Jump to content

Moto Zajednica

icecool

Članovi
  • Broj tema i poruka

    458
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu icecool

  • Rođendan 01.01.1967.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Hamburg
  • Motocikl
    Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero

Poslednji posetioci profila

5388 profile views

icecool's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

497

Reputacija u zajednici

  1. Ta guma ima namenu da umanji zvuk koji nastaje od pokretnih metalnih delova.Kad je nov, zazora izmedju gume i lanca nema.Pošto se snaga prenosi preko metalnih delova, vremenom se taj zazor poveća i sklop bude "bučniji" jer se guma deformiše shodno koraku (utisnuta kontura na gumi). Apsolutno je normalno da se vremenom troši, ali ovaj set na snimku radi uhodano i perfektno. Generalno, lanac treba malo da se čuje.Svaki, pa čak i vodeći u motoru u određenoj granici.Najveći problemi nastaju kad se lanac pretegne. U tom slučaju dolazi do istegnutosti pojedinačnih segmenata i promene u dužini koraka, koji istovremeno dovodi i do habanja lančanika. Ovaj proces je nezaustavljiv i dovodi do ubrzanog propadanja sklopa.Zadnja faza ove pojave je kad se lanac, sam od sebe zateže i popušta i pri tom zvekeće kao automatska puška.Što se više zateže više i zvekeće.Ako se olabavi da ne zvekeće može da "popne" na zupčanik i kida se kad više nemože podneti opterećenje. Najgora verzija praktikovanja ovog samouništenja je kad se sklop lanca i lančanika menja samo delimično.To jest, stavi se nov lanac, ali se ne menjaju lančanici ili samo jedan od dva.
  2. Lepo radi.Mislim da je sasvim uredu ovako po snimku gledano.Služiće nameni.Ništa ja tu nebih dirao.
  3. Ne dobija benzin verovatno.Prjav, zapušen karburator.Moguće da si imao malo benzina i da je povukao talog iz rezervoara.
  4. Sa 185 visine i 105kg komotno možeš i Varadero da probaš.Žena će se osećati super komotno iza.Ako njoj nebude do putovanja, možeš natovariti sve što želiš poneti na put.Pozdan, velik, jak, komotan, mali potrošač.Dobar izbor sigurno.
  5. Čestitam.Mašina jaka, sve na mestu i sve ima.Kočnice su total profi.Troši do 5,5 maks kako čujem.Dobar izbor.Sa srećom, i dugo da Te služi.
  6. Ovu sliku je pravio Tom Cruise na Kawasakiju garant.
  7. Znam da ispada ko da se kur.im, ali želim da dam iskreni savet. Jedan sam od puno motoraša, koga srce više vuče prema R motorima (Ninja ostaje moj).Kroserice me nikad nisu privlačile, a pod stare dane me društvo navuklo na enduro.Probao sam voziti, svidelo mi se, kupio sam.Ne žalim ni momenat.Taj motor sa dva cilindra je fenomenalno zabavan i komotan za vožnju, i zaslužuje svaku preporuku. Visok sam 186 cm i tačno mi je mera.Evo jedna slika za usporedbu veličine ta dva motora, sa napomenom da zx9r nije mali motor. Kad promislim nepristrasno, moram priznati da je enduro bolji izbor za kupovinu.Pogotovo kao prvi veći motor za sve prilike.
  8. Sa Varaderom često obilazimo R-ove na krivudavim putevima.Enduro je zabavan i može da se tovari maksimalno.Optimalan je za vožnju u dvoje, najudobniji i najmanje troši goriva.Preporuka za taj tip. Imam i ZX9R, koji najviše na autoputu rabim.Ima brzinu i stabilnost.Ništa nije ni blizu filingu koji pruža na dužim rutama (bez saputnika).Ali zato troši skoro duplo više goriva od Varadera.Kupiti ga vredi, samo ako srce nemože bez R-a (čest slučaj nas, koji sporije odrastamo). Po gradu me sa oba, svaki skuter obiđe i prestigne .Jednostavno su lakši i pokretniji na ograničenoj brzini sa puno zaustavjanja. Svaki motor ima svoju prednost.Za svakodnevnu vožnju po gradu je skuter najbolji.Pošto vozim auto po gradu, skuter mi netreba.
  9. Slike sa zadnje zajedničke vožnje 2023.Tri Honde.Ulaz u Elbu za preko-okeanske brodove.I baš naišao onaj što je blokirao Sueski kanal.Stigao nam na zatvarenje sezone.Dok su drugari pisali poruke nadređenima, ja se popnem na nasip, i lociram ga.Lepa uspomena.
  10. Ovaj model pamtim sa "Najlona" u Novom Sadu.Momak bio glavni kad god se pojavio.Kolega mu vozio Hondu CBX prerađenu u chopper sa pravim dugackim vilama.Isto prelep motor bio.Možda ih neko i poznavao sa foruma.
  11. Reflektujuće su zabranjene u EU.Neprolazi se tehnički sa njima, a kazne su momačke.Nema logike ali tako je.
  12. Metzeler je dosta tvrda guma, manje se haba ali i teže zagreva.Nije baš za točkarenje.Može lako da se popije hladan asfalt.Imam jedan standardni komplet (prednja, zadnja) skinut sa ZX9R, malo prešlo, može na poklon ako nekom treba.Samo da organizuje transport do Srbije iz Hamburga.Poslaću i slike na PP, pre nego što se odluči neko za avanturu. Inače "Stižu mi", meni znači kupio sam". A stižu motori iz Švice, znači idem negde gde ih dovoze iz Švice, da ih pogledam. Za.ebano skroz.Mislio sam da ih kupuješ na šlepere.
  13. Ovo mi više liči na reklamu nego nedoumicu koji da odabereš.Srećom admini nesumnjaju u gore navedeno uopšte. Pretpostavljam da će Ti stizati još motora, mislim ličiš mi na ozbiljnog kolekcionara motora iz Švice...
  14. Priča je validna jedino u smislu funkcionalnosti kofera.Svi motori redom izgledaju gadni sa koferima.To je slučaj i sa ovim prelepim modelom.Čim je malo neprimetniji kofer, motor je lepši.Ako ćemo suditi o lepoti, to je priča bez kofera. Ja Vas krstim, a Vi prdite, što bi rekao moj komšija Nebojša. Nema dalje...
  15. Alekre reci mi, o kojem motoru pišeš?TDM ili NC750X. Kod NC750X skoro dodiruje originalni auspuh.Imate gore sliku, vidi se dobro. Moj savet za Skittles je da napravi jednu sliku svog motora sa koferom stavjenim kako mu savetujem.Jedna slika nije kraj sveta.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja