Jump to content

Moto Zajednica

milan1989

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

milan1989's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Meni pre neki dan stigla Shoei Neotec kaciga,autobusom, iz Louisa naravno. Srebrna koju sam i hteo. Brzo i efikasno. Ja zadovoljan, usput juče okrenem Motoland - i opet je nema na lageru, iako stoji da ima i da je cena 62,000-69,000 dinara, i na sajtu i na kupujem-prodajem Jeftino je, ali nema.
  2. Pa da li je moguće da sam baš ja bio loše sreće, i da nisam mogao da probam i kupim kacigu. Vidim po drugim forumima da je još kolega imalo loša iskustva sa ovom radnjom. No nema veze, život ide dalje, nekom je majka,nekom maćeha. Naručio sam juče kacigu iz Louis-a, zamislite imaju na lageru "za poneti", stiže za 7 dana, kad mi vrate Mwst cena će biti kao u "Motoland"-u ili čak i malo niža. Sve sam završio jednim jedinim telefonskim pozivom. jesi li išao direktno ili si preko nekoga? Ja se nakanjujem ali nikako da to uradim. Koja je tu kombinacija oko dostave , plačanja, carine i sl ????? Kolega živi u Beču, poslao sam mu mail sa detaljima kacige, on okrenuo telefonom i rezervisao. On će i da je donese kad bude dolazio. Kombinacija je da ako želiš da uštediš, moraš da prijaviš na granici da iznosiš robu, popuniš neke formulare i oni udare pečat - sa tim papirom dobijaš porez nazad, mislim da je nešto malo preko 15%. Što se tiče carine, ja to radim ovako: bacim kutiju, račune ostavim kad neko dolazi bez kacige,a kacigu u vreću koja se isporučuje sa njom i u auto. Mislim, da budem politički korektan: uvek možeš da platiš carinu, na tebi je da li hoćeš ili nećeš. Sad sam baš našravio paralelnu računicu Louis vs Motoland Louis: 569 Eura - 15% = 483,65 Eura Motoland 62,000 Dinara / 119,6775 (srednji kurs NBS za danas)= 518,05 Eura ------------------------------------------------------------------------ Razlika: 34,40 Eura Ja zadovoljan EDIT: Zaboravih da u "Motoland"-u nemaju kacige na lageru
  3. Pa da li je moguće da sam baš ja bio loše sreće, i da nisam mogao da probam i kupim kacigu. Vidim po drugim forumima da je još kolega imalo loša iskustva sa ovom radnjom. No nema veze, život ide dalje, nekom je majka,nekom maćeha. Naručio sam juče kacigu iz Louis-a, zamislite imaju na lageru "za poneti", stiže za 7 dana, kad mi vrate Mwst cena će biti kao u "Motoland"-u ili čak i malo niža. Sve sam završio jednim jedinim telefonskim pozivom.
  4. Već poodavno hoću da kupim Shoei Neotec kacigu, sviđa mi se, nije jeftina - ali kad je glava u pitanju ne štedim. Probao sam kod "Motoland"-a, dok su još bile na popustu, ali ih nije bilo, zvao sam u poslednjih 6 meseci najmanje 5-6 puta i uvek je odgovor isti: nema XL, stiže za mesec dana "ali ako hoćete možete da naručite i da date kaparu pa možda stigne i brže". Potražim po moto forumima jer ne volim da kupujem ništa bez probe veličine, vidim različita iskustva sa "Motoland"-om oko kaciga, vremena isporuke, fiskalnih računa, garancije, delova koji treba da budu sa kacigom, originalnog pakovanja, i odustanem od naručivanja i davanja kapare sa idejom da kad budu imali na stanju dođem, probam - ako mi odgovara kupim i gotovo. Periodično zovem, i uvek je odgovor isti "stižu za 15 do 20 dana". U međuvremnu, tražim i na internetu, i prošle nedelje naidjem na "kupujem-prodajem" sajtu na oglas, ima Shoei Neotec kaciga u svim bojama, oglas obnovljen pre nekoliko dana, znači svež: http://www.kupujemprodajem.com/Flip-Up-kaciga-Shoei-Neotec-Svetlo-Siva-13311474-oglas.htm?filter_id=5565938 U petak, sav srećan okrenem telefon sa oglasa, pokaže mi se da je "Motoland"-ov broj koji sam ko zna kada memorisao, međutim zauzeto i zauzeto, sednem na motor pošto mi je blizu i pravac u radnju, kad tamo iznenađenje: prodavac prilično nezainteresovan, kaže nema ni jedne Neotec XL na stanju, "dobiće ih za mesec dana", pitam za Schubert koji takodje reklamiraju na sajtu, kaže "ne radimo više Schubert". Iznenađen razvojem stuacije, kažem da na sajtu "Motoland" stoji da imaju i Neotec i Schubert kacige, čak i online naručivanje radi, da su oglas na "kupujem-prodajem" obnovili prošle nedelje, kažem da sam zvao više puta tokom proteklih meseci. http://motoland.rs/moto-oprema/kacige-za-motore/shoei-neotec/ http://motoland.rs/moto-oprema/kacige-za-motore/shoei-neotec/ I prodavac mi nezainteresovano i nonšalantno kaže "pa nigde ti ne piše da imamo na lageru". Okrenem se i izađem iz radnje, sa nekim čudnim gorkim ukusom u ustima i željom da više nikad ne uđem u takvu radnju.
  5. Gde nadjoste "Ko to tamo peva" autobus legendu ?
  6. Milan Filipovic iz Beograda, nekad davno cozio Tomos Automatik 3 M, pa Electronic. Trenutno bez motora, razmatra se nabavka novog. Pratim forum duze vreme. Pozdrav bajkerkama i bajkerima.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja