Jump to content

Moto Zajednica

Neca

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Neca's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Jel neko probao rolnice od 12gr na 250s? Vidim ima da i od 13gr da se naruce,zna li neko da kaze kolika bi bila razlika u ubrzanju i krajnjoj brzini? Jel velika razlika ako bi se uzele od 12gr? Do duse ima ih 8. Znaci 14gr rolnice ukupna tesina 112 gr sa 12gr rolnice ukupna tezina je 96gr. Tipa sada mi Meda polazi sa 3500obrtaja odmah a uzbrdo sam primetio kada sednu dvoje da mu ipak malo treba vise obrtaja. Jel probao neko?
  2. Ma koga briga za 0.5-1l Ako Meda ide kao "Besan"
  3. 135km/h na kom to Medi? Sa kojim Agregatom? Stvarno misliš da se neće osetiti tih dodatnih 50kubika? Uz veću diznu i malo stelovanje karbutatora(iglice,smeše) trebalo bi da bude itekako osetna razlika.
  4. @maxter Znači kod tebe su 11grama.To mi je velika razlika 11g i 14g. Definitivno meni trebaju lakše. Baš sam primetio kad treba uzbrdo da krenem sa još nekim, na 3500 obrtaja već "uhvati" i zakuca tako da posle moraš da ga čekaš da dostigne brzinu. Džabe pun gas rolnice ne popuštaju. Moraću da probam lakše. Možda baš te od 11grama. Mislio sam gledao J.Costa evo3 Varijator. Košta oko 220 evra. Čitao sam dosta o njemu. Ima i na you-tube ljudi du oduševljeni. Kažu da je razlika ogromna. I što me sad to kopka kako li Meda ide sa njim. Što se tiče Kita ima na ebay za oko 250 evra kit od 300cc što je po meni ok. Ne mora bas taj malossi Mada juče sam merio kompresuju na mom medi od 20.000km i kompresija mi je 14bara. Jbg to je fabrička. Zao mi je da ga diram sad kad je Kao nov. Ipak će taj kit da čeka ima vremena za njega.
  5. Kolika je potrošnja kod tebe sa karbom? Boga mi tebi skuter troši bukvalno kao upaljač. Šta te briga ti napuniš rezervoar do vrha i kad ti nestane goriva ti znaš da treba da ga registrujes(prošlo godinu dana) A što dobro ide taj 250ie majku mu. Sad sam pogledao u servis manuelu, pa tebi je Piaggio agregat i to još sa 4 ventila po cilindru. Zato se on vrti preko 9000 obrtaja, još direktno ubrizgavanje, ozbiljna mašina nema šta. Svidja mi se. KOd mene nije baš tako zlatna situacija sa potrošnjom kao kod 250ie, ali nije ni loša. Nisam još stigao da ga probam van grada. Po gradu mi troši oko 4 litra benzina 98 Oktana po sistemu stani-kreni. Mada i ja volim da ga stisnem malo. Nisam stigao baš da ga probam ako bi sve vreme vozio solo i lagano verovatno bi potrošnja spala na 3.5 L ali da dostigne 2.5l kao tvoj nema šanse Razmišljao sam sledeće godine da kupim malarossi varijator sa rolnicama i da kupim onaj Big bore Kit od 290cc(isto malarossi) i da ga ugradim. Baš me zanima koliko bi dobio na ubrzanju i na krajnjoj brzini Ne znam da li je neko ovde ugradio nešto od ova dva što sam pomenuo pa da podeli iskustva. E da što se tiče rolnica nemam pojma koje su jer nisam jos uvek skidao varijator ali mislim da su fabričke od 14 grama a čini mi se da ih ima 8. Bar tako kaže servis manuel.
  6. Koja je vama maksimalna brzina na s250? Meni je 119km/h na 7800 obrtaja i to je max. Pun gas-srednji gas isto je,to mu je maksimalno. I to na 98 Oktana. Prethodni Vlasnik mi je rekao da može da ide 135km/h ali to je za mene misaona imenica. Kakvi su vaši rezultati? Imam drugara koji ima 125cc i on ide 110km/h Nešto mi je mnogo mala razlika.
  7. Konačno sam našao vremena i zamenio sam ulje u viljuškama. Sipao sam gustinu 15(Fork oil) i odlično je. Cak nisam ni otvarao viljuske nego samo ispustio staro ulje dole na imbus šraf i skinuo viljuske(jedan šraf) malo ručno ispumpao(kao na špric) i sipao novo. Ništa lakše da se skine. Nisam ništa drugo morao da odvijam niti rasturam. Sve je bilo gotovo za nepun sat. Sada kao drugi motor da vozim. Oduševljen sam, vratila se stabilnost i udobnost. Puno hvala kolegama na savetima i informacijama. Svako dobro
  8. Hvala na odgovorima I informacijama izgleda da ću ipak morati da zavrnem rukave
  9. Pozdrav za sve. Od pre nedelju dana sam I ja postao vlasnik "Mede" s250, 2001god sa nekih 18000km. Odlicno očuvan. Imam sa njim samo jedan potencijalni problem a to su Premekane prednje viljuške. Nisam primetio da negde curi ulje niti da nešto škripi. Ali kada sednu dvoje i kada se malo "žustrije" zakoči prednja viljuska potone skroz. Skinuo sam i servisni Manuel i sve pogledao. Moje pitanje glasi: Postoji li neki lakši način da se ispusti-zameni ulje(gušće) u viljuškama bez skidanja,rasturanja itd? Ne bih da rasturam sve i da pravim haos jer ne znam ni gde da nađem semernige posle...Jel ima neko iskustva sa ovim? Tipa koje ulje sipati, koje oznake, gustine itd.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja