Jump to content

Moto Zajednica

Walter

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Bg
  • Motocikl
    Kancelarijska stolica iz JYSK-a

Poslednji posetioci profila

366 profile views

Walter's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Posle duzeg vremena mom ljubimcu je resila opet da zvekne elektronika. Ovoga puta je izgleda umro glavni trafo (tako se valjda zove), dakle ono sto ide odmah posle glavnog osiguraca, posto ja nemam struju u motoru uopste (aku je ok, osigurac isto). Zna li neko kako se taj deo tacno zove, koliko kosta i gde se moze naci?
  2. Pa, magnet nisam skidao uopste sa radilice, samo sam skinuo deklu i bobinu sa njom. Sto se te kajle tice, nisam nasao nista slicno na samoj radilici. Na magnetu sa spoljne strane ima izbocina pored nekih obelezja urezanih u isti (pretpostavljam gmt ili nesto slicno) nisam dobro video. Ta izbocina je nesto najblize opisu kajle koju sam nasao na google images. Da li je to to? E sad je fora sto dekla nece da mi se zatvori, tj. nalegne kako treba, pretpostavljam da sam nesto propustio... samo mi nije jasno sta, ne mogu da nadjem gde tacno kaci. Ne silujem nista, naravno. Sve ovo mogu da uslikam ako ce vam pomoci, mogu kasnije da skoknem do motora.
  3. Kljuc osam, Mora's skroz izvuci sraf I pagano je povuces ja sebi ako na is to mislimo. U koliko je BA's zapekla samo malo rasiris srafcigeromIMG_20161020_111222.jpg Sent from my F5 using Tapatalk E to mi je trebalo, mnogo hvala na slici. Fora je sto je kod mene dekla preko tog srafa i nema finte da provalis kako se skida, osim ako znas da je tu.
  4. Drustvo, izvinjavam se sto nisam mogao da odgovaram, imao sam neke probleme pa nisam mogao da se bavim motorom. Nisam proverio kajlu, mozes da mi obasnis sta tacno treba da radim?
  5. Jesam, mada nije bilo bog zna sta da se vrati. Moze li pomeranjem rotornog dela da se nesto zezne? Dok je motor ugasen mislim.
  6. Da odgovorim prvo kolegi koji je prvi odgovorio, pokusao na gurku, ne pali nikako, kao da samo nece da kresne, vergla ali nista vise. Nije on/off garant, proverio sam. Takodje senzor copave. E sad bobina/cdi.... ooooops... osecam se malko tupavo. Nije menjan semering jos uvek, ali jeste otvarana dekla... da li je moguce da nece da kresne varnica zbog toga? E to mi je nepoznato, mozes li mi objasniti kako se steluje paljenje na princu? Ili ako postoji neki informativni video? Ja upravo sad trazim, ali ne nalazim puno resenja... inace ako je samo do toga, imas doslovno pivo od mene! Saljem post express-om ako treba, ne zezam se!
  7. Najbolje da od pocetka izlozim svoj problem, posto se nagomilalo hiljadu stvari. Letos kupim Princa od coveka koji mi je rekao da mu curka samo malo ulja na semeringu radilice, proverim na vise mesta, nista strasno navodno. Palio ok, radio ok, koliko sam mogao da proverim sve je drugo bilo u redu. Postepeno je vremenom poceo da pali sve teze i teze. Pre jedno par nedelja prestaje da pali uopste. Ja budem vredan i ispreturam forum uceci o ovom motoru, proverio svecice, crne kao ugalj. Porucio sam nove, promenio, opet nista. Ulje, gorivo, sve ima. Vergla lepo, napunio sam akumulator na punjac, ali nece da baci varnicu, koliko ja mogu da vidim. Svecica je mokra, ali ne daje bas nista. E da, osigurac na akumulatoru je cist. Ono sto mi je zapalo za oko je da cajger i prednje svetlo ne svetle kada dam kontakt, zadnja pozicija/stop svetlo da. Kada kljuc okrenem u onu kontakt poziciju skroz levo na dnu, radi sve. Ali kada otkljucam guvernal kada hocu da ga upalim, nista. E sad se ni ne secam da li to tako treba... jbg, nisam ga vozio neko vreme. Imate li ideju sta dalje da radim? Posto se ovde moje znanje o elektronici i motorima zavrsava. Inace, motor ne mogu ni da oteram kod majstora, cak ni da ga sklonim nigde od zime, imam ceradu, ali nista vise...
  8. Super, pa to uopste nije skupo. Fala kolega! Kad vec davim, kako se skida polugica menjaca kojs ulazi u zadnju deklu? Pokusao ssm da je otvorim i nisam uspeo, pretpostavljam da ima neka caka. Mozda malo glupo pitanje, nov sam, sorry.
  9. Drustvo, treba mi pomoc. Zna li neko gde ima da se nadje semering radilice za Princa 250? Zelim da mu promenim ulje, ali ne bih sipao novo dok to prvo ne sredim.
  10. Walter

    Honda crb 125r

    Moj savet bi ti bio da, ako vec ne zelis da cekas do pune A, da se ipak drzis Honde CBR 125. 4t su pouzdani agregati, 2t ide jako dobro, ali samo ako znas sta radis, kako da biras i gde i kako servisiras. A sa servisiranjem ces morati da se bakces, licno se ne razumem u 2t tehnikalije, ali znam da se motor ne servisira pre prodaje. Jednostavno, ne mogu se izvuci te pare prodajom. Eventualno ako je zaista hitna prodaja, zbog bolesti itd. ali to se primeti iz keca, sve ostale price, put u inostranstvo, iskrso mu posao... batali. Cak i ako uzmes neki 2t - neces dobiti 600ku. Razlika je jednostavno prevelika. Pa sad dobro izvagaj, i probaj te konjice, pa vidi da li ti i sta odgovara ;-)
  11. Ma tastu na zadnje sediste i taj lonac na glavu! Nije da joj ne pristaje, smajser vec ima!
  12. Vidjao sam takve lonce po Aliexpress-u za jako jeftine pare i izgledaju neverovatno kul, kao kolega coperas vrlo cenim taj stil ALI, dok su takvi slemovi efektivni u zastiti drage vam glave od sljunka i kamenja podignutim u vazduh od partizanske minobacacke vatre dok vodite munjeviti rat po selima u Francuskoj, za neku voznju motora po gradu (sve dok nema malopre pomenute vatre) nisu nikako. Nikada ih nisam probao, ali pored ocigledne mane da ne stite ni za go k..., takodje mi izgledaju prilicno neudobno. Prave moto kacige su dizajnirane da oblazu glavu veoma dobro, i da stoje na njoj ,,same od sebe" sa minimumom lufta, i oblikovane sa nekom aerodinamikom na umu, dok kais sluzi samo da kaciga ne spadne u slucaju nesrece. A ove tute izgleda da ti stoje na glavi samo pomocu kaisa, sto ce reci, ako se zapicim na auto-putu 100 na sat, slem ce me daviti kaisem kao Peru kojota! Cvidze necu ni da spominjem, one su tu da dozivljaj bude potpun!
  13. Walter

    Odgovornost?

    Padao sam i ja na avgust, i u tvojim godinama bio prilicno zreo, po meni nema mnogo veze prosek u skoli koliko sa odnosom dete-roditelj, jer ipak o tome razgovaramo ovde, da li ti majka veruje ili ne je upravo plod tog odnosa koji se gradio godinama, a to se ne postavlja i odrzaca samo zbog kupovine motora. Kakav je vas konkretan odnos, to znas samo ti ipak. Inace ni moja majka nije 100% odusevljena sa idejom motora a ja konj od 27 godina, diplomirani ekonomista itd. Majka ko majka hoce samo jednu stvar, da ti budes ziv i zdrav. To se ispoljava na razne nacine, neke majke zabranjuju, druge tiho brinu. Moja je ta druga vrsta, i one cudno ispoljavaju svoju brigu...tipa cula je za akrapovic auspuhe i sad mene smara da i ja nakacim jer ce me vise cuti u saobracaju. Ja joj kazem da je jako skup, ona insistira da ce ,,ona da ga isfinansira". Jos samo da joj objasnim da na kruzera ne ide akrapovic...
  14. Hvala vam svima na savetima. U procesu sam kupovine motora, drzite mi fige! Pisem cim ga doteram!
  15. Neverovatno, bas sad kad sam planirao da kupim Sprint princa! Mislim da cu malo sacekati sa kupovinom u tom slucaju...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja