Jump to content

Moto Zajednica

Creliseth

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Creliseth

  1. Kupujem enduro do 48ks. Ponudite sta imate, najbolje preko vibera 0677085241. Placam do 1100e
  2. Ziv bio zemljace! Kompletirao si mi mali servis, hvala ti.
  3. Zanima me, koje ulje preporucujete za KLE-a 91' godiste? Citam po netu i neki se zale kako sa nekim Motul/Ipon uljima im masina radi bucnije. Neki preporucuju ELF. Sta mislite o Bardahl XTC C60 10W40? Pucajte sa preporukama!
  4. Pozz, od nedavno sam poceo malo cesce da vidjam ovaj motor na ulicama Bg-a. Malo sam bacio pogled na oglase i primetio sam da postoje dve vrste TDM-a (lajicki receno). Jedna vrsta, tj. jaca vrsta, ima od 78ks pa navise, dok druga vrsta, ima 38ks. Zanima me, kakva je to verzija TDM-a sa 38ks. Na internetu nisam uspeo da pronadjem odgovor pa bi bilo lepo, ako neko nesto vise zna o ovome, da podeli to znanje sa nama.
  5. Kao sto naslov kaze, zanima me koja auto skola je najpovoljnija u Beogradu. Konkretno me zanima A2 kategorija mada pisite i za ostale A kategorije, mozda nekome pomogne
  6. Kad ste vec prokomentarisali ovaj post, da li ima neki motor do 1000e a da moze da se koristi za po gradu i eventualno neko duze putovanje? Nesto sto opet moze da uhvati neku brzinu na auto-putu
  7. Da li mogu ja posto imam 18 godina? Koja je procedura u vezi toga?
  8. Pozz ljudi, dosao sam danas na ideju da posetim jednog mog drugara u Grckoj, mesto Serres. Zanima me, posto sam cuo da se zakon nesto izmenio i da dodaju neke pocetnicke dozvole za A2 kategoriju, da li mogu da izadjem iz Srbije ili postoji neki vremenski period koji moram da sacekam prvo? Idem sa drugarom koji ima 17 godina, ima polozenu vec A1 kategoriju. Kakva je procedura?
  9. Ako nije Enduro, sta je onda? Adventure? DT je vise kros po mom misljenju, vozio sam drugarov i ono, nije me nesto preterano privukao
  10. To i mene takodje interesuje ali DR do 600cc. Nisam samo siguran da li je bas za pocetnika dobar taj motor :D. Vecina DR koje sam ja video imaju po 30-40k km na sebi mada mislim da su to dosta izdrzljive masine
  11. Napokon sam se smilovao da kupim motor i za oko mi je zapala Yamaha TDR 125. Motor mi se bas svidja, ali, zanima me, da li ima jos nekih ovako motora na ovu foru i da su u ovom cenovnom rangu. Nikako da pronadjem nesto slicnu TDRu, oglasi puni kros motora a i to sto je ima tipa 125cc i 25, 30 ks, ne ostavlja mi utisak da moze neku brzinu da razvije. Doduse, ako ima i neki kros da ne sisa gorivo kao blesav i da moze oko 140,150 da ide, slobodno napisite. Iskljucivo mi nesto treba da moze da me baci do skole i nazad, kroz grad da mogu da se provucem i povremeno neki laksi off road.
  12. Gledao sam i Hondu NSR, motor na svom mestu ali ima nesto malo konja, koliko moze da ide? Nije mi toliko bitna ta top brzina nego cisto pitam
  13. Nakon dugog razmisljanja, odlucih da uzmem ovu Cagivu posto polazem za A2 pa da mi ovo bude prvi motor dok ne polozim za A. Zanimaju me Vasa iskustva sa ovim motorom, da li je iko ikada budzio ovakav motor, na sta treba paziti pri kupovini ovog motora i te sitne gluposti. Cena motora jeste mala, ali, kako kaze ona nasa, koliko para, toliko i muzike!
  14. A sta je sa ovim regulatorima, ako smanjim snagu motora, da li mogu da ga registrujem i da ga vozim sa A2?
  15. Nakon dugog razmisljanja, odlucio sam za sledece leto da polazem za A2 kategoriju. Posto nemam iskustva sa motorima, poceo sam polako da proucavam sta i kako i da gledam oglase po sajtovima. Zakon lepo kaze, maksimum je 600cc i 35kw iliti 47ks. Planirao sam budzet za motor da mi bude oko 1000 - 1200e, sto je po mom nekom misljenju, sasvim pristojna svota novca za prvi motor. E sada, svestan sam toga da pocetnik nikako ne bi trebao odmah da se hvata za neko cudoviste od 500/600cc, ali ne zelim da pazarim nesto slabije pa nakon nekog vremena da ga prodajem i tako zacarani krug. Modeli koji su mi zapali za oko su Honda CBR, Yamaha XJ i FZR. Da, ovo su motori od preko 35kw i tu dolazi moje pitanje, posto sam cuo za "Power Restrictor-e", da li su oni uopste legalni u Srbiji? Za svaki od navedenih modela, na netu sam pronasao te restriktore. Ako nije moguce to u Srbiji srediti, osim Suziki-ja GS 500 (Plan B), sta mi preporucujete da kupim a da moze da razvije brzinu od +120 kmh (Nemam u planu "divljanje", pitam zbog putovanja u selo a da se po autoputu vucem, necu.). Nemo se ljutite ako sve ovo bezveze zvuci, Vi iskusni ste tu nas mlade i zelene da posavetujete.
  16. Zapravo fali cilindar, verovatno je negde a ja ga nisam primetio. Sta onda da radim sa motorom, da ga bacim 100% nije resenje.
  17. E ovako, prosle godine u ovo vreme, postavio sam pitanje, kako zaraditi za svoj prvi motor. Medjutim, skoro sam saznao da ja vec posedujem jedan motor. Deda dok je bio ziv i nesto mladji obozavao je motorna vozila. Posedovao je cak dva motora (drugi ostaje misterija do daljnjeg). Jedan od ta dva sam uspeo da nadjem parkiran u selu i ne bas u voznom stanju. U pitanju je stari MZ ES 175/2 iz 67. godine. E sada, drugar mi je u fazonu, ma prodaj to, smejace ti se ljudi kada te vide na tom cudu. Mada ja sam odlucio da ga sredim i tu mi treba pomoc vas iskusnih. Za sada pravim planove, motor tek trebam da nadjem nekoga da mi preveze i onda mogu da pocnem sa radom. Zanima me, na internetu pokusavam da nadjem, koje gorivo ovaj motor trosi. Drugar kaze da bi verovatno mogla biti mesavina. Onda, planiram da ga ofarbam u neku vojnu saru ili samo u maslinasto - crnu kombinaciju. Cime bi preporucili skidanje farbe, smirgla, neki skid farbe ... ? I akumulator, gledam na netu svi koriste akumulator od 6ah i 12v. Sta bi vi preporucili? Savetujte me mudraci ovog foruma!
  18. Ljudi,zahvaljujem vam na odgovorima
  19. Ovako,drugar me je pre neki dan provozao na motoru i odlucio je da me nauci da vozim.On ima Yamaha DT 125,po meni ozbiljna masina Sada,imam 16 godina i veoma su poceli motori da mi se svidjaju i zeleo bih neki slican model kao sto on ima.Voleo bih ako neko moze da mi objasni kako sve to ide oko motora (Sa koliko mogu dozvolu da dobijem,koliko kubika motor treba da mi ima i tako te osnovne stvari).Ono glavno pitanje je,kako sakupiti nesto para za motor,ciljam na cifru izmedju 500 do 1000 eura?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja