Jump to content

Moto Zajednica

DirtyPiston

Članovi
  • Broj tema i poruka

    37
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Zrenjanin
  • Motocikl
    Rog Pony Express 2

Poslednji posetioci profila

412 profile views

DirtyPiston's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. koliko vidim sa te slike, delovi ne fale, pomera se dekompresor, ocistio sam ga jos davno. Jedino sto ostaje da ja to nisam na dobar nacin montirao..
  2. ljudi zaglavio sam se, imam sve delove od sajle dekompresora, namontirao sam sve kako mi izgleda logicno. Kad stisnem kvacilo krene da se zateze sajla ali taj deo uopste ne pravi dobar pokret i pod dobrim uglom da bi pomerao ventil. Kako da je postavim?
  3. to znam za sajlu, samo ima sistem montaze specijalni, moracu da se potrudim bolje.
  4. neka je sa srecom, ako te ne bude mrzilo molim te da mi uslikas zadnji tocak izbliza da vidim kako je namontiran jer sam ja to napamet radio, i sajlu dekompresora takodje, mozda sa slika skontam kako sta ide.
  5. Aaaa! Ako mucis muku pomocu ti ja, skinucu ga sa grbace . Ako odlucis da ga se otarasis javi mi se, delovi su mi potrebni. .Slican je mom ali mislim da nije rog ili gresim.
  6. Danas sam ga gazio malo i dobro ga namucio, zadnji tocak je sad osiguran i dobro stegnut, privezao sam svetla. Jos samo da skontam kako da namontiram sajlu dekompresora i to je to
  7. hvala na informaciji, javi mi na pm pa cemo se dogovoriti. Resio sam problem curenja goriva i veceras izadjem da se malo provozam po komsiluku. Vozim se polako malo razradjujem masinu kad odjednom nesto krljne. Spao lanac -.-. sve je proslo bez stete samo se zaglavio kao blesav. Malo mi je zadnji tocak kao spageta pa je vrv zato spao.
  8. Da da, razumem. I muci me jos jedna stvar, ne secam se tacno kako treba da izgleda zadnji tocak sklopljen XD. Da ne zvucim glupavo hocu da kazem da ne znam tacno kako gde ide koja matica i postoji neki sistem zatezanja nekih kuka koje se kace za osovinu i pomocu kojih se steluje pozicija tocka. I koliko lanac treba da bude zategnut? Sutra cu postaviti slike zadnjeg tocka pa ako neko zna da mi malo pojasni kako tu stoji sve (kocnica, osovina, bilo je 15 nekih srafova al ja ne znam gde to sve ide)
  9. Brezoni i kabl svecice su reseni. Motor pali svaki put posle pola metra i pici kao blesav, samo trosi jako mnogo goriva. Dok se provozam 30m kroz ulicu ode mi decilitar benzina. Los mi je filter za vazduh, ta kutija je malo pukla i moram da je sredim, karburator je bing i ne znam kako se podesava, ja sam ga rasklapao i cistio i sve vratio na mesto, jel moguce da nesto nisam dobro vratio i sat tako prosipa benzin. Kako se regulise to na bingovima?
  10. Pozdrav, javljam se posle dugo vremena. Nabavio sam par delova i krecem opet da sklapam. Sve sto je ostalo je da ga odguram polako do kolege nikija ako bude mogao on i zavrsavam motor. Jos samo slavinu za rezervoar da nabavim.
  11. Pozdrav narode, vidim ima zainteresovanih za ove male motorice jos . Posto sam bio zauzet oko prijemnog za fax do sad nisam nista radio sa motorom. Prijemni prosao i upao pa sad krecem ponovo na motor. Cim uzmem prvu turu delova postavljam sastavljanje i pitanjca nova
  12. Imaju novi sad sam zvao prodavnicu, 40 din je komad tako da mi se ne isplati da budzim sam nista.. kad sam rastavljao motor secam se da su srafovi na glavi bili pretegnuti totalno, neko je krvnicki pretegao sve srafove na motoru, morao sam cekicem da udaram polugu da bi ih odsrafio, vrv su jos tad stradali.
  13. Moram da kupim nove gume unutrasnje i spoljasnje jer su ove stare 30 godina, do kolege nikija ima oko 5 km od moje kuce tako da necu da rizikujem sa gumama ovim. On se ponudio da pomogne oko kabla jer to ni ne znam da napravim ali jos gore nemam alat (radapciger nemam), isto tako i za navoje ni nemam sa cim ni ne znam kako, nadam se da cemo se jedno popodne druziti i napraviti to. Cim uzmem sve delove idem do njega i naravno kad se dogovorimo. Evo par slika navoja kako izgledaju...
  14. Evo malog napredka, bio sam jako zauzet pa nisam mogao da radim puno. Skinuo sam farbu sa lancobrana i razervoara i sad razmisljam da ih ne farbam, tacnije odlucio sam vec . Jer ovako mi izlgeda odlicno, ima taj smek na stare masine sa tom bojom, ne znam jel znate za tu foru u Americi zvana "derelict", poenta je da se odradi auto da radi kao sat a izlgeda totalno krs . Mnogima se ne svidja ali meni je genijalno ima na ovom snimku lep primer toga. Svaki taj detalj je isplaniran, nego me zanima sa cim da predjem te delove obrusene a da ne rdjaju, jel dosta obican lak providni u 4-5 slojeva? Mogu i malkice da rdjaju ali cisto da ih zastitim od propadanja totalnog...
  15. Tako i mislim, nisam ja pametniji od skolovanih inzinjera i dizajnera koji su pravili taj motori majku mu, pre koji dan sam i saznao kako radi a ne nesto vise
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja