Jump to content

Moto Zajednica

rd 68

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Bijeljina
  • Motocikl
    yamaha fzs 1000 fazer

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

rd 68's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. Prije par dana se uvjerih u onu izreku LJUBAV JE SLEPA. Motor potpuno spreman za sezonu a ja željan vožnje pa nadjem razlog da se provozam. Treba isprobati novu zadnju gumu a trebaju mi i neke stvari za radionicu koje nisam našao u Bijeljini pa idem u Brčko. Krenem a guma mi ne uliva povjerenje. Tješim samog sebe da je hladnije vrijeme, prljav asvalt. Par oštrih startova i kočenja samo zadnjom pa da probam prva 4000 ob i gas. Umjesto da me digne na zadnji guma prokliza. Razočarenje ali nedam se necu je više danas provjeravati uživacu u vožnji. Stignem u Brčko, udjem u nekoliko prodavnica, kao po komandi /kacigu skini - masku stavi/ i ne nalazim šta sam trazio. Bar cu se provozati. Napravicu krug Loncari Srebrenik Tuzla pa na krivinama Majevice da vidim ponasanje zadnje gume. Loncari tržnica Arizona naravno nista ne radi pusto nema ni saobracaja. Nailazim na policijski punkt. Policajac ne trazi dokumenta nego pita odake idem i gdje. Kazem idem iz Bijeljine do Srebrenika u jednu prodavnicu pa cu preko Tuzle u Bijeljinu. Dobro kaze policajac idi do onog šatora da popunis formular. Pogledam desno veliki bijeli sator!!! Samo mi fali da me strpaju u karantin. U zadnje vrijeme ne gledam TV neznam kakva je procedura ovdje ja ulazim iz RS u Federaciju BiH. Poceh ja tuc-muc znas druze mozda ta prodavnica u Srebreniku i ne radi odoh ja nazad. Kaze ma nije problem popunis obrazac 3 minute i vozi. Neka hvala ipak ja odoh nazad. Polako polukruzno oko policajca i kad sam odmakao 100 metara dodam pun gas kad ono iznenadjeje motor se poce dizati na zadnji. Bice nesto od gume obecava.
  2. rd 68

    TA i TF 2019

    Bravo, odličan putopis, super slike a posebno ona transalp pored table transalpina.
  3. rd 68

    Septembarska

    Bravo, odlicni kadrovi.
  4. rd 68

    MODEKA

    Prosle godine sam kupio modeka jaknu cim sam je probao. Vecina jakni što sam probao kad je taman kratki rukavi , a modeka izgleda ima malo duže rukave. O kvalitetu nemogu raspravljati jer nisam imao skuplje jakne. Modeka jaknom sam zadovoljan (5000 km).
  5. Varadero 125 kad sam ga prvi put vidio mislio sam da ima bar 500 cm3 veliki je i agregat v-2 i vodeno hladjenje. Od 2015 vozi ga moj sin a i ja ponekad. Motor je pouzdan, mjenjač odličan, udobnost i upravljivost daju uživanje u vožnji. Potrošnja baš mala (1 litar manja od skutera 50 cm3) 2.5-4 l/km. Može se dugo voziti pod punim opterećenjem, ne gubi snagu zbog 2 klipa i vodenog hladjenja.
  6. rd 68

    Zasto NE Aprilia

    Pre 10 god. sam vozio Apriliu tuareg 600. To je prethodnik pegaza sa rotax motorom. Prodao sam ga jer od dijelova ništa se nije moglo nabaviti, Aprilia jednostavno zaboravlja modele starije od 10 god. Za 6 god. koliko sam ga vozio (oko 40 000 km) promijenio sam 6 akumulatora svake sezone nov, ako samo malo oslabi neće upaliti iako je dekompresor bio u funkciji. Ključ nisam morao vaditi iz brave jer ionako ga niko nije mogao upaliti osim mene. Ali ipak je bi motor koji se voli, u vožnji je bio za klasu više od KLE a nosio se sa 120 cm3 jačom tenerom 660. Mjenjač elastičan , agregat bez ijedne intervencije (osim struje), jako povozan (dobra ciklistika) i na makadamu i asfaltu, udoban za vozača ali za suvozača katastrofa. Ako se odlučim vratiti na enduro pegaso će biti u opciji.
  7. Ako je nešto kod nas skuplje 10-15% nije strašno jer artikl vidiš i probaš. Ja sam naručio sa ajija tegove za upravljač, rukavice, retrovizore i čep ukrasni za ulje. Kad je stiglo tegovi maleni-nikakvi, rukavice xxl tijesne, čep mali paše na varadera 125 ccm e jedino retrovizori su dobri. Tako da i pored veoma niske cijene nisam se obradovao kupovini.
  8. 2015-te Varadero 125 dovežen iz sanskog mosta do bijeljine 380 km za 5 sati znači stalno pun gas i bez ijedne pauze. Varadero 125ccm ima 2 klipa i vodeno hladjenje pa nije dolazilo do smanjenja snage jer se temperatura nije povećavala preko radne. Varadero je tada kupljen i test max. opterećenja je odlično prošao. Od tada 8000 km nijedan kvar. Putovati se može i sa 125 ccm ali sa dosta neprijatnosti. Najgore je prilikom preticanja kada vozač auta vidi da ga obilaziš pa i on doda gas!!! Uvijek treba biti svestan da raspolažeš sa samo 15 ks i prilagoditi vožnju .
  9. Odličan putopis. Dokazali ste da za dobar provod i putopis nisu preko potrebne daleke i skupe destinacije nego dobra volja, dobro društvo i dobar motor. Vidim po gumama da voziš brže pa me zanima kako se ponaša honda sa onolikim vizirom npr smiju li se pustiti ruke na 100 km/h , dali je teže uraditi iznenadnu promjenu pravca pri brzini 100-120km/h, dali dolazi do neželjenih vibracija na 160-xxx km/h. ja imam mali puig vizir koji više odmaže ništa ne štiti pa za ovu sezonu ću ga skinuti. Tvoj vizir mi se svidja zbog 4 nosača.
  10. Ja sam se dvoumio izmedju ukrasnih sa alija 60 dolara ili orginal sa e baya 27 evra. Naručene orginal stigle za 20 dana, zadovoljan a stare u alatu za rezervu .
  11. rd 68

    honda cb1300

    Veoma lijep motor. MOžeš li mi reći dali je preporučljivo sa tim velikim vizirom voziti 180-240, dali je teže upravljati, dali se dešavaju vibracije ?
  12. Veliku vozim 7 god. oko 40 000 km još nisam svjećicu odvrnuo, španer zvecka kad je motor hladan isto se čuje kao i kad sam je tek kupio. gume 18 coli se uklapaju u veličinu motora ali je slab izbor i dosta su skuplje. Motor se lako vozi, udoban je (prelazio sam 900 km za dan magistralnim putevima). Potrošnja je na dužim putovanjima 6-6,5 lit. Ako se vozi kao na onom snimku gore potrošnja je 9-10lit. (kao i kod svih ostalih). Mali puig vizir nista ne pomaže vjetar još više tuče u kacigu pa za sljedeću sezonu planiram da ga skinem.Najveći problem što sa imao a pratio me cijelu jednu sezonu prilikom kočenja u krivini motor se uspravi!!!Onda odmah pustim kočnicu i obaram motor jer pod kočnicom neće da se obori. Problem je nestao kada sam zamijenio gume. CB 1000 big one je veoma kvalitetan motor.
  13. Mala kubikaža i snaga - mali motor. Izuzetak su enduro motori ali su tijesni i neudobni za dvoje. Kada gledam specifikacije pored snage i ostalih podataka obavezno gledam wheelbase (osovinsko rastojanje). Moj motor cb 1000 ima wheelbase 1510mm i točkove 18 cola pa na njemu izgledam srazmjerno (visok sam 192 cm i tež. 105). Bio sam zainteresovan za hornet 900 osovinsko rastojanje mu je 1440 mm smiješno izgledam na njemu malen je za mene. Bandit 1250s vheelbase 1480mm mi dobro pristaje ali odoh za klasu više.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja