p0peye 285 Napisano Mart 27, 2009 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo bajkeri, sezona već kuca na vrata, a ja nikako da odradim pripremu... Ebg, posao, sin,, žena, nikako da uhvatim par sati slobodnog vremena... Dakle - na forumu ima više postova na temu "ulja", ali nisam uspeo da pronađem ništa od podataka na ovu temu (sem jedne pritužbe na Hiflo filter, ali jedna zamerka stvarno može mnogo toga - i ništa da ne znači. Mnogo faktora je moglo da utiče, pa dok se - ne daj bože - ne pojave druga, treća... zamerka - mogli bi da zanemarimo taj nesrećni slučaj...) Gooooooglanjem sam stekao utisak da je dosta bitno da filter ulja bude kvalitetan - džaba vam kvalitetno ulje ako mu filter ne dozvoljava da slobodno i nesmetano cirkuliše (ako je "usko grlo"). Takođe sam negde pročitao da neki proizvođači koriste karton kao merijal za fitriranje, a ako je taj karton manje kvalitetan... Dakle, šta kod nas na tržištu ima u ponudi, i šta bi ste preporučili? Vrsta motora za koji pitam ne bi trebala da igra ulogu, ali 'ajde da kažem: Honda CBR 600 F Sport ('03) Hvala unapred na informacijama, pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Mart 27, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan MEIVA I HIFLO slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 285 Napisano Mart 27, 2009 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informaciji - još samo da nađem radnju koja ih ima za moj motor... 3 nasumice odabrne radnje (Gevara, Kymco, Markos) nemaju - kažu - biće... Za njih seezona izgleda počinje u avgustu... A evo par linkova, pa ko nema šta da radi i kako da prekrati vreme - možda izvuke neki koristan podatak... http://motorcycleinfo.calsci.com/Consumables.html (ovo je dobar deo: "For temperatures below -40, I strongly recommend either Mobil-1 0w-30 or the Canadian Shell 0w-40 Rotella. At these temperatures, your car is your life. Using cheap or incorrect oil is risking your life. For temperatures below -55c, -65f, stay home. Really. " ;D ;D http://motorcycleinfo.calsci.com/Filters.html#OilFilters (obratite pažnju pod "recomendations" šta piše za interval zamene za kamione :o :-[ A moram priznati da je malo čudno što nije ni pomenuo MEIVA filtere :-\ (što naravno može da znači... Ama baš ništa) A evo i (još jedan) link na temu "ulja" - slikovito nazvan "all about oils" http://motorcycleinfo.calsci.com/Oils1.html Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 226 Napisano Mart 27, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan http://motorcycleinfo.calsci.com/Consumables.html (ovo je dobar deo: "For temperatures below -40, I strongly recommend either Mobil-1 0w-30 or the Canadian Shell 0w-40 Rotella. At these temperatures, your car is your life. Using cheap or incorrect oil is risking your life. For temperatures below -55c, -65f, stay home. Really. " ;D ;D [Pozz -40 F=-40 C ; -55 F= -48 C ; -65 F = -53 C = tko se onda na motoru vozi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Mart 27, 2009 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto jednostavno kad moze komplikovano,zar ti nije lakse lepo da stavis filter ulja koji fabrika propisuje.I tako izbenes brigu o uskim grlima i ostalim parametrima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 285 Napisano Mart 29, 2009 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan -40 F=-40 C ; -55 F= -48 C ; -65 F = -53 C = tko se onda na motoru vozi ? Ako slušaju savet ovog lika što je napisao text - niko Ali - uvek imaš i onih tvrdoglavih koji neće da slušaju, pa sve i da ih lepo zamoliš... ;D Sto jednostavno kad moze komplikovano,zar ti nije lakse lepo da stavis filter ulja koji fabrika propisuje.I tako izbenes brigu o uskim grlima i ostalim parametrima. Plašim se da nisi razumeo pitanje... :-\ Ne želim ja da stavim filter od Civica i uštedim 15 din (bar dok me neko ne ubedi da će bar isto toliko dobro da odradi posao kao original) . Želim da dam 15 pa čak i 25 din više - ali da znam šta sam kupio... p.s. - Ma ništa lakše nego staviti - najteže je doći u posed... ;D Jer - i na tarabi piše "p..." pa nE sam blesav da "j..." ;D p.s.s. - Gevara, Markos ni Kimco nemaju filter za mene. Biće... Za par nedelja...Za neke sezona izgleda počinje u avgustu... Po svemu sudeći - izgleda da sam džabe brinuo da ne pazarim fuš filter... Trebao sam da brinem da li ću uopšte naći isti za svoj motor... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Mart 29, 2009 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam meivu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Mart 29, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupujem Champion na Miljakovcu. Racunam, zove se Šampion, ne može da ne valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Mart 29, 2009 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da ces Avgust docekati.... ;D ;D ;D,pa vidi sa ovim momcima sto nabavljaju iz luisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...