Jump to content

Moto Zajednica

motoklasik

Članovi
  • Broj tema i poruka

    95
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

motoklasik's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Da, zato sam i preporucio tu agenciju sa izuzetno povoljnim uslovima za nas motoriste u odnosu na ostale klijente, ali sam od strane rukovodstva sajta ukoren da takve stvari ne smeju da se rade, tj. da sve mora da se prijavi njima, pa da onda eventualno ide preko njih. Znaci, ako koristite povoljnosti te agencije, pozovite se direktno na mene ( ".... poslao me Igor u vezi registracije..." ), da mi osnivaci ne bi opet stavljali pomenute primedbe. Zanimljivo je napomenuti, da za motore preko 20 god. starosti, preko ove agencije prolazi popust kod poreza na upotrebu vozila od 80%, ( tj. placa se 20%, umesto 60% propisanog iznosa) mada u Zakonu to vazi samo za putnicka i kombi vozila. Dakle usteda na tome je za motore 500-750 oko 2000 din. a za 750-1100 usteda je oko 5000 din. (starije od 20 god.) Dokle ce tako ici videcemo, mada u samoj agenciji ne treba mnogo potencirati tu pricu, neka rade sto duze ovako jer je svima do sada proslo i niko nije imao problema.
  2. Prodajem disk plocice za Hondu XL600 LM/RM (PD04), ili za Transalp 87-90g. Imam dva para, jedne su mi visak, pa koje se prve prodaju. Cena: Hein-Gericke - 20 evra, Brembo - 30 evra. Tel. 064/123-6366, moze i slanje.
  3. Racunaju po katalogu samo ako je cena u ugovoru manja od kataloske. Ako je cena u ugovoru veca, onda se racuna 2,5% od te cene, mada takvu cenu niko i ne stavlja u ugovor.
  4. I ja sam pre par dana registrovao XL600LM 88g. Ove vece kubikaze i neregistrujem, od mene im je i ovo dosta. Bez tablice i saobracajne, samo produzenje, kostalo 12.800 + 400 tehnicki. Plus usluga nosenja u MUP 600.
  5. Ne lade 00 nego rade firmama za kintu. Imam pouzdan podatak da u Ljermontovu sa N.Bgd. dodje oko 200 obradjenih predmeta dnevno, a oni i u stanici milicije kod Opstine i na B.Kosi podele, kako koji dan, 100 - 130 brojeva ukupno. Razliku do 200 urade preko reda, uz posebnu nadoknadu, uglavnom pravnim licima.
  6. Treba stvarno videti da li ce to odnosenje imati tendenciju da se pretvori u praksu, ili ce ostati usamljen slucaj. Do sada nam parkiranje nije bio problem, ni sa mestom ni sa kaznama. Pa da ne izlecemo pred rudu bez potrebe, zbog jednog slucaja, dok nismo sigurni. Ako se pokaze da treba, ideje su vec spremne. Ima dosta drugih nevolja koje nas tiste, kao motoriste, bice na sta da se usmeri ova energija koja je ovih dana pokrenuta.
  7. GUMA 130/90-16, skinuta sa Harley-a, u relativno dobrom stanju, neostecena, moze jos da posluzi, 20 evra. 064/123-6366, Beograd
  8. Parlotti, dvostruki sampion Italije na Tomosu, i slike modela D-6 GP iz 1971. Tomos je, u ono vreme imao te domete. Omladinci, nije li vas ovo pomalo iznenadilo?
  9. Naravno da ovo nema veze sa motorima za svakodnevnu upotrebu. Nego onako, s obzirom da vecina ovde nije znala koji su bili dometi te fabrike, u svetskim razmerama. I onda pojedini postovi ne bi verovatno imali tako malicioznu intonaciju. Tomos je u 60im godinama imao mnogo internacionalnih uspeha a po tehnici vrlo inovativan Tomos je bio prvi trkaci motocikl do 50 ccm u svetu sa ramom od stakloplastike,model D-9 tezak samo 38 kg, disk kocnice napred i nazad(mahanicke) vozac Adrian Bernetic:
  10. Nije se ni mislilo samo na nase generacije. Istorija motociklizma je internacionalna. Koga bude interesovalo, ove stvari ostaju zabelezene zauvek.
  11. Alekre : Dokle ste vi zivi tako ce se i Tomosi pamtiti, kada i te generacije odu, niko se vise nece setiti Tomosa Ima nesto sto se zove istorija motociklizma. Neki proizvodjaci su uspesnim komercijalnim a najcesce trtkackim modelima usli u nju, i bice spominjani i kroz sve buduce generacije. TOMOS DM-GP 1980 VEZIJA 4 Broj napravljenih motora: dva puta po četiri primerka Max brzina: 204 km/h Broj brzina na menjaču: 6 brzina sa 5-lamelnim suvim kvačilom Snaga motora: 19,5 KS @ 16000 /min-1 Precnik/Hod: 40/39,7 Odnos kompresije: 13:1 Karburator: Bing 30 Največi obrtni momenat pri: 15000 /min-1 Gorivo i podmazivanje: Mešavina 1%(100:1) superbenzina i eksperimentalnog ulja "Castrol" Paljenje: Visoko naponsko,kondezatorsko,bezkontakno "Kröber" paljenje Tockovi: Campagenolo aluminijum-magnezijum legura, prednji 2,00x18 stražnji 2,25x18 cola Prednja disk kočnica: Zanzani 220mm precnika Ukupna težina: oko 55 kg Uspesi: Državno prvenstvo (1.) Evropsko prvenstvo (1.) Sa brojem 16 je inace, Zdravko Matulja:
  12. U pravu si potpuno, ali samo u slucaju kada sam sebi kupujes motor. Kada neko drugi sebi kupuje motor, onda je, sto kazes "poenta", da on sam kupi ono sto misli da treba i sto voli.
  13. Arnyman, decace, uzmi se u pamet. Tomos je pre vise decenija, dok je bio u ozbiljnoj drzavi, bio u stanju da izvorno napravi trkacki prototip koji je bio izuzetno konkurentan na trkama za svetski sampionat. Nemoj da pljujes po takvom proizvodjacu... Poslovna politika se menja, ali neke stvari ostaju zauvek. A da sada ima jeftinijih kineze? Ima. Da je bolji odnos ulzeno-dobijeno nego kod Tomosa? Jeste. Da atraktivnije izgledaju? Izgledaju. Pa sta onda, kakve to veze ima, zar je to vazno? Najbolji motor je onaj, za koga je covek sam ubedjen da je najbolji. I pri tome zna da gresi, ali ipak voli bas taj.
  14. E, onda samo za pita i ova slika, godina 1976, na pescari, gde se danas nalazi Beogradska arena. A Tomos je imao ogroman uticaj na razvoj motociklizma u bivsoj SFRJ, pa time i u Srbiji. Bio je vozen na trkackim stazama sirom Evrope, a ti trkacki modeli su bili avangarda u svojoj klasi. Godinama je sa uspehom ucestvovao i na trkama svetskog prvenstva. Svi mozemo da imamo svoje misljenje, ali treba imati postovanja prema proizvodjacu koji ima takvu istoriju. Sad, da li neki kinez trenutno kosta skuplje ili jeftinije, zar je to bitno? Pravi motoristi motor kupuju srcem, kad bi ovako kalkulisali, verovatno bi svi vozili isti model koji bi od ovlascene komisije bio proglasen za najbolji u odnosu na ulozeno-dobijeno. I ako neko ne voli da vozi motor bez menjaca, dzaba je da kosta i 300 evra i jos dobrog kvaliteta. Upravo ta individualnost razlikuje bajkere od "ostatka sveta".
  15. Pre 34 godine, drugar i ja kupili nove Tomos kros juniore. Domino rucice, Marcoki viljuska, struja Bosch, jako ozbiljni bandazi, sve ugradjeno je bilo vrhunsko. A bila je 1976.g. Malo ih je proizvedeno,a jos manje prodato u Srbiji i sada im je cena izuzetno visoka i samo ce rasti, ako su u originalnom stanju. Da li ce to biti slucaj sa ovim kineskim motorima, na primer 2044. godine?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja