Jump to content

Moto Zajednica

Urmašica 2022.

Recommended Posts

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Jesmo pošli? Ah, ček, da se skupi ekipa. Ko ide? Ekipa se široko organizuje, jer kao i uvek, na put kreće 30-40% ljudi koji na prvu kažu "da".
Svi smo vezani za istu firmu, neki i dalje tu radimo, neki ne (izdajice), ali se i dalje družimo. I dalje vozimo zajedno..
Vlajka i mene znate. Znate i Bojana sa moto ture u aprilu (@maxxoće li taj putopis više???). Dodatak ekipi su Isidora, Miloš ( @Vesperados ) i Marko (@MarkoRadosevic).
Isidora je Bojanova bolja polovina, takođe koleginica, koju Vlajko i ja trujemo već duže vremena kad god se sretnemo na poslu kako je Bosna prelepa za vožnju i kako bi trebalo otići da se provozamo... Ok, imamo je na našoj strani, čim Bojan krene da se premišlja, poruka Isidori i to ti je sređeno. Miloš oće da protegne Vespi točkove, ali mu se nije dalo, privatne obaveze. Na neki način je i on bio deo puta, pratio nas je online, bio u toku sa dešavanjima.
Marko, najnoviji "član", nismo se vozili do sad na neke duže vožnje, kafa po lokalu. Momak uvek za akciju, veverica na kokainu. Imao je problem sa motorom. Motorima. Koji izabrati za put... Inicijalno, cfmoto 650mt. Ali veče pred polazak se pokolebao, mislio se kako bi stukao ovo sa R-om. Iskreno, nisam znao čime će se pojaviti na Mišeluku na polasku. Za Vlajka, Bojana i mene znam. Tri musketara, tri mala stroma. V-Stroma. Pravi V.
 
Elem još malo uvoda, sve je počelo sa Vlajkom dok smo pili kafu na galeriji u firmi, kako drugačije.
- Valjalo bi otići do Mostara, da popijemo kafu, pojedemo po urmašicu, poslednja nedelja oktobra.
- Trebao bih ići na TET sa kumom tada.
- Ok, ja idem, uvek ima mesta u koloni ako se odlučiš na ovamo, sobe su svakako dvokrevetne i ja ne hrčem mnogo.
 
Krećemo da pravimo čet, ostali ne veruju da su urmašice zapravo razlog zbog kog se ide za Mostar, ali ja ostajem čvrstog stava. Skupljamo se na kafi posle posla, Miloš zna da neće ići, ali ne propušta priliku da se pojavi i zeza. Marko je solo jahač, ne voli grupe ali oće da proba sa nama da vozi, nervira ga što smo isplanirali sve unapred... "Kako možeš da znaš gde ćeš sipati gorivo, gde će ti biti pauze".. Ono što ne zna je da se planovi menjaju, ovo je idealan scenario koji se neće desiti, ali mentalna vežba i spremni smo za sve. Tu jako uigrani da se organizujemo i nastavimo dalje. Polako, eto prilika da vidi kako se vozamo.
Dogovor je da krenemo u subotu ujutru, 8:00 sa Mišeluka. Spremni za put, naduvane gume, napunjeni rezervoari, kako drugačije.

Približava se dan za pokret. Kako krenuti negde, a da bar jedan motor Ranko ( @abarth_maniac ) nije pregledao? Nećemo to da menjamo!
AL9nZEXq9mFwfZfQZ1RViG75fjmwBKDm3qcDJ2ssHBShTOrqTfM1axqjqCQPvD7e9Lq3DEBjdz9Cx4yAuo-BweSriinfskdLaNsGhu5u9IN5jIz3bpISyEzTDrlqpPKzKi46DttwEjz4opN9mD3t-JL9tAQvGQ=w1396-h1047-no?authuser=0
 
Veče pre, idemo do kuma @DjordjeMijailovic u garažu, da se podružimo i da spremimo stromiće za put.
AL9nZEXtVwH3OE2TCg_xdCEWuwa58QU8o5PgQuQXajAofiGU0u3DqCZW7wIkq3PqKiqb70hAtWTw8_7tFMssL2OdDuwdPJzVGBFQKBawTUD5QhPmjDrrP8Y_-HvBw5JWwIv-QDnV9GkBzZ1BE-IhFOkgKwwjyw=w1396-h1047-no?authuser=0

Nema mnogo pakovanje, 2 su dana, krećemo odmah.
 

Promenio član nafetS
  • Sviđa mi se 18

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Subota
Spakovan, silazim do motora i trpam sve u kofer. Ne treba mi mnogo stvari, idemo na veče u Mostar, ali opet, moram poneti dovoljno stvari da napunim kofer da mi se tovar ne tumba usput kad se budemo vraćali.
Napolju je maglovito jutro i ne obećava baš. Motor mokar od magle. Nema nazad, krenuli smo.
AL9nZEX1G9IFBIscsy4AY4KzU6XWFnXwttwxUGUK

 

Par šaltanja kasnije, malo se motor ugrejao i eto me već na Mišeluku. Parkiram i čekam ekipu.
AL9nZEUQtK11njdWSOQbHEkQJ_8fx4EAwATVigH0

 

Znam da će Bojan i Marko na pumpu malo niže, spuštam se i ja tamo, pa ćemo se vratiti na petlju. Tamo Isidora pored motora, još joj duša spava, smotala cigaru ko da je džoint. Šteta što nisam slikao tu čarapu :)
Skupljam tu deo ekipe i čujem klik na komunikacij, "device connected". Eto i Vlajka u radio blizini.
AL9nZEWq4fkjdSSgnu0-B5KfolRuM2E6vEF0qIO-

 

Kratak dogovor pred put i sviramo pokret. Vozim ja prvi, Vlajko zadnji, na komunikacijama smo i možemo da pratimo šta se dešava.
AL9nZEWZYQrlD1beNS1FOhxxBCjIrd3O58Kcfeh8

 

Usput nas ubi magla, ne može se voziti, ne vidi se daleko, a vizir kacige mokar, otvori vizir, faca utrne i tako u krug. Cepamo samo. Ok, ne cepamo, stajemo jer je Vlajko zaboravio da stavi touring bešiku, poneo ovu malu kućnu. Na jednom stajanju Marko kaže da misli da je zaboravio dokumenta od motora. Proverava, u novčaniku mu je saobraćajna od kawe. Okreće se i piči za NS, javiće se kad stigne da vidimo oće li se vraćati ili ne. Plan je da ga sačekamo u Zvorniku, taman ćemo mi tu pauzu i doručak.


Prolazimo Loznicu, kreće sunce da se pomalja, magla je razbijena. Toooo. Lepota, toplije je odmah. Kreću malo krivinice, lepo se vozamo, napokon krećemo da uživamo, sve do jedne S krivine kroz koju se vidi (ravno je samo put tako ide), kad vidim da auto koji dolazi u susret ima čudnu poziciju, tj kako ulazi. Idiot jedan kretenski nije malo sekao krivinu. Nije puno sekao. On je skroz bio u mojoj traci, sva 4 točka. Ne znam ni sam kako sam prošao, oborio sam još motor i po desnoj beloj liniji pored ivičnjaka. Da sam imao nekog na motoru... Da sam imao bočne kofere... Stajem sa strane odmah, kako sam ugasio motor tako sam se i ja ugasio, spustio sam glavu na rezervoar i sledećih par sekundi se ne sećam, dok nisu stigli Bojan i Vlajko. Sa te prinudne pauze jedan fotos.
AL9nZEX8LA-lHors78Y9TPGDy1G3a40i-Oaoo17O

 

Ok, ništa se nije desilo, idemo dalje. Preskačemo granicu. Tu je blizu Divič, Hotel Vidikovac, i tu pravimo čeku.
AL9nZEU-ntYDEZt759w6pR-zDMc1PQ0R6Rs4XZuC

 

Marko javlja da će se ipak vratiti, ako možemo da ga sačekamo. Ma sve može, uživamo u pogledu, meni prija da nisam na motoru, popustio je adrenalin i strah me je sad. Ništa što ne leči još jedna kafa i još pola sata-sat. Marko stiže.
AL9nZEUArH-QfgCWAH5jbIZLWprZxgnL6yiQlUKR

 

Insistiramo da napravi pauzu, da ne krećemo odmah. On je ubio duplo kilometara, a nismo se još odmakli od kuće.
Isidora je od NS nosila ranac jer imaju samo bočne bisage. Daj to kod mene na suvozačko sedište, odmori leđa.. Španujemo i da krećemo.
Konačno smo kompletirani opet.
AL9nZEXtjJfr_5bmSP-PWuArSphQ75x3kJuiGzuB

 

Krećemo i ja nikako da se opustim, drži me taj glupavi osećaj, šta ako... Do Vlasenice, tu stajemo da se popale goproovi i da se navuče toplija oprema (ko još nije navukao sve na sebe). Ja koristim priliku da se otrgnem pređašnjeg razmišljanja i da se resetujem. Odatle preko Romanije sam opustio ruku i konačno je to ona vožnja koja i treba da bude. Ja vodim, Marko prati, ništa agresivno, ništa da jurcamo, ali lepo tečno prebacujemo levo desno, uživanje. Savršeno je vreme, znaš da je ovo poslednje putovanje motorom ove godine i koristiš svaki metar da uživaš na maksimumu. Drago mi je da je tako.
Konačno krećem na ovaj put.

Saobraćajka na Romaniji, još se nije ni prašina slegla dok smo nailazili.
AL9nZEXMi-6Wu6KSCCMVN_6oe9D7cTKds5RqzS5R

 

Stajemo, Vlajko ide da proveri da li je sve uredu, ostali zaustavljamo saobraćaj, ali nas ignorišu, mene umalo neka tetka da zgazi, klasičan target fixation. Kaže vozač koji je sleteo sa puta da mu ne treba hitna pomoć i da ne može da stavi trougao, mrzi ga.. Ok, daj da se mi popakujemo i da idemo, nismo poželjni, iako smo imali najbolje namere.
Usput stoji saobraćajna patrola, Vlajko prijavi, kažu "pa nema povređenih, šta ćemo mi tamo onda...". Ok, ok, shvatili smo.

Stižemo brzo sa Romanije u Sarajevo, i pravac do žutog bastiona. Idemo na kafu, preko potrebnu pauzu.
Motorići takođe da pauziraju.
AL9nZEXbyNdXM9wWJpwxe_ZCWFIirRnSryg-x4Ho

 

Da, da, 4 motora, pardon.
AL9nZEW5z2MmEQuPxMyJvugkC4OSucNr4fJ8Pnrc

 

Uvek drago mesto za posetiti.
AL9nZEW_rBISUlpr53o6mQkjVHCzIHyKxardh7ft

 

I kako ne popiti jednu bosansku kahvu?
AL9nZEVR50so0QTDHd7rJ0Y_v1hTwFEYtPHQNDsI

 

Marko "Stromovi moji dragi".
AL9nZEWH6gHxa7oITatL-GT3pBWYqzDB4YO6NVoM

 

A nama milo.
AL9nZEWJ4K_yNTfSc3Kwwp1AiEmcQKMzoQSfF-Zf

 

Ajmo, jesmo krenuli dalje? Ja do Jablanice, naručio sam domaće urmašice u udruženju žena "Most", iste koje se jedu i u Mostaru. To je taj "tovar" koji mora biti osiguran u koferu i da stigne ceo i neoštećen. Ostatak ekipe me čeka, gde drugo ako ne u kafani.
Pala jaga za slobodu.. Ovaj put Kovačević, odličan, jedina zamerka je da je moglo još malo krompirića biti. Al pečenje vrhunsko.
AL9nZEVTuH9xg3rJPnmqF6RMxk8QtpX7LStsskOw

 

"Uh, što volim što sam se vratio!"
      Marko, Jablanica 2022.

 

Posle klope, točenje goriva na ulazu u Mostar i pravac garaža.
Mali nesporazum na recepciji, dobijamo 3 četvorokrevetne sobe. Menjamo za 2, Bojan i Isidora u jednoj, Marko, Vlajko i ja u drugoj. Nema potrebe da zauzimamo toliko soba bez potrebe.
Spremanje i u grad. Ovde smo domaći, toliko puta sam ove godine bio. Lepo je vratiti se, malo setno jer znaš da tek na proleće ćeš sledeći put ovim ulicama i popiti kafu na mestu koje ti je toliko smirujuće. Ima nešto u tom čekanju. Sad, uživanje.
AL9nZEVdeJjcen6WvTgGKYIlT07csPCmeN9sg7IE

 

AL9nZEVt6Bbeo1InGKvRj2pXcdxIiXp1aXlFTEf0

 

Zamalo. Dolazimo do "Food House"-a, ne rade više, kasnimo. Ajao, kompletno razočarenje (ok, samo sam ja razočaran, a Vlajko me razume). Idemo dalje, negde mora biti nešto slatko za pojest' i pive za popit'.
AL9nZEV8qFkfmOA6Svc6OVjLUjKwwQXZqARnUqkz

 

AL9nZEW4gCz9KE8aRCjoPgNy2TIYAum0psNxy70z

 

AL9nZEUmTGFp09awLXM3RiuPihercXQsVy5W0dbV

 

Nisam oduševljen, urmašica ko lebac, pretopljena sirupom. Baklava od debelih kora, više kao gibanica. Al dobro, daj šta daš. Bitno da je dobro društvo tu.
AL9nZEW_6BLvgV17CFIqiWk6QZpr3uBp0x8iOkeZ

 

Idemo na još jedno pivce, a posle toga ni kamera ne može da nas snimi da bude lepa slika.
AL9nZEXfBLq-JbGwSTCD9SEi70i2GdDdVP3cwq3A

 

Do hotela po pustim ulicama.
AL9nZEWOkKl1ixnppQaAZW2KCXsL-7bp3mv5mn_A

 

  • Sviđa mi se 21

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Nedelja
 

Dobro jutro.
AL9nZEWuhhw6cQLbTLtO0exxEX_RBv53d65-0BHf

 

Šta se to dešava na stanici, ček da vidim.
AL9nZEUd0yN1xxWhY58jlHuVnAo05z8pHV3j5sOn

 

Na doručku Marko hoće do mosta, da pusti drona. Ideja je da, pošto smo nas dvojica spakovani, odemo do centra na kratko, a da se sa ostalima nađemo na putu za Nevesinje.
Marko je konstantno bio među stromovima, što poznatim, što nepoznatim.
AL9nZEWygYxAtPeLpG1PCH_ePCKVimKraO5WQjiM

 

Letimo, letimo.
AL9nZEUY-VmUQOJVVGv-5cBeAbJ-6B6MSiQCbUA4

 

 

Zvoni telefon, Vlajko. Otišao je da plati, pita da li sam se nešto dogovarao sa recepcionerom oko smeštaja... Računam ja u glavi, al računam koliko vremena imam, dok se oni sad raskusuraju, odu u sobe, spakuju, odu po motore...

Znate li šta je sreća?
AL9nZEUbxAeG8jyFflHqi4NrpJ-rzbvXxezgvjNy

 

Ove dve tacne su ono što je bio cilj ove avanture za mene. Da se provozam sa drugarima. Puteve već znam napamet dovde. Da se nasmejemo, da se lepo provedemo, iako znamo da je to to za ovu godinu, spušta se zavesa. Odradio sam šta sam zamislio. Mogu se okrenuti ka kući i polako.
Koliko god da je pisalo na kilometar satu, imao bih osećaj da je malo. Da sam tek zagrebao. Ima još štogod lepog da se vidi na ovom dunjaluku.
AL9nZEVlOM8hgIqQUto3QcushbBm_KsK2aUilhNS

 

Nalazimo se kod hangara.
- Jeo sam urmašice u food house.
- Jebi se.

 

Malo poziranja.
AL9nZEWt2EQN2PyxktMipguCSfHvXQoPgfFVfuzV

 

I gas za Nevesinje. Vlajko je najavio loš asfalt, ali su ga putari demantovali. Totalno nov put, prošao bager da utaba i mi sad prvi, još neobeležene linije. Kao mleko ravan.
AL9nZEX0MPbnRk5v0bXNpodvcpeu9VB4Qa92qP60

 

AL9nZEUrcm9XF-bWQA2_tS4urAKPheyDUDM-lkvY

 

Ova poslednja slika.... Vlajko i ja na začelju kolone, ali formacija je potrajala do prve raskrsnice :)
AL9nZEUH4BJs5_d3Ukx3MrZDGaE98oZkjRHkhUEg

 

U Nevesinju, nismo ni krenuli, već stajemo na kafu.
Tu kreću kombinacije i prekombinacije.
Evo, ko isprati do kraja sledeći pasus i kaže ko je šta vozio, ima pivo od mene.
Ja hoću da probam Vlajkovog stroma, da vidim kakve su danlop gume. Plus ga je podigao napred na mostu, sad je fabričke visine, znači neutralnog upravljanja.
Vlajko hoće da testira mecelerke kod mene. Bojan bi da potera CFMoto da vidi kako ide. Ok, Marko i nema mnogo izbora..
Sad, četiri su motora, ali 5 osoba. Bojan da bi probao CF, bilo bi dobro da je sam. Marko je tek seo na stroma, a i ne voli da vozi suvozače. Na mom motoru na suvozačkom mestu je ranac. Ništa, Isidora će sa mnom.
Primećujemo da niko ne vozi ni svoj motor, ni svoju devojku. Opšta anarhija.


Na ovoj slici ništa nije kako treba. Sič snima i vidi mi se patkica (to što ga drži u 5. brzini ne bih komentarisao, koksirale mi dizne). On kaže da se zbunio kad je video da ga njegov motor pretiče, još sa dvoje na njemu. :)
AL9nZEUQVisUydrlwDMApnjEAHls3XH1PmgcCnF0

 

Peglamo Nevesinje - Gacko, vozim poslednji i lepo pratim grupu. Da pohvalim Isidoru i njeno ponašanje kao suvozača, Bojan mora da uživa. Skroz neutralna i opuštena, milina je voziti. U nekom trenutku ja izbijam napred i krenem da dajem tempo sa njom, očekivao sam da ću dobiti po bubrezima, ali jok. :)
Opet pauza, jezero Klinje, naravno. Kako proći, a ne stati malo ovde. Marko podiže drona i pravimo baš lepe slike, druženje na maks, razmenjujemo utiske.

AL9nZEXPGeO5IrLgzNfBQuNvX7N4iQ_Fi_rHzWNO

 

 

 

AL9nZEX5X-zRfKOZ-FB_HTGGfwpra4tHs2sK4Nq2

 

AL9nZEUunVT8ab5KtcW9cF0vOxQrWViq3mpHsV7Z

 

Naravno, nije moglo da prođe bez začikavanja "kineza".
AL9nZEVGLfEpVb3ymCfYNH7ueJlIOXu_yh4roaWa

 

Šalu na stranu, Marko je prekaljeni bajker, vozi motore pola života, voli da proba sve i svašta i ovo mu je sad izazov. Nikad nije imao do sad adventure turing motor. Poslednje neko vreme su mu R motori nešto što tera, putuje, pravi ozbiljne ture. Ninja mu je daily drive, po gradu... Mazohista čist. Ali ovo mu se sviđa. I koliko god da smo ga sprdali da nije japanac, ništa nije falilo. Znamo da se on ne ljuti i znamo da on zna da mi znamo da on zna da mi znamo da se on ne ljuti.
Početak je bio baš naporan, krećemo na put, nismo vozili u ovom sastavu, on nenaviknut na vožnju u grupi, nikako da se sinhronizujemo, ali kako je vreme odmicalo, tako smo sve više vozili ujednačeno, samo je trebalo nekoliko stotina km da krenemo da dišemo. Sve dok nije izbio na čelo kolone, koja je to bila divota, ja vozim iza njega, pratim. Prirodno ulazi u krivine, nema naglih kočenja, sve tečno. Tačno se vidi iskustvo, da je srastao sa dva točka i da ovde sad uživa. Gledam i učim od mahera na delu!

 

Završena pauza na jezeru, sledeća kapija, NP Sutjeska. Vlajko bi konačno mogao da se popne na spomenik gore. Toliko puta je prošao i nikako nije bila prilika. Ja konačno solo na njegovom motoru, sad će malo danlop da cvili :)
Do Tjentišta ima 25km, jes da je put uži kad se uđe u nacionalni park, ali volem, baš volem. Uživao sam ovu deonicu, gume nisam imao ideju kakve su sem Vlajkovih utisaka, tako da sam im slepo verovao i terao motor kao da je tuđi. Vlajko praštaj ako možeš! :) Gume položile, nema tu šta, drže ko za oko i rade ono što treba.

Dok se tri člana posade pentraju, Bojan i ja sedimo u restoranu i kuliramo.
Vlajko konačno da je napravio ovu sliku, lično i personalno..
AL9nZEXANuqAR5Lnf7jFpv5juN5FkuWZLdlQarlG

 

Klopamo, odmorili, vreme je da se kreće. Ideja da se ne staje do višegradskog mosta.

Verni atovi.
AL9nZEWgNnU__raHN1LQyAA-Tp90D2NDVFZj8pR8

 

Naravno, kod mosta se uvek stane, opet podižemo drona, malo da snimimo par kadrova, par fotkica..
AL9nZEWL7Oiudp5HIdsZuPh5RLZ7F3mOK7CgYpHy

 

AL9nZEXqUHujHspY3ksYNuJASvWUIUSPyJ5ob_ey

 

AL9nZEVBsnY3DyFp--9_LM0J6IJsBQNuIpvmzFbi

 

Kreće već polako da pada mrak, baš smo se razvukli dovde, tek smo na pola puta. Dogovor da dođemo do Čačka i na autoput do NS, baš smo okasnili, ceo dan nam je proleteo...
Granica gužva, fala bogu. Mi se provlačimo i obilazimo.
Posle granice Tara, Zlatibor. Koči. Gužva, kolona do Užica, a dupla puna, nema obilaženja zbog policije koja samo čeka dole.
Kako smo prošli petlju za grad, tako nema gužve, može da se vozi normalno. Već je dobro pao mrak, nije toliko uživanje u klisuri jer je jak saobraćaj, samo da se dokopamo autoputa i da stanemo na odmorište, utrnuli smo. Prvo odmorište je tek kod Gornjeg Milanovca.
AL9nZEVzzQhsUqUJfMK0r5kB9aaJhFPYWmQ8935r

 

Idemo do OMV pumpe na ulazu u Bg, tu pravimo pauzu za kafu i da se malo ogrejemo. To je plan, ali Marko izgleda nije pročitao mejl koji smo poslali na prethodnom stajanju. Prolazi odvajanje za pumpu. Stromići manevrišu da se vrate na autoput. Pali se komunikacija.
-Stigni i zaustavi.
-Jawohl, herr General.
Lock and load.

Lakše reći nego učiniti, dao ga Marko po zavrtanju, nemošgastić' da imaš litru, a ne anemičnih 650.
Stižemo na Shell pumpu, već smo na novosadskom autoputu. Takva je magluština da je to strašno.
AL9nZEVf4qXQbu6R3WlVCqFy169NYw4mH2x8KuDY

 

AL9nZEUcZpf_aep4m9Su8-Ty_Jy7-Pwi47cvIN-5

 

Dogovaramo se da do NS strogo u koloni vozimo, da ćemo pratiti neki auto. Vidljivost je baš loša, mi smo već umorni, nije šala.
Lagano taljigamo do mosta kod Beške, posle njega nema magle pa smo podigli tempo. Stajemo na ulazu u NS da se pozdravimo. Marko ide i viče "stromovi moji". Ili "smorovi"?
AL9nZEVxAeyineK-Hel4ftaOXJHVheNLhpOvDxnF

 

U pola 12 se parkiramo. Konačno smo stigli...
Skoro 988km zezanja, uživanja, punjenja baterija. Da li bih opet? Bih, 100%. Treba dočekati opet lepo vreme.
AL9nZEXH8Ay1hUwdBM-rvMccR2gjtGFmKjBGrldN

 

Prosek potrošnje ignorišite, Vlajko je slikao, njemu laže kompjuter. :)
Kratka vožnja, ali gomila slika, lepih uspomena i trenutaka. Zadovoljština čista.

  • Sviđa mi se 24

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 448 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650
13 minutes ago, nafetS said:

Tu kreću kombinacije i prekombinacije.
Evo, ko isprati do kraja sledeći pasus i kaže ko je šta vozio, ima pivo od mene.
Ja hoću da probam Vlajkovog stroma, da vidim kakve su danlop gume. Plus ga je podigao napred na mostu, sad je fabričke visine, znači neutralnog upravljanja.
Vlajko hoće da testira mecelerke kod mene. Bojan bi da potera CFMoto da vidi kako ide. Ok, Marko i nema mnogo izbora..
Sad, četiri su motora, ali 5 osoba. Bojan da bi probao CF, bilo bi dobro da je sam. Marko je tek seo na stroma, a i ne voli da vozi suvozače. Na mom motoru na suvozačkom mestu je ranac. Ništa, Isidora će sa mnom.
Primećujemo da niko ne vozi ni svoj motor, ni svoju devojku. Opšta anarhija.

Da li si 100% siguran da je bas tako bilo?!? :stabre: Bio sam tamo i opet sam zbunjen...

 

Cek da bacim pogled na filmic, da se podsetim:

  • Sviđa mi se 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 327 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Trio Mustang 125cc

Dakle, moj konacan odgovor za pivo '22 zime gospodnje bi bio:

Ti na Vlajkov da bi video Dunlopke. 

Vlajko lupa kontru i tera crvenog stromica. 

Bojan tera kineza sa 5 godina garancije.

A Marko jedinog preostalog smora u kontri i to ovog sa bocnim koferima ako se ne varam. I Isidora je na dunlop motorcetu jer si ti svoj iskusno tapacirao rancem :jee:

 

Super putopis, bas te je krenulo ove godine. Imas skroz zanimljiv nacin kucanja i zanimljiv nacin da preneses atmosferu do te mere, da imam utisak da znam i ljude i da sam bio tamo. 

Nadam se da ce sledece godine biti opet zanimljivih 15-25k km predjenih :)

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 7 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Ninja zx6r, GSXF, GSXR, CF Moto

Moram da kazem da je sve istina sto je Stefanelo napisao... Takodje moram da priznam da mi je bilo zadovoljstvo da vozimo zajedno. Svi momci su pametni I paze jedni na druge. Sto se tice Urmasica I Jagnjetine opet cu prokomentarisati "Uh sto volim sto sam se vratio"... Zaista lepa voznja I povrh svega jako lepo druzenje... Uvek sam sam se pitao kakav idiot mozes biti da zaboravis dokumente kada krenes na put sve dok mi se nije desilo... Kada sam se vracao nazad po dokumente razmisljao sam da mi je mozda bas to I trebalo da mi avantura bude neizvesnija I interesantnija. Nije fora da sve bude "njemacki" ili "Japanski" precizno I isplanirano (dragi moji Stromovi svhvatite ovo kako hocete, puno vas volim :ljubav:...Daj malo drame, daj malo neizvesnosti, daj malo da se pomucimo, ne moze sve lako jer da je tako radio bi to svako (ovo se cak I rimuje jbt)... Zezali smo se "da li ce kinez izdrzati put", na kraju je napravio 200 km vise od Stromova, prokleti Kinez mora da se dokazuje (tako je ispalo hehe)...Vratio sam se I opet bih to ucinio, hvala sto ste me cekali I Isidora hvala ti za sendvic, let's go!

IMG_20221029_130913.jpg

Promenio član MarkoRadosevic
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

@MarkoRadosevic Ti si to odvezao hazarderski, svaka čast na volji po onoj magli i nevremenu da se vrtiš dva puta.
Znaš kako, ko zna šta bi se desilo da si poneo dokumenta, možda bi ranije bili negde pa bi otišli na drugu stranu. Možda jagnje pre ovog je bilo lošije. A možda je bilo i bolje. To sad nije ni bitno, bilo je savršeno sve. Verujem da pričam u ime cele grupe: I nama je drago što si se vratio.


@Tarmi636 , rićMi, polaži, pa da se vozamo, da zapravo upoznaš ekipu, pa ti da pišeš kakve su urmašice dogodine. Može? :) Hvala na lepim rečima i željama, ti bar duplo toliko da napraviš ;)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Ponedeljak
Što se urmašica tiče koje sam uzeo u Jablanici, stigle su cele sa jednim danom kašnjenja i ispunile svoj zadatak. Da li ima nešto lepše nego kad te neko obraduje slatkišem kad ne očekuješ? Mogu reći da sam sve što sam zacrtao od ove vožnje ispunio. Iznudio sam jedan osmeh, meni dosta.
 
AL9nZEUlhEYcrxbGeXHf8J3N8qLPGbWOuYz91oZ-


Gde će biti sledeća vožnja? :)

The end

Promenio član nafetS
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2722 postova
  • Lokacija: Zrenjanin
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Upravo sam dobio jedan divan poklon od autora ove teme. Nema mnogo veze sa Urmašicama ali ima veze sa putovanjem. 

Jako me obradovao, ne pamtim kad sam poslednji put dobio razglednicu. :jee1:

 

IMG-5c1a0e82a8941b77c1750b210aa3edc6-V.thumb.jpg.8ee027be6e3db9739c279673c8728f22.jpg

 

Hvala Stefane! 

  • Sviđa mi se 11
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja