Jump to content

Moto Zajednica

Zolasas

Članovi
  • Broj tema i poruka

    12
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Cacak
  • Motocikl
    Piaggio

Poslednji posetioci profila

114 profile views

Zolasas's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. @Bigor U redu, razumem samo mislim da sam konkretna pitanja postavio, ništa drugo.
  2. @Bigor Sve super, samo ne daj Bože da si se ti našao u ovakvoj situaciji. Razlika je što ja ne bih pričao nešto u šta nisam upućen. Nisam udario u zadnji kraj, video sam ga tek kad je izašao zbog zgrade. Ako ne vidiš šta sam i kako napisao, onda nemoj ni da komentarišeš, nema potrebe da staješ na moje mesto, jer niko se nije našao u toj situaciji, već isključivo ja. Ako hoćeš da tumačiš nezgode, onda budi sudija ili policajac, a ne savetodavac na ovom forumu. Pozdrav, sve najbolje.
  3. A između ostalog, ko hoće da vidi, vidi. Ne vidim potrebu da ikome objašnjavam situaciju koja se svakome može desiti. Veoma je licemerno prebaciti krivicu. Mislim da se uvek treba osvrnuti na činjenicu da se to moglo desiti svakome od nas.
  4. I znak STOP nije postavljen zbog toga što je smanjena preglednost na raskrsnici. Znak stoji tu od kada sam bio dete, kada nisu u planu bili bilo kakvi građevinski poduhvati koji bi mogli ugroziti bezbednost bilo čiju. Valjda se tada više obraćala pažnja na druge ljude...
  5. Svakako da je vozač trebalo da stane na liniju preglednosti, međutim nije stao, ali ako ste dobro pročitali, ja izuzimam tu činjenicu i pitam zbog čega je dozvoljena gradnja te zgrade i da li može nešto da se uradi da se spreči nastanak drugih šteta i povreda drugih ljudi. To što je dozvoljeno da se zgrada gradi na način da može ugroziti bezbednost saobraćaja je poražavajuća činjenica, na stranu sva pravna pravila, mislim da niko ko ima ikakvu svest o drugim ljudima, a ima moć, ne bi ovako postavio zgradu.
  6. Gradilište apsolutno nije uredno obeleženo. To što je stavljen natpis "Pešaci pređite na drugu stranu" i zaštitna ograda ništa ne znači, ako se uzme u obzir da sve to stoji na mestu na kom zakonski, a i racionalno ne bi trebalo da bude. Mislim da stanje puta i uslovi saobraćaja nemaju veze sa zgradom izgrađenom na nepropisan način, na placu gde je prethodno bila kućica od 50 kvadrata.
  7. A kad razmislim i pod utiskom tih priča da su se i pre dešavale nezgode, srećom bez fatalnih posledica ali da su deca bila povređena, ne može da mi bude svejedno, zapravo, nije mi svejedno i nikada neće. Ako treba, dok su deca u školi, lično ću doći i kontrolisati njihovu bezbednost. Nepravda je ogromna ali neću dozvoliti da neko nastrada zbog nemarnosti pojedinaca.
  8. Tako je, nekada jednostavno čovek ne može da poveruje očima i razumom da se takve stvari dešavaju. A rupe, koje ne znam da li se vide na slici, katastrofalne su za vozila. Na semaforu u gornjem delu ulice je tolika rupa da se dešavalo da ljudima otpadaju točkovi itd.. Ali, ne vredi, izgleda da je najbolje prepustiti se nepravdi... Nažalost
  9. I moram da dodam da se vidi znak stop s tim što je pre zaustavne linije, njega nisam slikao.
  10. A ako je rupa na putu tokom cele godine ? Naravno, razumemo se, trebalo bi da se bavi onaj ko je kriv, ali on nije iz Čačka, pa pretpostavljam da ga to ne interesuje. Sada sam skoro siguran da neću petljati ništa oko advokata i tužbe, mislim da je svima dobro poznat ishod tuženja ako budem išao protiv vlasti. Na toj raskrsnici je znak stop.
  11. Tako je, kretao sam se iz pravca pikapa. Slažem se za opreznost.
  12. Poštovani članovi ovog foruma, Neću dužiti sa objašnjavanjem i odmah ću preći na stvar. Možda mi nije mesto na ovom forumu jer nisam zaljubljenik u motore, ali sticajem okolnosti vozim skuter od 50 kubika. Želim da postavim jedno pitanje i nadam se kratkom odgovoru na kom ću biti zahvalan. Prvo, da pojasnim situaciju ukratko. Naime, pre 6 dana, desila mi se saobraćajna nezgoda. Udario sam u automobil krećući se oko 30km/h ulicom sa prvenstvenom prolaza. E sad, nematerijalna šteta, hvala Bogu je ne tolika kolika je mogla biti jer sam nosio kacigu. Materijalna je povelika, osiguranje bi trebalo da je nadoknadi. E sad da pređem na stvar. Gospodin u kog sam udario nije stao na stop znak. Međutim, ja smatram da sam mogao da usporim dovoljno ili da se zaustavim, kako do nezgode ne bi došlo ili bi posledice bile manje, da njegov automobil nisam video tek kad je izašao u potpunosti u moju traku. Zaklonjena je preglednost zgradom i zaštitnom ogradom koja uzurpira trotoar. Ogorčen svim tim, saznao sam da su se već par puta na istoj raskrsnici usled nepreglednosti i prethodno dešavali udesi, da stvar još bude gora, pored se nalazi školska ustanova. Morao sam detaljnije da objasnim situaciju da bih postavio pitanje: Da li postoji mogućnost, da li bi se isplatilo i da li bih mogao da tužim izvođače radova, grad ili onog ko je odgovaran zbog javašluka, naravno, uz advokata? Nije mi toliko zbog materijalne dobiti koliko sam nezadovoljan, verujem kao i mnogi moji sugrađani (uverio sam se to čitajući komentare nakon objave u novinama) generalnim ophođenjem građevinskih firmi i njihovoj nemarnosti u celom gradu, a verujem i ostalim gradovima. Ako se baš ništa ne može preduzeti, valja probuditi se i uraditi koliko je u svačijoj moći, upozoriti ljude na ovakve opasnosti. Fotografije zgrade i zaklonjene preglednosti sam dokumentovao. Unapred zahvalan Pavle
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja