Jump to content

Moto Zajednica

koska47

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Kragujevac
  • Motocikl
    XT600Z Tenere

koska47's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Karburator ociscen, ventili podeseni...pali kao mina... S obzirom da sam nov (po broju postova), nemam mogucnost da ostavim oglas u temi - Prodajem, tako da sam okacio masinu u - Oglasniku. Uzimam ili Transalpa ili FZ6N (bas slicno ) i ne mogu da odrzavam 3 motora. Pozdrav
  2. @Ducatista- ja zivim u zgradi iza, ali kod Grebovica ostavljam motore...sigurnije je ... ako me razumes Hvala svima na dobrodoslici!
  3. Postovanje ljudi. Vec sam postavljao neka pitanja u vezi mehanizacije, dobijao brze odgovore a nisam se ni predstavio...moja je sramota. Ja sam Marko iz Kragujevca i od skoro vozim motor (3. sezona). Vozim prvu Teneru, ne znam ni koje godiste(ili je 84 ili 88), registrovana na '97 jer je tada uvezena ili tako neke procedure. Takodje od skoro sam vlasnik Yamahe Majesty Skyliner 250, 2001. Nadam se da sam dobro okacio slike. Volim putnicke motore, i neki realni cilj, bar za skorije vreme mi je Honda Transalp XL650. Kasnije, kad dobijem neku lutriju mogu da razmisljam o GS-u, novoj super teneri, KTM-u... Nadam se dobroj komunikaciji na forumu. Zivi bili.
  4. Postovanje ljudi. Ja sam Marko iz Kragujevca i od nedavno sam vlasnik magareta Skyliner 250 2001. Nadam se da cete me primiti u vasu maxi bandu i pomoci oko nekih nedoumica. Procitao sam sve postove, ali pre 3 meseca. Secam se da se pominju i neka okupljanja pa s tim u vezi, cim budem registrovao masinu, zamenio gume i ulje, u skladu sa vremenom - prikljucio bih vam se. Elem, treba mi pomoc oko izbora guma- nude mi dunlop scootersmart, pa me zanima da li neko ima iskustava sa ovim gumama, i da li preporucuje neke druge. Trazio sam city grip, ali ne mogu da ih uparim. Inace dimenzije su 110/90/12 i 130/70/12. Svaka informacija je dobro dosla. Preporucite mi i ulje...citao sam da neko predlaze motulov scooter expert, bardah... Slike magareta - nadam se da su uspesno okacene. Hvala
  5. hvala ... precesljacu instalaciju pa cu videti
  6. hvala puno na brzom odgovoru. kada budem zavrsio akciju- javljam ishod. jos jednom - hvala.
  7. postovanje ljudi. nov sam na BJB. jos uvek ne znam kome i na kojoj stranici da se obratim, tecu pokusati na ovoj ciju oznaku nosi moj moped . Elem, imam sledeci problem: U pitanju je yamaha xt600z iz '84 - 1. tenera. Motor je bez problema upalio na Bozic...vozio se tih lepihdana a onda sam ga garazirao. Nakon redovnog paljenja (na svakih 5-10 dana), tamo oko20.01. nije hteo da upali ni da se javi...dobro sam se preznojio( kurbla je upitanju-naravno). Upalim ga na "gurku" al nije to to - radi nekovreme i pocinju da mu opadaju obrtaji dok se ne ugasi. Tako je bilo par puta. Pomislih mozda je karburator (a i bilo je vreme zaciscenje)...ocistio sam ga, bude kao nov, medjutim ista prica - na gurku komina ali obrtaji padaju. Pomislih i na svecicu (sezonska zamena) - Motor upali izprve...radio 1min i opet pocne da mu opada br obrtaja dok se ne ugasi... Ok...sigurno je akumulator (definitivno je bio za zamenu) -kupim YUASA, formiram, instaliram na moped, zakurblam - upali kao mina...radipar min i opet poce da gubi obrtaje... Poludeo sam. Jos jedna mozda bitna stvar - kada dam kontakt- zelenalampica za neutral svetli...cim pipnem kocnicu ili sirenu, ona se izgubi... Trazim pomoc - ako nije do karburatora, svecice iakumulatora, predpostavljam da negde gubi struju. Necu da se pravim pametan, pa vas zato molim da mi pomogneteu slucaju da se nekom desio ovakav problem kaze u cemu je stvar? Veliko hvala!
  8. postovanje ljudi. nov sam na BJB. jos uvek ne znam kome i na kojoj stranici da se obratim, te cu pokusati na ovoj ciju oznaku nosi moj moped . Elem, imam sledeci problem: U pitanju je yamaha xt600z iz '84 - 1. tenera. Motor je bez problema upalio na Bozic...vozio se tih lepih dana a onda sam ga garazirao. Nakon redovnog paljenja (na svakih 5-10 dana), tamo oko 20.01. nije hteo da upali ni da se javi...dobro sam se preznojio( kurbla je u pitanju-naravno). Upalim ga na "gurku" al nije to to - radi neko vreme i pocinju da mu opadaju obrtaji dok se ne ugasi. Tako je bilo par puta. Pomislih mozda je karburator (a i bilo je vreme za ciscenje)...ocistio sam ga, bude kao nov, medjutim ista prica - na gurku ko mina ali obrtaji padaju. Pomislih i na svecicu (sezonska zamena) - Motor upali iz prve...radio 1min i opet pocne da mu opada br obrtaja dok se ne ugasi... Ok...sigurno je akumulator (definitivno je bio za zamenu) - kupim YUASA, formiram, instaliram na moped, zakurblam - upali kao mina...radi par min i opet poce da gubi obrtaje... Poludeo sam. Jos jedna mozda bitna stvar - kada dam kontakt- zelena lampica za neutral svetli...cim pipnem kocnicu ili sirenu, ona se izgubi... Trazim pomoc - ako nije do karburatora, svecice i akumulatora, predpostavljam da negde gubi struju. Necu da se pravim pametan, pa vas zato molim da mi pomognete u slucaju da se nekom desio ovakav problem kaze u cemu je stvar? Veliko hvala!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja