Jump to content

Moto Zajednica

Nekula777

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Nekula777

  • Rođendan 09.09.1975.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Tivat,Crna Gora
  • Motocikl
    Vt 500c

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Nekula777's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Dovoljno je da mi date ohrabrenje da se ovo moze rijesiti sa pravim majstorom,da nastavim dalje. Zbunio me ovaj moj slucaj, bio sam ubijedjen da nema toga sta se u danasnje vrijeme ne moze napraviti.
  2. Majstor je rekao da je sipao redje ulje,gusce ulje... Dosta dimi,nije za voznju po gradu. Kod mene je tek par dana,napravim poneki krug "oko kuce".
  3. Kad skinem filter vazduha,on je uredan,a na auspuhu i dalje dimi,u radu motora nema promjena. Odmah po kupovini motor nije palio. Ocistio sam karburatore,jedva upalio. Tada nije dimio odmah po startovanju,vec poslije 5-10 minuta,kako se polako grije-tako pojacava dim. Predao majstoru jer sam pretpostavio da slijedi otvaranje masine. Majstor je,mislim mjerio kompresiju,losa,navodno zbog dihtunga. Nisam siguran sta je radio sa drugim glavama,da li ih je provjeravao,jer mu je mog motora tada vec bilo preko glave. U jednom momentu je(pomalo nesigurno)rekao da zadnja glava nije dobra(tada je zadnji cilindar dimio). Medjutim,ja sam kupio obje glave,ali,opet isto.
  4. Imam originalnu knjigu za servisiranje i odrzavanje motocikla. Svakako ce se agregat opet otvarati,pa cemo provjeriti sve ispocetka(majstor koji je radio motor je prilicno udaljen od mene,tako da nisam bio mnogo ukljucen u probleme i njihovo resavanje). Po vasim odgovorima(i mom vrlo skromnom poznavanju motora) bih rekao da ulje moze uci u cilindar preko glave-ventila,ili preko klipa-karika-loseg cilindra. Nadao sam se da postoji i neki treci-skriveni i malo poznati put,pa da se problem caskom rijesi. Da li da razmisljam o drugom agregatu,ili da nastavim ispocetka sa ovim..?
  5. Trenutno trazim drugog majstora koji bi pristao da zasuce rukave. Majstor koji je radio motor se dugo godina bavi popravkama motocikala,istina-to mu je dopunsko zanimanje. Cilindri i klipovi su noseni kod strugara na provjeru ovalnosti,tu je sve u redu(valjda). Povremeno upalim motor,dim je i plav i bijel,receno mi je da trosi ulje. Skidao sam filter vazduha,nema dima,nema ulja. Raskopcacu auspuhe da provjerim koliko dimi,a koliko izbacuje ulja,mada motor odmah po startovanju(hladan)-dimi. Motor je kupljen u Holandiji,izgleda ocuvan,nije nista na njemu prepravljano. Tamo imam pasenoga i svastiku,jos uvijek ima i motora i dijelova da se pronadje. Lampicu od ulja gasi trenutno kad se startuje,ali pritisak-ne znam.
  6. Dobro,da promijenim agregat. Ali,sta da kazem majci Jevrosimi,zasto ovaj ide na otpad..?
  7. Potrebna pomoc i savjet iskusnih : Hondu Shadow VT500C,85 god sam skoro uvezao,kupljena u nevidjenom,neispitanom stanju. Kilometraza 50.000 km. Poslata kod majstora,utvrdjena slaba kompresija(dihtunzi). Ocisceni karburatori,karike bile "na pola"-promijenjene,novi dihtunzi(i gumice ventila). Cilindar "kao nov"-rekao majstor. Problem: Motor odmah po startovanju dimi! Iz oba cilindra,iz zadnjeg vise. Kad se skinu auspusi vidi se da izbacuje i jos nesagorelo ulje. Trosi ulje. Pali odlicno. Majstor opet rasklapao motor,provjeravao ventile,navodno rijesio luftove,sklopio,opet isto. Opet rasklapao,mjerio cilindar,klip, sve u redu. Dovodio kolegu iz istog grada. Nisu nista utvrdili,sumnjaju na zadnju glavu-tada je zadnji cilindar dimio, prednji skoro nista. Nabavim obje glave,receno mi je da su sa ispravnog motora. Sve isto. Sta dalje,ima li dalje..?
  8. Zovem se Nenad Djurovic,rodjen 1975.god u Pljevljima,Crna Gora. Vlasnik sam Honde Shadow VT500C,'85.god. To je moj prvi motocikl. Zivim i radim u Tivtu. Nadam se da ce Honda malo ublaziti sjekiraciju zbog ljetnjih saobracajnih guzvi. Pozdrav!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja