Jump to content

Moto Zajednica

Srbija -- Austrija -- Rumunjska ... svega ima

Recommended Posts

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

U maločas spomenutoj Bistrici ob Sotli, desno prema Sutli odvaja se zgodan cestuljak prema Kunšperku sa uistinu sjajnim pogledom na dio doline Sutle.

 

DSC06960.JPG

 

DSC06961.JPG

 

DSC06962.JPG

 

 

Dvadesetak km kasnije, Podčetrtek. Iz mjesta Podčetrtek ima - normalno - cesta u brdo prema starom Gradu Podčetrtek. U ovom slučaju, zadnjih dva km uopće niti nema asfalta ... što je odlično jer otpada igra živaca sa rasipničkim navikama slovenskih cestara. Ovako fino imaš nekakav razvaljeni makadam sa mjestimičnim nakupinama krupnijeg kamenja ... taman da se austrijanac na nekoliko trenutaka osjeća kao doma.

 

DSC06964.JPG

 

DSC06966.JPG

 

DSC06968.JPG

 

 

Otprilike petnaestak km nakon Podčetrtka, cesta 219 završava - izlazi se na 107 - lijevo prema Celju, desno prema Rogaškoj i dalje prema HR meji ... to je ona cesta kojom se na kraju stigne u Đurmanec. Vremena je bilo sasvim dovoljno pa sam malčice skrenuo i prema Celju - ali samo do prvog mjesta koje se zove Šmarje pri Jelšah. Ovdje također postoji dvorac, mislim da se zove Jelšingrad.

 

DSC06969.JPG

 

DSC06970.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Konačno u Rogaškoj, dao sam si vremena da nekoliko puta prođiram i kroz mjesto i oko njega. Također i po bližoj okolici. Čini mi se vrijednim provođenja vikenda u nekom od hotela koji imaju bazen s toplom ljekovitom vodom ... a moguće da baš to upravo i imaju, budući se u tamošnjim ljekovitim vodama namakaju još od rimskih vremena. Ukratko rečeno, lajkam :)

 

DSC06974.JPG

 

DSC06975.JPG

 

DSC06977.JPG

 

DSC06978.JPG

 

DSC06979.JPG

 

DSC06981.JPG

 

DSC06982.JPG

 

 

Poprilična kilometraža za jedan kasno zimski dan odrazila se i na stanje organizma, što je značilo da treba obnoviti zalihe ugljikohidrata, šećera i masti ...

 

DSC06984.JPG

 

 

... kako bi se izdržalo daljnjih stotinjak-i-nešto km na putu doma. Zagorski Nardo (novoasfaltirana dionica legendarne "stare zagorske") brzo mi je dosadio pa sam se preselio na najlokalnije od lokalnih cestica. Bilo već i pola šest popodne kad sam uplovio u garažicu.

 

DSC06985.JPG

 

 

:)

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Kad se povede priča o rijeci Krupi, najprije se spomene da ista izvire u selu Krupa - negdje oko Obrovca, tamo s južne strane Velebita.

Južnjaci s Neretve, iz okolice Hutovog blata, budu spomenuli da Krupa nema izvora već da ističe iz Deranskog jezera ... i da teče i uzvodno i nizvodno, ovisno o vodostaju Neretve.

 

Ima i Slovenija svoju rijeku Krupu. Dužina joj je čitavih dva i po km, al joj zato izvor super izgleda ... tridesetak metara ogromna stjenčuga, do koje treba sići prilično strmom i prilično kvrgavom stazom.

 

DSC07135.JPG

 

DSC07143.JPG

 

 

Scenografija filmska ... za avanturu B produkcije. Mala dolina skrivenog ulaza, duboki izvor ispod kamenog zida, prozirna plavičasta voda sa travuljinom koja mjestimično dopire skroz do površine. Pa još mali slapić i mali kanjončić kojim ova idila izlazi iz kadra. Ubilo se za nastavak filma Doc Savage: The Man of Bronze :)

 

DSC07141.JPG

 

DSC07137.JPG

 

DSC07139.JPG

 

DSC07144.JPG

 

DSC07148.JPG

 

DSC07150.JPG

 

DSC07152.JPG

 

DSC07154.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Cijela ova divotica nalazi se u Beloj Krajini, na pola puta između Metlike i Črnomelja. Nakon što Dakota ostane s lijeve strane, glavni je štos u mjestu Gradac skrenuti desno odmah nakon mosta. Tri-četiri km kasnije, kroz nepogrešivo slovenski pejzaž, eto i tražene lokacije ... :)

 

DSC07122.JPG

 

DSC07124.JPG

 

DSC07133.JPG

 

 

Konec asfalta. Skretanje za izvor je desno od ovog znaka, a sam znak se zapravo odnosi na cestu iza njega, više s lijeve strane. Dio populacije skloniji bjesomučnom jurcanju po blatu, možda iz primozga izvuče informaciju da se jedna od utrka slovenskog MX prvenstva vozi u mjestu Stranska vas pri Semiču. E, to je ovdje, kilometar i malo jače sjeverno od izvora. Stranska vas pri Semiču i Krupa su dva susjedna sela.

 

DSC07126.JPG

 

DSC07127.JPG

 

DSC07128.JPG

 

DSC07129.JPG

 

DSC07130.JPG

 

DSC07132.JPG

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Zelena polja i crvena zemlja pratile su me skroz do Črnomelja, lako moguće novog sjedišta onog slovenskog kombinata za proizvodnju i motanje šavnih cijevi. Od tri benzinjare u Črnomelju, na onoj najjužnijoj bilo je i sendviča sa tunjevinom. Matešićevu šećernu vodicu imaju svi i svuda :)

Lokomotivu na željezničkom kolodvoru također imaju svi i svuda.

 

DSC07156.JPG

 

DSC07158.JPG

 

DSC07159.JPG

 

DSC07160.JPG

 

DSC07163.JPG

 

 

Dižem sidro iz cijelog ovog kolorita, uz povremeni pogled na zelena polja što počimaju dobivati žuti šlajer od uljane repice koja upravo počinje cvjetati. Budem navratio opet.

 

DSC07166.JPG

 

DSC07167.JPG

 

 

:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

"Nekak je truljavo vrijeme ... idem sam malo preko brda, tek da vidim kak se veliki austrijanac snalazi na vrlo lokalnim cestama" ... s ovom mantrom izašao sam iz garaže. Negdje prije Pokupskog skrenuo sam desno - lijepo je na putokazu pisalo Karlovac / Pisarovina / L. Štefanki - jer se sjećam da je onaj komad ceste kroz šumu čisto zgodan.

Dalje je sve čista stihija ... i most preko Kupe ispod Pisarovine, i skretanje desno prije Lasinje - umjesto lijevo što bi me u konačnici odvuklo prema Gvozdu - i prolazak opet kroz nekakve šume, i eto me ovdje ...

 

DSC07215.JPG

 

DSC07216.JPG

 

 

Na prvom sljedećem križanju pošao sam za tablom na kojoj je spominjan Karlovac ... nekakav vojni poligon, prolazak kroz grad, pa još jednom kroz grad, prelet preko Švarče i gas prema staroj riječkoj. Starom riječkom do Bosanaca i opet po cestama Bele Krajine ... isto kao i prije 2-3 tjedna, samo u suprotnom smjeru i na drugom austrijancu. Čak sam u Črnomelju stao na okrijepu na istoj benzinjari kao i prošli puta ... uz uobičajeni menu :)

 

DSC07218.JPG

 

DSC07219.JPG

 

 

No, nije baš sve isto kao prošli put ... osim ceste prema Metliki - na kojoj sam se sjetio da se Damping može podesiti i na Comfort - ubacio sam se na cestu od Metlike prema Novom Mestu - gdje sam ustanovio da onaj Comfort setup uopće ne uznemiruje motocikl pri ozbiljnijem peglanju. Dapače, čini mi se kao da ga trunčicu spusti (mekše ogibljenje pa malčice legne), što sve doprinese i sniženju težišta ... i baš fino funkcionira za hill climb. Barem meni.

Nema nikakve potrebe prolaziti kroz Novo Mesto, ako je ideja dokopati se Hrvaške tamo oko Bregane. Na jednom od semafora ubrzo nakon spusta s brda, ima tabla koja pokazuje u desno i na kojoj piše Šentjernej. Ne vozi se uz Krku, ali je moguće skrenuti i prema Otočecu i prema golf terenima. Šentjernej je također i mjesto gdje treba skrenuti ako se planira izlet prema Pleterju.

 

DSC07220.JPG

 

 

Do Kostanjevice je sve poznato, no nešto manje od Kostanjevice ako se krene dalje cestom južno od Krke. Iza mjesta Podbočje (trinaest mostića ima na onom njihovom potoku) sam se pogubio opet po nekakvim vinskim cestama ... ampak levo ampak desno i opet sam se pronašao na cesti uz Krku, tik do Velike Malence - a tamo sam bio više puta.

 

DSC07221.JPG

 

DSC07223.JPG

 

DSC07225.JPG

 

DSC07226.JPG

 

DSC07227.JPG

 

DSC07229.JPG

 

DSC07230.JPG

 

DSC07232.JPG

 

 

Podbrđanskom cestom čas posla do Zagreba.

 

:)

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

@ all - hvala :)

 

@ profesor momir - daj molim te reci u kakvom je stanju cesta Šabac - Obrenovac ... pretprošle godine, dok sam tu prolazio, sve je bilo raskopano i djelomično bez asfalta ... jel to sređeno?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Subotnji đir poznatim cestama Slovenije potaknuo je nekog crva koji je navalio da bi bilo zgodno proći i dijelovima Slovenije kojima se do sada nije vozilo. Ili barem nije vozilo duže vrijeme. A nekoliko dana ranije - sedam ili osam, ne više - jurišajući Varaždinom na sasma malom Đuki (Duke 200) palo mi je na pamet da se i sa ove strane može ući u Sloveniju, te da tim krajevima baš i nisam jezdio u skorije vrijeme.

 

Od Varaždina do Čakovca nije daleko ... recimo, kao od Požege do Pleternice. Potom još malo na sjever, do Murskog Središća - kao od Pleternice do Grižića. Alzo, čas posla. No, Slavoniju na stranu, moram spomenuti da mi je cijeli put od Čakovca do Murskog Središća više nekako u austrijskom điru ... jako mi je nalik na relaciju Mattighofen - Braunau am Inn. Dojam sličnosti dodatno povećava i most u M. Središću u kombinaciji sa graničnim prijelazom - Braunau am Inn je mostom povezan sa gradićem Simbach am Inn, koji je u Njemačkoj ... most je nekadašnja granica. Jedino što sam sada preko mosta uletio u Sloveniju, na korak do Lendave ... u koju nisam ušao uobičajeno - ispod podvožnjaka pa sa zapadne strane - već desno od te glavne ceste kroz Petišovce, preko nadvožnjaka, pa sa istočne strane. Sa istoka nemoš fulat da je mađarska granica također jako blizu.

 

DSC07233.JPG

 

 

Žuti se uljana repica, sve miriši, mirno nedjeljno prijepodne. Na obližnjem stadionu nekakva juniorska nogometna matineja, čak i onaj betonski Snoopy na rotoru između Spara i Mercatora spava. Treba navratiti u neko manje uspavano doba dana.

 

DSC07234.JPG

 

DSC07237.JPG

 

DSC07239.JPG

 

 

Lokalnom cestom do Murske Sobote je nekakvih tridesetak km. Već od ulaza u grad počela su preusmjeravanja prometa i obilasci friškoasfaltiranim pomoćnim stazama, što je sve rezultiralo nikakvom voljom da barem zastanem, kamoli da se uvaljujem u centar i pogledam jel i ovdje kolektivni spavanac još na snazi. Odoh dalje još lokalnijom cestom, sve kroz slatkasti miris i vrišteće žutilo polja uljane repice.

 

DSC07241.JPG

 

DSC07242.JPG

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Opet preusmjeravanje ... ide me ovo danas. Hop, hop, hop ... desno, lijevo, opet lijevo, sada desno ... preko Mure i četiri murska rukavca eto me kako Panonskom cestom uz grgljanje Akrapa taman usporavam pred tablom koja odmah asocira na tri srca ...

 

DSC07243.JPG

 

DSC07244.JPG

 

 

Nije bio nikakav problem proći kroz park slijedeći putokaze. Sve je blizu. I stara punionica mineralne vode ...

 

DSC07246.JPG

 

DSC07249.JPG

 

DSC07251.JPG

 

DSC07253.JPG

 

DSC07255.JPG

 

 

... i turističkiji dio sa restoranima, hotelima i "zdraviliščima". Autobusi sa penzionerima stvaraju najveći promet.

 

DSC07258.JPG

 

DSC07260.JPG

 

DSC07261.JPG

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Još malo zapadnije od Radenaca, i na samoj obali Mure, ima još jedno poznato mjesto ... nekima po poljoprivrednom sajmu, nekima po Zlatnoj i Srebrnoj penini, a nekima po speedwayu. Speedwayu, kojeg više nema ... stadion je pretvoren u nekakav "sportski" teren sa jogging stazom, skateboard parkom i raznim igralištima.

 

DSC07262.JPG

 

DSC07263.JPG

 

DSC07264.JPG

 

DSC07266.JPG

 

 

Opet situacija sa dva grada u dvije države, most među njima. S druge strane Mure, preko puta Gornje Radgone, austrijski je gradić Bad Radkersburg. Povezuje ih Most prijateljstva.

 

DSC07267.JPG

 

DSC07268.JPG

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Čim je u imenu mjesta Bad, nije teško pogoditi o čemu se ovdje radi ... čitav kompleks lječilišta i hotela koji se vrte oko ljekovite termalne vode. Gledano po automobilima parkiranima na parkiralištima mnogih hotela, klijentela nisu slovenski penzioneri.

Ima u Bad Radkersburgu i nekakvih "tvrđavskih" zidina, no najzgodniji mi je stari dio mjesta. Cijeli je otvoren za promet, ograničeno na 30 kmh, ali je bio veliki gušt nekoliko se puta lagano provesti skoro praznim uličicama za vrijeme nedjeljnog ručka.

 

DSC07269.JPG

 

DSC07270.JPG

 

DSC07272.JPG

 

DSC07274.JPG

 

DSC07275.JPG

 

DSC07277.JPG

 

 

A onda je svizac zamotao čokoladu ... iako sam imao kišnjak u torbici na gepeku, oblačna masa koja je dolazila sa zapada imala je boju od koje je i ona vrišteće žuta od uljane repice dobila nekakvu olovniju nijansu. Hajde da ja krenem doma lagano ...

Skroz do zapadnog ruba Lendave nije me stigla oblačina. Prelazeći rotor na nadvožnjaku - preko slovenskog A5 - zahvatio me samo jedan kraći tuš, al sa onako finim velikim kapljicama. Do hrvaške meje tek neka sitna kišica, a onda je na izlazu iz M. Središća i ona prestala. Ha, brži sam od oblaka. U Čakovcu - brišući iznutrice sitne leteći gamadi sa vizira kacige - pogled unazad izgledao je ovako:

 

DSC07279.JPG

 

 

Kao da su oblaci malo usporili i promijenili smjer ... može se dalje opuštenije. Našlo se čak i malo vremena za skretanje do N. Marofa, tek da vidim šta se tamo događa. Malo snifanja Castrola - neki sa cvajtaktima se nateravali okolo - i pogled u nebo prema Zagrebu. Ha, nebudem navlačio kišnjak ... nije tak strašno.

 

I nije bilo, sve dok se autobanom nisam spustio s brda. No dobro, ne žalim se jako ... barem je veliki austrijanac temeljito istestiran u kišnim uvjetima. Rezervar i vjetrobran dobro štite od kiše, a KTM jakna se već od prije dobro pokazala u ovakvim situacijama. Kaciga sa šiltom isto vrijedi, štitnike za ruke ne treba posebno ni spominjati. Continental TrailAttack 2 - nemam primjedbi. Od Varaždina do Marofa je cesta dobrim dijelom bila mokra, a sada na autobanu u stvarno svakakvim oblicima natopljenosti. Ubacimo li u jednadžbu Aspirin i C vitamin po povratku doma, sve je lijepo i krasno.

 

:)

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Igrom slučaja, nekoliko zanimljivih lokacija u samo dva dana ... i to još ponedjeljak i utorak. Zadesilo se da se vraćam iz Zagorja, pa kako dugo nisam prejezdio Sljeme preko Pila, eto prilike.

Onaj kasnozimski - ili je bio ranoproljetni - pokušaj prelaska preko Bistre i preko crvenog spusta ostao je samo na pokušaju. Ovoga puta druga cesta i drugi narančasti austrijanac: oblačići kao puslice plutaju nad Zagorjem, bregi se zeleniju ...

 

DSC07430.JPG

 

DSC07433.JPG

 

DSC07437.JPG

 

DSC07438.JPG

 

DSC07439.JPG

 

DSC07440.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Već dan kasnije - u utorak - nova prilika za pogled s brda ... Trsat, Rijeka. Trebalo je doduše nešto vremena da uopće napipam cestu do Trsata, pa da se odradi kafca/kokakolca predah, pa još da se ustanovi koji od onih uskih prolaza vodi do željene lokacije ... a sve usko, a sve nizbrdo. Pogled inspirativan, upotpunjen mirisima i teksturama iz okoline; temperatura optimalna, tek malo preko 20; oko pola četiri popodne.

 

DSC07441.JPG

 

DSC07443.JPG

 

DSC07449.JPG

 

DSC07444.JPG

 

DSC07446.JPG

 

DSC07450.JPG

 

DSC07451.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Gužve u prometu ako je i bilo - a kao nije - više nema ... u Zagrebu bi u ovo doba krkljanac tek počeo dobivati svoje pravo obličje. Drugim riječima, stvoreni su svi preduvjeti za opušteni đir do Selca, uz zabadanje nosa na mjesta koja već dugo ne uspijevam zaobići svaki put kad sam "ovdje negdje".

Bakar prolazim skoro na autopilotu ...

 

DSC07455.JPG

 

DSC07456.JPG

 

DSC07458.JPG

 

DSC07459.JPG

 

DSC07460.JPG

 

DSC07462.JPG

 

 

... dok me Crikvenica dočekala sa opet novim "rasporedom" u centru. Nema više direktno s brda pa na rivu ... to sve popločano i sa stupićima, treba proći dva "bloka" dalje pa proći uz autobusni (šta nije i to prije bilo na drugoj lokaciji?) i opet desno ... i uploviti u valove od kamenih kockica.

 

DSC07463.JPG

 

DSC07464.JPG

 

 

Brzina ograničena na - čini mi se - 5 km/h i polako preko valova. Šteta šta valovi nisu bar još 100 metara ... taman postane zanimljivo i onda kraj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Onaj komad ceste uz obalu, između Crikvenice i Selca, mogao bih voziti svaki dan ... kako ne bih sada skoro bez žive duše okolo. Sunce još pitomo, ne grize; vjetrića tek toliko da se kaže da ga ima i da miris soli zavlači pod kacigu; sa strane parkiranih automobila nula. Uvjeti graniče s idiličnima.

 

DSC07465.JPG

 

DSC07466.JPG

 

DSC07467.JPG

 

DSC07468.JPG

 

DSC07470.JPG

 

DSC07471.JPG

 

 

Niti u Selcu nikakvog suvišnog gibanja, sve kao usporeni film. Ispred Slavena tek poneki trenutak upijanja plavetnila da me drži do Zagreba ... vrijeme je za krenuti doma.

 

DSC07472.JPG

 

DSC07473.JPG

 

DSC07475.JPG

 

DSC07476.JPG

 

 

Dakako, trebalo se na prvoj benzinjari energizirati ...

 

DSC07477.JPG

 

 

... dok je energiziranje (OK, napajanje) austrijanca pričekalo skroz do Laništa. Moglo je i do garažice, al bolje da je doma pun do čepa.

 

DSC07479.JPG

 

DSC07481.JPG

 

:)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Petak ... kratki đir dolinom Save, uz skoro pa obavezno skretanje (skretanje i uspinjanje, zapravo) do Sevniškog grada, da i ovog austrijanca uparkiram među lavove i koji trenutak uživam u pogledu na savsku dolinu, sevniški donji grad i njegov Glavni trg ...

 

DSC07482.JPG

 

DSC07483.JPG

 

DSC07484.JPG

 

 

... tek toliko da me oraspoloži da se i sutradan, u subotu, vratim i nastavim dalje uz Savu, ako ne do Ljubljane, a ono barem do Litije.

 

Da, da ... to je bila ideja, koja međutim nije zaživjela. Zašto? Zato što sam krenuo preko Zagorja ... od zabočkog rotora na Gubaševo, pa dalje prema Krapinskim Toplicama.

Negdje usput sam skrenuo po lokalnim putićima, uz makove koji strše iz trave i kroz nekakvu skrivenu dolinu (barem sam ja to tako doživio). Kod nekih kopriva sam se ipak odlučio vratiti istim putem.

 

DSC07497.JPG

 

DSC07499.JPG

 

DSC07500.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Sloveniju sam dohvatio školski sat kasnije. Iz Rogateca na zapad na neizostavni đir po Rogaškoj Slatini, iz koje se upućujem na sjeveroistok, privučen pogledom na obronke Haloze čije šume mijenjaju nijansu zelene ovisno o prometu grudastih oblačića iznad njih.

 

DSC07501.JPG

 

 

Cerovec pod Bočem, Zgornje Sečovo, Sveti Florijan ... već se iz raznih kuteva sa raznih mjesta na cesti moglo vidjeti neko brdo oblika zuba morskoga pasa, no tek na izlasku iz Svetog Florijana mi je postalo jasno da je to ipak nešto "jače" od čuke na lokalnom brdu.

 

DSC07502.JPG

 

 

Pitanja naviru ... "Šta je to i kak se tam dođe?" prva su dva. Treće je "Jel ima asfalta do gore?". Prvi dio onoga Kartu čitaj i seljaka pitaj ne prolazi jerbo karte nema. Seljaka pitaj je prošlo slučajno ... ljubazni lokalac mi objasnio šta je to - to je Donačka gora - i djelomično kak se do tamo dođe. Skužio sam da pređem glavnu cestu, i onda ne nekom mjestu lijevo, i još na nekom mjestu opet lijevo. Pis of kejk :)

 

DSC07504.JPG

 

 

Ovo sa skretanjima u lijevo je bilo čista lutrija: tri puta sam završio u nečijim dvorištima; jednom u nekom ćorsokaku koji je tražio okretanje za 180 na prilično uskoj i prilično strmoj cestici; i dva puta su me neke džukele veličine omanjeg teleta dočekivale na prilazima privatnom posjedu. Je, cesta se odvaja ulijevo i ide u brdo ... sve kak je rečeno. Štos je potrefit skretanje na pravim mjestima. No, napipalo se i pravo skretanje ... i prvo i drugo.

 

DSC07508.JPG

 

DSC07509.JPG

 

DSC07510.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Cesta ubrdo je kratka ali slatka. Traži se jača doza koncentracije jer s lijeve strane nema nikakvog osiguranja, preticanje u slučaju automobila ili minibusa nije moguće (usko, usko), ima puno pješaka i biciklista i mjestimično je dosta strmo. Prava stvar.

Na vrhu je "Rudijev dom". Prigoda za kafcu i kokakolcu.

 

DSC07512.JPG

 

DSC07513.JPG

 

DSC07514.JPG

 

 

Pješice se može i do samog vrha, međutim od Rudijevog doma se slabo vidi šta ima okolo. Za uživanje u pogledu treba krenuti nazad. Vidik se počinje otvarati ...

 

DSC07515.JPG

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2374 postova
  • Lokacija: Zagreb
  • Motocikl: T100 / DB6

Još malo niže nalazi se serpentina s vrha koje polijeću paraglajderi. Pogled prema jugu i jugozapadu je kao iz National Geographics dokumentaraca. Vjetrić je priličan i konstantan, paraglajderi šire padobrane i vrebaju pravi trenutak za kratki zalet i odraz u prazninu. Gore plavo, dolje zeleno. Sa strane narančasto :-)

 

DSC07516.JPG

 

DSC07517.JPG

 

DSC07519.JPG

 

DSC07520.JPG

 

DSC07521.JPG

 

DSC07523.JPG

 

DSC07524.JPG

 

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja