Jump to content

Moto Zajednica

lazarije

Članovi
  • Broj tema i poruka

    33
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu lazarije

  • Rođendan 10.12.1970.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Nish
  • Motocikl
    APN 6S, Challenger 250V

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

lazarije's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

17

Reputacija u zajednici

  1. Moraš da skineš točak. Sem zegera, ti su i biksna (odstojna) i dve čelične šajbne. Ovo što je ispalo je jedna od njih. Skini zupčanik i zameni selen blokove. Bitna stavka, izmeri dubinu rupa. Treba da je 20 ali možda je neko čačkao pre tebe (kao što je kod mene bio slučaj). Selen blokovi su 22mm. Moraju se prethodno obradiri tj svesti na meru (20mm) pa onda ubaciti. Ako je zeger raskopao kanal moraće da se popuni i dovede na meru. Послато са LEX626 помоћу Тапатока
  2. Bravo za tekst. Nema se šta dodati. U Nišu se mogu nabaviti u lagerton.rs i ami.rs po ceni od oko 2.000 za 5.metara. Idu i 2 spojnice. Može se videti na njihovim sajtovima i naručiti. Послато са LEX626 помоћу Тапатока
  3. 45 zuba zadnji zupč. 16 zuba prednji Korak lanca 530 Problem je što je bilo koji lanac 530 u kvalitetu preskup. I nepotreban je za motor ove jačine. Ko može zameni varijantom od Princa on nosi 428, koji nose Jawa i M.Z. Za malu kintu mogu se uzeti kvalitetni češki lanci. Inače Hayabusa i jako ozbiljno motori kose ovaj lanac-530. Kod nas je alternativa za smešne pare lanac koji koriste kombajni i prodaje se u pakovanju od 5metara. Ima za dve zamene. Voze ljudi na Viragu 250 i nema problema. Jedna korekcija (dotezanje posle 1000km i teraj. Послато са LEX626 помоћу Тапатока
  4. Prob lampu, otvori-razdvoji konektor pa polako. Najverovatnije su samo pobrkana mesta pinova. Ja kod mene stavio od skuitera, samo 2 pozicije, šljaka bez problema. Dok su vam još sveži motori, gledajte da zaštitite zadnji deo kontakl brave. Tik je uz auspuh i vremenom vrelina uradi svoje, loše je inženjersko rešenje. Namotajte azbestnu krpu ili dislocirajte bravu, ili odbite u polje sa šajbnama, samo udaljite od auspuha. To najviše pravi problem.
  5. Čelendžer je zaheb.n po tom pitanju jer ima disk kočnicu a virago doboš. Prepravke koiko hoćeš, nije samo zameni točak. Uz malu doradu može lančanik od viraga, samo se mora popuniti unutrašnji deo jer je veća rupa(praznina) nego li kod nas. Napravi se unutrašnji prsten kod strugara i navari. BukiKŠ ima iskustva sa tom prepravkom.
  6. Otišo do drugara da mi pištoljem odšrafi imbus sa donje strane. 3 drugara i po 2 piva kasnije neplanirano operisana viljuška. Ovako izgleda rastavljena na proste činioce. Obavezno gledajte šta je ispod imbus šrafa. Kod mene se neko već ranije igrao, šrafove smo skinuli ručno bez zapinjanja. Izgubljena original alu šajbna sa jednog štapa i stavljena gumica. Obavezno zameniti šajbne, jeftine su da bi se zezali sa odgrevanjem tj kuvanjem da omekšaju.
  7. Plovak na karburatoru pušta. Probaj da ušteluješ plovak ako i dalje ne zatvara otišla ti je klinasta gumica na iglici plovka. Pušta benzin. Stavi elektoventil dok ti ne stigne set za reparaciju sa Aliexpresa. Carburetor Carb Repair Rebuild Kits For Yamaha XV250 Virago XVS650 V Star 18 5171-in Carburetor Parts from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Moj set sam platio 14 us+ 3 dostava, ovo ti je super povoljno.
  8. Samo ispošruj što sam te savetovao za ulja-vile i kočnice. Sva ulja tog tipa kakvog god kvaliteta posle 2. god. gube svojstva, absorbuju vlagu i gube potrebne karakreristike, a kamo li posle 11. Veliki špric, crevo za infuziju i rešio si vile. Samo vratiš koliko si izvukao, Gustina je 10w. Na našoj temi imaš podatke o okličini. Kočnice obavezno kao što je rečeno i sad naruči cilindar sa aliexpresa jer će da te proda kad se najmanje nadaš. Stići će za 45-50 dana i posle si miran. Uživaj u vožnji i štekaj kintu za pivo
  9. Čelendžer je klon Viraga, kao Keeway, kao i Romet, Junak, Spartan itd. Razlika je samo u ramu i zadnjem točku(disk/doboš). Oznaka mašina je 2V49FMM i instalacija, tj elektrika i elektronika je identična. Jedina razlika je u kvalitetu. Budi spreman da u neko dogledno vreme menjaš CDI i moj savet je uzmi polovan original. Nov kinez je od 20-35 US, a polovan japanac od 60-70. Japanac više nikad nećeš menjati. Prijateljski savet. Ako nisi iskusan barem malo u mehanici pozovi nekog drugara koji jeste i radite zajedno. Kupuj fore i pamti cake. Tvoj motor kao i svi-apsolutno svi Čelendžeri u Srbiji uvezen je 2008-e godine. 11. godina stoji u mestu. Normalno da je sve zapeklo. Trebalo bi svaki šraf na njemu da razradiš. Sva ulja da promeniš. Ulje u vilama obavezno (imaš na forumu, nađi post Black bajta-kineska imperija sve je super objašnjeno, samo skidaš šrafove i menjaš ulje ništa se ne rasturaš). Tvoj motor mora da prođe generalni servis. Nije džabe 1000 evra. Gume odmah baci u đubre ili ti traumatologija ne gine. Savet iz iskustva-1 pad i više za.ebanih momenata na sreću pošli samo sa bolovima u stopalima i skočnim zglobovima. Duro je ku.ton živi.-čista platika. Posle 11.god je više drvo nego guma. Imaš Mitas na akciji za 100 evra i manje da ga obuješ extra. Gumamax-Delmax. Pretraži net. Kočnice rasturaj, čisti klipove, i menjaj gumice. Ulje staro 11 god im je je..lo kevu do sad, i više nije ulje već nedefinisana toksično-kancerogena tekućina, a gumice su pojedene. Ide DOT 4. Ni u ludilu ne seci brusilicom šraf-oštetićeš deklu 1000%. Nabi-zaglavi unutra za broj veći imbus, pa onda pokušaj da odšrafiš. Svaki šraf pre nego odšrafljuješ izidaraj to jest kuckaj po njemu preko nečeg, ne direktno. Da bi oporavio taj šraf nečim ravnim i malo većeg prečnika. tuci po njemu da mu ubiješ glavu. Odmereno, ne zapinji. Ako i to ne uspe nabi unutra kratak imbus i zavari. Temperatura varenja će da ga odgreje i izvadićeš ga bez problema. Ponavljam ti , 11 godina je stajalo, sve je zapeklo. Prvo udri po po svakom šrafu koji hoćeš da skineš pa onda odšrafljuj. Napni se i 3-4 dana posveti istraživanju po netu, našim i stranim forumima i bićeš daleko potkovaniji nego sad. Svaki sekund uloženog truda će ti se višestruko vratiti. Motor je magare, samo se mora poštovati.
  10. Ako možeš uporedi ili pusti sliku tvog točka pošto je moj izgleda služio za zezanje davnašnjim vlasnicima. U rupama je M6 navoj, jedna je bila zakovana mislili smo polomljenim šrafom, ali se ispostavilo da je bila burgija. Zato sam morao sa koordinatne bušilice da preselim točak kod majstora na erozimat. Pravio je tanku -4mm elektrodu da bi je probio a da ne uništi navoj. To "sitno" zadovoljstvo je 20 evropskih, a verovatno me kao i tebe čeka argonac da me carini. Pitanje je da li sam požurio i ispao glup u društvu te bespotrebno radio sve ovo misleći da je originalna izvedba. Zato mi treba slika tvog točka da vidim da li je uopšte original sa ovim rupama-zalomljena burgija budi sumnju. Ako nije džaba sam se ovoliko cimao, a ovo će biti nauk drugima koje čeka muka sa selen blokovima i lančanikom.
  11. Sve ima taze kod bata Laze. Poslao sam ti broj na p.p. javi se da dogovorimo ako ti nešto treba. Selen blokovi su po 100 dindži . Uzeću ti ako ćeš ubacivati na točak. KN je 500 ako neko hoće mogu mu poslati.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja