Jump to content

Moto Zajednica

Miroljubb

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Miroljubb's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Miroljubb

    MZ Caffe

    Zdravo svima, moze li mi neko reci koje sijalice od koliko wati idu za zmigavce na etz 251?? Hvala unapred..
  2. Ja sam imao isti problem na mom MZ-u, doduse es 175/2 , isto pukla opruga za kurblu, ali masina nikad otvarana, nisam mogao da blokiram klip nikako, jer svecica ide pod kosinu ili ti ugla, a na izduv u cilindru sam stavljao drvo mislim da je bila drska nekog cekica, ali opet nista, zatim sam probao na "sec" i uspelo je, a verovatno moze da se odvrne i sa onim pneumackim pistoljem sto koriste vulkanizeri. Pozdrav ..
  3. Miroljubb

    MZ Caffe

    Sigurno cu i to da radim, i ujedno da pogledam semeninge, sumnjivo mi odakle onoliko ulja na auspuhu i na izduvnoj grani..
  4. Miroljubb

    MZ Caffe

    Krecem od auspuha, ovaj stari cu da isecem da vidim kakvo je stanje, naci cu nov nije problem, samo da mogu da izbegnem da otvaram cilindar
  5. Miroljubb

    MZ Caffe

    preso 33000, e sad sto se tice auspuha imam problem, napravljen je da se otvara, ali na tom mestu gde je sastav, od padova je ulubljeno i nema sile da se otvori samo brusilica.
  6. Miroljubb

    MZ Caffe

    Ne, nikad nije otvarana.. Izmericu mu kompresiju kad je hladan i kad je vruc. ali logicno ako lepo izvlaci uzbrdo i to pod teretom verovatno ima kompresiju, ali opet provericu..
  7. Miroljubb

    MZ Caffe

    Isolator zm 14 260 se za sad bajbolje pokazala, nju trenutno i imam, na kutijici od svecice pise da zazor treba biti 0.4mm a u prirucniku 0.6mm, ne znam koliki zazor vi koristite mozda je i tu problem ne znam vise sta da mislim>? sto se tice karburatora, on ima samo jedan sraf za smesu gorivo/vazduh i to stoji na oko 2.5kruga, igla na 3 oideljak, drugo podesavanje ne znam da li ima oko karburatora, u prirucniku je navedeno da motor treba zagrejati, da se zavrne ovaj sraf, i da se motor nasteluje na sajlu da jedva radi, pa se pritom ovaj sraf odvije za 2.5 kruga i onda se na njemu trazi levo desno gde ima najveci broj obrtaja, medjutim kod mene kad pomeram taj sraf nista se ne desava sem ako ga skroz odvijem ili zavijem ? Na leru kad se zagreje ne moze da se odrzi u radu. a zatim kad se bas ugreje nece da pali
  8. Miroljubb

    MZ Caffe

    Iskreno planiram da se vozim, registrovao sam ga, vec su platine pri kraju i nije mi to sigurno, a ne bih ni da radim neku veliku prepravku, ovaj sistem elektronskog paljenja mi se svidja jer se samo platine izbacuju
  9. Miroljubb

    MZ Caffe

    Cudno, jer kada kupim i stavim novu svecicu radi lepo 2-3 dana i krene opet da zeza, mozda i bobina ima veze, ne znam videcu.. Danas naidjem na forumu na univerzalno elektronsko paljenje: http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=7992.0 Imaju 6v i kosta oko 66e sa sve dostavom, deklaracijom, zanima me vase misljenje koliko bi to bila pametna investicija>?
  10. Miroljubb

    MZ Caffe

    Nisam razmisljao o tomo, jer on ovako lepo vuce lepo prima gas samo ga zeza to paljenje kad je vruc. Koliko mm bi trebalo da bobina baci varnicu pre nego sto klip dodje u gornju mrtvu tacku?
  11. Miroljubb

    MZ Caffe

    Sipao sam danas sa 2% mesavine, dosta manje dimi sto je i ocekivajuce, nisam uporedio razliku da li se manje greje, ali na do sada na 600-700m vreo, ali i danje se javlja problem kad se zagreje mnogo tesko pali a i nekad nece sve dok se svecica ne ocisti, menjao san u protekla 3 dana 2 svecice, kad stavim novu radi 2 dana ok i krene da zeza, (kija na auspuhu) i nece da upali, nije mi jasno sta se tu desava, ovih dana sam probao da stelujem karburator i sve isto radi 2 dana i opet isto >
  12. Miroljubb

    MZ Caffe

    Pozdrav... Imam pitanje u vezi mesavine, u pitanju je mz es 175/2, u prirucniku pise da se mesavina pravi sa 3% ulja, tj 30g na 1l .. Na bocici (100g) od ulja koje uzimam na pumpama pise da se rastvara na 5l, sto znaci 20g po litru sto je za 10g manje nego kao sto je navedeno u prirucniku, a kada pravim na 30g po litru tog ulja, motor dimi, izbacuje ulje na auspuh, i izbacuje na izlaz iz cilindra. Pojavio se problem kad se zagreje nece da upali dok se svecica ne obrise. Da li ce motoru nesto da fali ako rastvorim bocicu od 100g na 5l?
  13. Kad smo vec kod komaraca kao i svako praskanje ne pomaze mnogo komaraca opet ima.,,
  14. kolika je cena za zadnje stop svetlo ES 175 ??????????????????
  15. mislim da nebi bilo lose da se pored svakog artikla naznaci njegova vrednost ili ti cena.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja