ( kada motor ima punu snagu, onda izbegavam visoke obrtaje izmedju 1 i 2, ali kada je sa 1/2 ubrzava kao skuter nista spec ), zadnji tocak je u trenutku proklizao ( Srecom, sve je proslo ok, motor se stabilizovao nakon popustanje gasa ). Sto je nezamislivo kada koristi 1/2 snage, sto je najgore ne postoje nikakve naznake kada ce ostati bez snage ili kada ce se ponovo pojaviti. e sada ne gubi snagu u smislu da se motor gasi, on i dalje vuce samo je to sve jako mlitavo ( kao da je 50cc ), smatram da bi ga na kratke staze neki motor (50cc - 80cc) sa manuelnim menjacem pojeo. Jos nesto, motor prvih par minuta voznje uglavnom uvek ide sa punom snagom i onda izgubi snagu i nakon 15-20 minuta voznje ( nekada duze nekada krace ) opet pocne da se javlja, nekada se desi da nakon sto ponovo povrati snagu je ponovo izgubi ( nakon nekog vremena ) a nekada ne, mislim da to ima veze sa voznjom, jer kada sam agresivniji na gasu onda se desi da brze izgubi snagu i onda ponovo treba da prodje neko vreme dok je povrati ( vreme voznje ). https://streamable.com/vpbwca
  12. Nakon voznje od 40km, na izduvu ( zadnjem delu ( top )) se pojavila smesa. Ja trenutno najvise sumnjam da je problem u dotoku smese jer u trenutku kada motor koristi svu svoju snagu onda se ne cuje puckanje iz auspuha, dok kada koristi 1/2 snage se cuje, to puckanje povezujem sa smesom koja nije sagorena, vec je izbacena u izduv gde se kasnije pali ( ako je to moguce i otud puckanje ). Motor ne gubi ulje iz menjaca i bukvalno kako je sipano tako stoji a nije ni promenilo boju, sa njim sam presao izmedju 1.000 do 2.000 km, mislim da bi na toj kilometrazi pokazao da gubi ulje ( sagoreva ). Videcu sta ce se konkretno desiti nakon ciscenja karburatora i kada se zameni usisna guma i usisna lamela. Citao sam malo o RC ventilu i prema pisanjima clanova sam shvatio da je moguce da rc ventil zaglavljuje ili da ne radi uopste. E sada, ja mislim da kod mene rc ventil nije problem iz razloga jer se oseti prelaz iz niske u visoke obrtaje i motor delimicno promeni zvuk, isto tako kada je menjac na N, do blokade moze da se isturira bez seckanja ili zastoja.
  13. Majstor je oba bukvalno zapalio, veliki lonac je bljuvao vatru par minuta od nesagorene smese koja se talozila. E sada, napomenuo mi je da bi trebak da se posavetujem sa vama o tome da se motoru malo zavrne dotok goriva, jer izbacuje u auspuh, sto se tice gubitka snage desilo se ponovo ali znatno krace i motor sada bolje ide i ne curi vise na izduvu, danas cu da narucim gumu na usisu za karb i lamelice kao i nov filter pa kada je vec bal neka je uz muziku
  14. Zakrpio se izduv, sutra montiram, testiram i javljam.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja